Ahold en Delhaize Groep bereiken overeenkomst met kopers over afstoten 86 winkels in VS, onder voorbehoud van FTC goedkeuring voor fusie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/07/2016 07:02
- Zowel de koopovereenkomsten als de fusie van Ahold en Delhaize Groep moeten worden goedgekeurd door de FTC
- Alle winkels die moeten worden verkocht gaan naar gerenommeerde supermarkt retailers
- De desinvesteringen representeren 4,1% van het totale aantal winkels van de Amerikaanse Ahold en Delhaize Groep dochterondernemingen en 3,2% van de gecombineerde netto-omzet in 2015 van deze bedrijven.
- Ahold en Delhaize Groep liggen op schema om de fusie voor eind juli af te ronden
Zaandam - Ahold en Delhaize Groep maken vandaag bekend dat hun Amerikaanse dochterondernemingen overeenkomsten hebben bereikt met kopers over de verkoop van in totaal 86 winkels op een beperkt aantal locaties waar deze dochterondernemingen beide actief zijn. Deze desinvesteringen houden verband met het lopende onderzoek door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) naar de voorgenomen fusie tussen Ahold en Delhaize Groep. De af te stoten winkels worden verkocht aan gevestigde supermarktbedrijven.

Al deze verkoopovereenkomsten zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de FTC. Ook moet de fusie van Ahold en Delhaize Groep eerst door de FTC zijn goedgekeurd en officieel zijn afgerond. Ahold en Delhaize Groep liggen op schema om de fusie af te ronden voor eind juli.

Ahold CEO Dick Boer: "De combinatie van Ahold en Delhaize Groep is een unieke kans om nog meer te bieden aan klanten, medewerkers en lokale gemeenschappen. Ahold en Delhaize Groep hebben samen hard gewerkt om de mededingingsrechtelijke bezwaren die de FTC heeft opgebracht weg te nemen, en we zijn tevreden dat we sterke, gerenommeerde kopers hebben gevonden voor de winkels die we in dit kader moeten afstoten. We zijn zeer dankbaar voor steun van onze klanten en medewerkers op deze locaties en hebben het volste vertrouwen dat de nieuwe eigenaars de lokale gemeenschappen goed zullen blijven bedienen."

De kopers van de 86 af te stoten winkels zijn:
New Albertson's Inc, onderdeel van Albertsons Companies gevestigd in Idaho, koopt 1 Giant Food-winkel in Salisbury, Maryland;
Big Y, gevestigd in Massachusetts, koopt 8 Hannaford-winkels in het oosten van Massachusetts;
Publix, gevestigd in Florida, koopt 10 MARTIN'S-winkels in Richmond, Virginia;
Saubel's Markets, gevestigd in Pennsylvania, koopt 1 Food Lion-winkel in York, Pennsylvania;
Supervalu, gevestigd in Minnesota, koopt 22 Food Lion-winkels in Maryland, Pennsylvania, Virginia en West Virginia;
Tops Markets, gevestigd in New York, koopt 1 Stop & Shop-winkel in Massachusetts, plus 3 Stop & Shop-winkels en 2 Hannaford-winkels in New York;
Weis Markets, gevestigd in Pennsylvania, koopt 38 Food Lion-winkels in Delaware, Maryland en Virginia
Naar verwachting worden de af te stoten winkels door de kopers omgebouwd naar hun nieuwe merken en zullen zij na mogelijke verbouwing door de kopers weer opengaan als supermarkten.

Een overzicht van de locaties die door beide bedrijven als onderdeel van dit proces worden verkocht is beschikbaar als annex bij dit persbericht.

Ahold en Delhaize hebben op 24 juni 2015 hun voornemen om te fuseren aangekondigd. Samen vormen zij een internationale retailer met een portfolio van sterke, vertrouwde lokale merken, meer dan 6.500 winkels en meer dan 375.000 medewerkers, die wekelijks ruim 50 miljoen klanten bedienen in de Verenigde Staten en Europa.

Goedkeuring van de FTC is de laatste overgebleven vereiste goedkeuring van een toezichthouder in het fusieproces van Ahold en Delhaize Groep. In maart van dit jaar keurde de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de fusie voorwaardelijk goed. In diezelfde maand stemden ook de aandeelhouders van beide ondernemingen met een overweldigende meerderheid in met de fusie.

Kijk op www.ahold.com, www.delhaizegroup.com en/of www.adcombined.com voor meer informatie.

tijd 09.07
Ahold EUR 21,66 +35ct vol. 286.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL