Fortisschikking kan in de huidige vorm niet bindend worden verklaard en Hof biedt gelegenheid tot aanpassing

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/06/2017 07:28
Vandaag heeft het Gerechtshof te Amsterdam een voorlopige beslissing genomen in verband met het verzoek van Ageas, Stichting FORsettlement en de claimantenorganisaties (nl. de Nederlandse beleggersvereniging VEB, Stichting Investor Claims Against Fortis (SICAF), Stichting FortisEffect en Deminor) (samen de 'Verzoekers') tot bindendverklaring van de Fortisschikking die op 14 maart 2016 werd overeengekomen.

Op dit moment heeft het Hof de schikking niet bindend verklaard. Het voornaamste bezwaar van het Hof heeft betrekking op de verdeling van het schikkingsbedrag van 1,2 miljard EUR tussen Niet-Actieve Claimanten en Actieve Claimanten, en de daarmee verband houdende vergoeding voor de claimantenorganisaties.

De Verzoekers hebben de gelegenheid gekregen om uiterlijk op 17 oktober 2017 een aangevulde en gewijzigde overeenkomst aan het Hof voor te leggen.

Ageas zal overleggen met de andere Verzoekers en hierover zo spoedig mogelijk communiceren.

Bart De Smet, CEO Ageas, zei: "Uiteraard zijn we teleurgesteld. Het Hof heeft het voorziene schikkingsbedrag van 1,2 miljard EUR niet in twijfel getrokken, maar wel de toewijzing ervan tussen de verschillende belanghebbenden. We zullen in de komende maanden trachten om met de claimantenorganisaties gezamenlijk een oplossing te vinden voor de bezwaren van het Hof."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL