AkzoNobel voert een terugbetaling van kapitaal en aandelenconsolidatie uit van € 2 miljard, waarmee het overgrote deel van de netto-opbrengst van de v

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/11/2018 16:19
Aandeelhouders AkzoNobel keuren alle voorstellen goed bij BAVA
Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY)
Vandaag tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) hebben de aandeelhouders van AkzoNobel alle voorstellen goedgekeurd.

De terugbetaling van kapitaal en aandelenconsolidatie, goedgekeurd door een meerderheid van aandeelhouders, volgt op de voltooiing van de verkoop van de Specialty Chemicals-activiteiten.

Een speciaal cash dividend van € 1 miljard en aandeleninkoop ter waarde van € 2,5 miljard zal worden uitgevoerd als gevolg van de terugbetaling van kapitaal en de aandelenconsolidatie. Dit komt bovenop het voorschot van € 1 miljard van de opbrengst dat als speciaal cash dividend is uitbetaald op 7 december 2017.

In totaal zal € 6,5 miljard aan aandeelhouders zijn uitgekeerd

Nils Andersen, voorzitter van AkzoNobel's Raad van Commissarissen, zei: De goedkeuring van onze aandeelhouders betekent dat we de belofte om het overgrote deel van de netto-opbrengsten van de afsplitsing van de Specialty Chemicals-activiteiten uit te keren, kunnen nakomen. AkzoNobel is nu een gericht verf- en coatingsbedrijf, goed gepositioneerd om voor zowel aandeelhouders als alle belanghebbenden waarde te creëren."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL