AkzoNobel breidt contract met McLaren Racing uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/03/2015 10:54
AkzoNobel heeft haar officiële leveranciersovereenkomst met McLaren Racing uitgebreid. De aankondiging gaat vooraf aan de F1 Grand Prix van Australië die dit weekend in Melbourne plaats zal vinden. De deelnemende MP-30 racewagen is afgewerkt met AkzoNobel's superieure hoogglanslakken.

De twee ondernemingen werken nauw samen sinds AkzoNobel via haar merk Sikkens de eerste officiële leverancier van geavanceerde lakoplossingen werd in 2008 voor McLaren Racing. Dit werd later uitgebreid met een overkomst voor McLaren Automotive. De kennis die AkzoNobel opdoet dankzij de relatie met McLaren en de F1 maakt het mogelijk om technologie voor extreme condities te ontwikkelen en dit te gebruiken om innovatie in andere bedrijfstakken te stimuleren.

McLaren Racing heeft altijd wagens gebouwd die niet alleen visueel veel indruk maakten, maar ook directe prestatieverbeteringen opleverden uit geringe, maar cruciale gewichtsbesparingen, die mogelijk werden gemaakt door de technologie van AkzoNobel.

Jonathan Neale, Chief Operating Officer en Acting CEO van McLaren Racing: "We zijn verheugd met de uitbreiding van onze succesvolle samenwerking met AkzoNobel. De F1 is in hoge mate een visuele sport, en we werken sinds 2008 samen aan de ontwikkeling van de onderscheidende lakken voor onze wagens.

"De gedeelde passie voor excellence heeft ons in staat gesteld tot technische innovaties zoals gewichtsreductie van onschatbare waarde en de verbetering van productietijden via snellere uitharding van geverfde carrosseriedelen. Daarnaast hebben we de carbon footprint van onze paintshops gereduceerd door verminderd gebruik van energie en verlaagde emissies. Met de ondersteuning van AkzoNobel zullen we blijven innoveren op dit gebied."

Simon Parker, Director van AkzoNobel's Vehicle Refinishes business: "We kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking met McLaren, waar men dezelfde passie en toewijding voor doorlopende innovatie met ons deelt. De samenwerking met industriële experts op alle toepassingsniveaus, gecombineerd met onze unieke kennis, betekent dat we gebruik kunnen maken van de meest geavanceerde technologieën om onze leiderschapspositie op het gebied van duurzame kleur en productontwikkeling te behouden."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL