AkzoNobel CEO Ton Büchner legt per direct zijn functie neer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/07/2017 07:20
Thierry Vanlancker aangekondigd als nieuwe CEO van AkzoNobel

AkzoNobel kondigt vandaag aan dat Chief Executive Officer Ton Büchner per direct zijn functie neerlegt wegens gezondheidsredenen. Het bedrijf heeft Thierry Vanlancker aangekondigd als nieuwe CEO.

Ton is sinds 2012 werkzaam bij AkzoNobel en heeft zorg gedragen voor een significante verbetering van de prestaties van het bedrijf en realiseerde een groei van de winstgevendheid en de kasstromen tot een recordniveau.

Hij heeft een solide operationele en financiële basis gelegd, wat het bedrijf in staat stelde om recent aan te kondigen dat er twee gefocuste hoogrenderende bedrijven gecreëerd zullen worden, namelijk; Paints and Coatings en Specialty Chemicals.

De vanuit België afkomstige Thierry was tot voor kort verantwoordelijk voor de Specialty Chemicals business binnen AkzoNobel en is werkzaam bij het bedrijf sinds 2016. Hiervoor was hij President Fluoroproducts bij Chemours, het bedrijf dat in 2015 is ontstaan als een spin-off van DuPont's chemical business.

Antony Burgmans, voorzitter van de raad van commissarissen:
"Het is zeer spijtig dat Ton zijn functie moet neerleggen vanwege gezondheidsredenen. Hij was een uitstekende leider en heeft AkzoNobel getransformeerd en de basis gelegd voor toekomstige successen. Zijn focus op het leveren aan onze klanten en zijn focus op de operationele uitmuntendheid heeft de winstgevendheid tot recordhoogtes gebracht en daarmee hogere opbrengsten voor aandeelhouders gerealiseerd.

Zijn passie voor het bedrijf en zijn persoonlijke betrokkenheid hebben bijgedragen aan een sterke bedrijfscultuur. Hij zal ontzettend gemist worden in de bestuurskamer en ook door vele AkzoNobel-collega's wereldwijd. Ik wens Ton het allerbeste en hoop dat hij zich nu volledig kan richten op zijn eigen gezondheid.

AkzoNobel blijft gefocust op het dagelijks leveren van een bijdrage aan onze klanten. Met Thierry Vanlancker hebben we een uitstekend leider die in staat is om verder te bouwen aan het momentum van het bedrijf, waaronder de creatie van de twee gefocuste bedrijven om duurzame groei en winstgevendheid te leveren.

Zijn uitgebreide ervaring in de chemie- en coatingsindustrie geeft hem een unieke visie en ik kijk ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten met hem in zijn nieuwe rol als CEO."

Ton Büchner:
"Het was een voorrecht om voor AkzoNobel te werken en ik ben ontzettend trots op alle prestaties die het team heeft geleverd tijdens de vijf jaren dat ik bij het bedrijf was. AkzoNobel heeft vele zeer betrokken, getalenteerde en gepassioneerde mensen die elke dag een bijdrage leveren aan onze klanten. Ik wil hen allen bedanken voor hun inzet en steun in de afgelopen jaren.

Onze betrokkenheid als het gaat om waardecreatie, duurzaamheid, innovatie en de samenleving waarin we opereren, is waar we grotendeels ons succes aan te danken hebben. Thierry Vanlancker is een waardevolle toevoeging aan het team en goed in staat om AkzoNobel verder te brengen om langtermijnwaarde te realiseren voor alle belanghebbenden. Ik wens Thierry het allerbeste.

Het was voor mij een bijzonder moeilijk besluit om te nemen, maar mijn focus moet nu op mijn gezondheid zijn."

Thierry startte in 1988 bij DuPont en heeft daar diverse senior posities gehad in zowel Europa als in de Verenigde Staten, waaronder de functie van Vice-President Performance Coatings en Business Manager van Refinish Systems in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Een opvolger voor de functie hoofd Specialty Chemicals zal op termijn worden aangekondigd.



- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL