LogicaCMG: Trading update eerste halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/07/2006 08:26
LogicaCMG heeft de volgende trading update gepubliceerd over de 6 maanden eindigend op 30 juni 2006.
De resultaten over het eerste halfjaar zijn beter dan vorig jaar en zijn in lijn met onze verwachtingen uitgesproken in onze trading update in mei. De IT-servicesmarkt blijft sterk en wij zijn met name tevreden over onze voortgang in het winnen van outsourcingcontracten op het Europese vasteland. Het Memorandum of Understanding met ING voor de uitbesteding van applicatieontwikkeling, applicatiebeheer en test services verwachten wij in het tweede halfjaar als order te kunnen boeken. Tevens hebben wij een 5-jarig contract met Inbev met een waarde van €70 miljoen en een 2-jarige raamovereenkomst met het UWV getekend. Met het Inbev contract is LogicaCMG een belangrijke strategische partner voor pan-Europees applicatiebeheer. Het contract met UWV voor applicatiebeheer en -onderhoud bouwt verder op onze bestaande positie in de publieke sector in Nederland. In Frankrijk hebben wij twee belangrijke contracten gewonnen die rechtstreeks voortkomen uit de goede klantenrelaties van Unilog en de expertise van LogicaCMG. Wij verwachten deze binnenkort aan te kunnen kondigen. Wij zien verder een grote vraag naar korte termijn consultancy opdrachten en projecten, met name in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland.

De omzet in het eerste halfjaar was in lijn met onze verwachtingen. Wij handhaven de verwachting dat de autonome omzetgroei in 2006 hoger zal zijn dan de 5,3% in het afgelopen jaar. Dit komt met name voort uit onze belangrijkste markten door verbeteringen in Financial Services en Industry, Distribution & Transport (IDT).

Als gevolg van de lagere materiaalomzet in het eerste halfjaar was de omzet in het Verenigd Koninkrijk iets lager dan vorig jaar. Groei in Financial Services en IDT hebben de lagere omzet in Energy & Utilities ruimschoots gecompenseerd. De omzet in de Public Sector in het Verenigd Koninkrijk was stabiel ondanks de meer uitdagende markt. Dit komt doordat wij de eerste omzet hebben geboekt onder het door ons recent aangekondigde Defence Medical Information Programme contract met een waarde van £80 miljoen met het Ministerie van Defensie in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland dreven de grote vraag in de Financial Services en IDT markt alsook een sterker wordende Public Sector de omzetgroei. De omzetgroei in Frankrijk, gesteund door een markt die aanhoudend goed presteert, was in lijn met onze verwachtingen. In Duitsland was de omzet stabiel ondanks het complexe integratieproces om twee bedrijven van vergelijkbare omvang samen te voegen.

De omzet in Telecoms Products blijft iets beter dan vorig jaar. Wij zien toegenomen belangstelling voor onze Unified Messaging product portfolio, met name in de Noord Amerikaanse markt, wij blijven echter voorzichtig over de mate van groei op dit gebied.
De “buy out” van de overgebleven aandeelhouders van Unilog werd op 10 juli 2006 afgerond en de beursnotering van Unilog aandelen in Parijs is nu beëindigd. De Unilog integratie en kostenbesparingen liggen op schema en de eerste omzetsynergie is bemoedigend. In Duitsland was onze focus in het eerste kwartaal gericht op het plannen van de kostensynergie en het implementeren van een nieuwe structuur. Met deze nieuwe, in het tweede kwartaal geïmplementeerde structuur en de mate van snelheid waarmee onze kostenbesparingen toenemen, hebben wij steeds meer vertrouwen dat wij het jaar zullen afsluiten met een winstgevende runrate in Duitsland. Dit is in lijn met onze eerder uitgesproken verwachting.

In 2005 was de aangepaste operationele marge voor de Groep op pro forma basis 7,2% terwijl die voor het eerste halfjaar 5,3% was. Dit weerspiegelt de normale seizoenspatronen in de branche. Zoals verwacht was de aangepaste operationele marge voor het eerste halfjaar in 2006 sterker dan in 2005. De verwachting is dat de verdeling van de operationele winst tussen het eerste halfjaar en tweede halfjaar het normale seizoenspatroon zal volgen. Daarnaast zullen de kostenbesparingen van de Unilog acquisitie grotendeels zichtbaar worden in het tweede halfjaar. Zoals in voorgaande jaren, was onze cashflow door het seizoenspatroon lager in het eerste halfjaar van 2006. Dit werd beïnvloed door een sterk vierde kwartaal in 2005. Over de gehele linie blijven onze verwachtingen voor het volledige jaar ongewijzigd.

Zoals eerder aangegeven leiden verbeterende marktomstandigheden tot een krappere arbeidsmarkt. Het is onvermijdelijk dat wij als gevolg hiervan gebruik maken van een toenemend aantal subcontractors om aan de vraag te kunnen voldoen. Wij zijn zeer actief aan het werven in onze belangrijkste markten om zeker te stellen dat wij de juiste vaardigheden op alle niveaus hebben en het gebruik van subcontractors weer kunnen verminderen. Wij maken ook steeds meer gebruik van onze offshore capaciteit.

In reactie op de trading update voor het eerste halfjaar zei

Dr Martin Read, Group Chief Executive van LogicaCMG, het volgende:
“Wij zijn tevreden over onze resultaten over het eerste halfjaar. De Unilog integratie en kostenbesparingen liggen op schema en de eerste omzetsynergie is bemoedigend. Over de gehele linie blijven onze verwachtingen voor het volledige jaar ongewijzigd.”

Zoals eerder aangekondigd, zullen de halfjaarcijfers van LogicaCMG op 30 augustus 2006 worden gepubliceerd. Wij zullen bij de cijferpresentatie voorzien in niet door de accountant gecontroleerde pro forma cijfers 2005 inclusief Unilog en Edinfor.

Noot: Vergelijkende cijfers zijn op pro forma basis alsof Unilog en Edinfor per 1 januari 2005 waren geconsolideerd.

Noot: Het officiële persbericht is gepubliceerd in het Engels. In het geval van inconsistentie prevaleert de Engelse versie.
Bron : LogicaCMG




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL