Royal Dutch Shell plc genoteerd op Euronext

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/07/2005 17:10
20 juli 2005 – Naar aanleiding van de samenvoeging van Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij N.V. en Shell Transport and Trading Company plc tot één onderneming, zijn vandaag aandelen Royal Dutch Shell plc A en B genoteerd op de Eurolist van Euronext Amsterdam.

Op basis van de openingskoersen van de aandelen A en B op Euronext Amsterdam bedroeg de marktwaarde van Royal Dutch Shell plc meer dan 180 miljard euro. Hiermee neemt het bedrijf de eerste positie in op de Eurolist van Euronext Amsterdam.

Vandaag zijn ook opties en futures op Royal Dutch Shell plc A en B gelanceerd.

"We zij verheugd dat Royal Dutch Shell plc, een toonaangevende Europese blue chip, is genoteerd en wordt verhandeld op Euronext Amsterdam. We breiden ons aanbod in derivatenproducten uit door opties en futures op deze aandelen te noteren. Dit geeft beleggers de mogelijkheid om aandelen- en derivatenstrategieën te combineren bij de handel in Royal Dutch Shell plc., dat de meest verhandelde opties van Europa heeft’, aldus Jean-François Théodore, Chairman of the Managing Board and CEO of Euronext N.V.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL