Geen tekort maar 'psychologie drijft olieprijs op.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/06/2005 13:05
Gisteren heeft de voorzitter van de OPEC sjeik Ahmed Fahd al-Sabah in Brussel gezegd, dat de olieprijs 5-8 dollar te hoog is. Ook benadrukte hij, dat er geen tekort aan olie was en ook in oorlogstijd, ten tijde van Irak.
De speculatieve handel en allerlei geruchten over een mogelijk tekort (lees psychologie) spelen een belangrijke rol bij de prijsbepaling van de olie. Ook zal binnenkort de productie weer met een half miljoen vaten per dag worden verhoogd.
Daarom zouden beleggers zich minder op dit 'geruchten' moeten vastpinnen, maar toch laten zij zich leiden door die geruchten.
Daarom kan het verstandig zijn, in fase van die geruchten een positie op te bouwen in fondsen, waarin u in zou willen beleggen.
De oliewaarden doen het goed en die zullen de komende tijd wel stabiel tot stijgende blijven. De olieprijs is nu $ 54.09 -0.19 .
Toch zullen ook de andere fondsen; Fugro en SBM Offshore kunnen profiteren van de blijvende vraag naar olie. Fugro zit in het bodemonderzoek en SBM ('t vroegere IHC) doet aan opslag vanuit onderzeese putten met drijvende FSO's en FPSO's en verhuurd deze aan derden en wordt per contract betaald en naar 't totaal aan olie wat eruit de put wordt gehaald.
Wij vinden dat de twee laatst genoemde: Fugro en SBM al aardig aan de prijs zitten en de concurrentie zal ook niet stil zitten.
Denk ook aan Uw hefboomeffect.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL