Cijfers Unilever

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/05/2005 08:20
HOOFDPUNTEN IN HET KWARTAAL
De onderliggende verkopen stegen met 6%, mede door extra kalenderdagen in het kwartaal.
Over het geheel genomen stabiliseren onze marktaandelen zich.
De brutowinstmarge was 15,3%, inclusief Eur 73 miljoen winst uit desinvesteringen.
De winst per aandeel profiteerde van eenmalige belastingvoordelen en nettoherstructureringskosten.

TOELICHTING CHIEF EXECUTIVE
We boeken vooruitgang met onze plannen de omzet te verbeteren. De eerste fase, vanaf het vierde kwartaal vorig jaar, richtte zich op het verbeteren van onze concurrentiepositie. Ik vind het bemoedigend dat we twee kwartalen achter elkaar zijn gegroeid en dat onze marktaandelen zich nu over het geheel genomen stabiliseren.

Onze activiteiten in de markt worden ondersteund door de overgang naar de nieuwe organisatie die we in februari hebben aangekondigd en die goed verloopt.

We verwachten dat de marktomstandigheden in Europa dit jaar zeer lastig blijven en dat de marges onder druk blijven staan door hogere inkoopkosten. In opkomende markten waren de prestaties echter beter; hier zijn de vooruitzichten rooskleuriger.

Tegen deze achtergrond zullen we ervoor zorgen dat onze merken concurrerend zijn in hun markten, waarbij we ernaar streven nog efficiƫnter te opereren. Tegelijkertijd zullen we ons concentreren op onze prioriteiten: het herstellen van groei in Europa, het voortbouwen op onze kracht in opkomende markten en in persoonlijke verzorging wereldwijd en het lanceren van innovatieve producten die bijdragen aan de vitaliteit van onze consumenten.

Patrick Cescau
Group Chief Executive

Netto omzet 9.266, Bedrijfswinst 1.416, Winst voor belastingen 1.282.
Nettowinst 934 miljoen en wpa EUR 0,96



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL