Mededelingen van Logica CMG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/05/2004 08:05
Vooruitlopend op de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders vanmiddag in Londen, heeft LogicaCMG het volgende verklaard inzake de huidige gang van zaken:

IT Services: activiteiten in lijn met onze verwachtingen voor het hele jaar
Wireless Networks: lagere omzet in de eerste helft – vooruitzichten voor de middellange termijn positief
IT services

De activiteiten in de eerste vier maanden van 2004 waren consistent met de geleidelijke verbetering in onze belangrijkste markten, die tijdens de presentatie van de resultaten over 2003 in maart werd gemeld.

We blijven solide voortgang boeken in het Verenigd Koninkrijk, met de Public Sector en Telecommunicatie als de belangrijkste stuwende krachten. Het momentum in de Benelux van het laatste deel van vorig jaar is behouden, met een beter wordende bezettingsgraad en stabiele tarieven. Als gevolg daarvan zijn we actief aan het werven in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Benelux. Ook Frankrijk blijft zich ontwikkelen in lijn met de verbetering van de kwaliteit van de business die in 2003 werd bereikt. Zoals verwacht blijft Duitsland een moeilijke markt, maar we zien enige tekenen van stabilisatie in de omzet in de eerste maanden van dit jaar.

Over het geheel verwachten we in het eerste halfjaar een lichte daling van de omzet in de valuta waarin wij rapporteren ten opzichte van de tweede helft van 2003. Dit is voornamelijk het gevolg van personeelsreducties in Duitsland, lagere materiaalomzet in Frankrijk en een ongunstig Euro-effect. Als gevolg van het gebruikelijke seizoenspatroon en de lagere omzet in Duitsland zullen de marges in de eerste helft van 2004 iets lager liggen dan in de tweede helft van 2003. Voor het hele jaar geloven wij dat we groei kunnen behalen tegen constante wisselkoersen, hoewel de verzwakte Euro invloed zal hebben op de gerapporteerde groei. Zoals vermeld in maart, tijdens de presentatie van de resultaten over 2003, zullen de marges voor het hele jaar iets beter zijn dan die in de tweede helft van 2003.

Wireless Networks

De omzet en het aantal nieuwe orders bij Wireless Networks waren in het eerste kwartaal consistent met het normale seizoenspatroon. In de loop van het tweede kwartaal wordt het echter duidelijk dat een groter deel van de orders die worden gewonnen een langer leveringsschema hebben en een grotere solutions en hardware component, wat zorgt voor een latere erkenning van de omzet. Ondanks het feit dat deze contracten onderhevig zijn aan langer durende onderhandelingen, verwachten wij dat over het algemeen het aantal nieuwe orders in het eerste halfjaar in lijn zal zijn met vorig jaar. Echter, de langzamere conversie in de eerste helft naar omzet zal de geleidelijke, verwachte daling van de omzet in SMS niet kunnen compenseren. Als gevolg daarvan verwachten wij dat de omzet in de eerste helft ongeveer 10% lager zal zijn dan vorig jaar en, met een iets hoger aandeel van hardware in de brutomarge, zal de divisie dit half jaar een verlies maken, net als vorig jaar.

We maken gestage voortgang op het gebied van multimedia messaging en mobiele betalingen en blijven vervangende MMS systemen testen bij eerste klas operators. Onze klanten zien een verdere toename in dataomzetten, wat de stuwende kracht is voor investeringen in onze productportfolio, en de penetratie van mobiele toestellen met camera is dit jaar verder gegroeid. Terwijl derde generatie netwerken worden gelanceerd, zijn we uniek gepositioneerd om op een naadloze en kosteneffectieve manier de overgang van de messaging platforms van de operators te ondersteunen. Met een solide aanwas van nieuwe orders in de eerste helft, in lijn met het normale seizoenspatroon, verwachten we in de tweede helft een toename in de omzet. We zullen meer operationele synergieën behalen naarmate Wireless Networks nog meer wordt afgestemd op de rest van de onderneming. Wij verwachten dat de divisie dit jaar winstgevend zal zijn en we blijven positief over de vooruitzichten op de middellange termijn.

De halfjaarresultaten van de onderneming zullen op 1 september worden gepubliceerd en in de tweede helft van het jaar is een briefing gepland voor analisten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL