Ahold en Delhaize verkrijgen goedkeuring voor voorgenomen fusie van Belgische Mededingingsautoriteit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/03/2016 06:32
Zaandam - Ahold en Delhaize Groep hebben vandaag bekendgemaakt dat zij goedkeuring hebben verkregen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) voor hun voorgenomen fusie, een belangrijke mijlpaal op weg naar voltooiing van de transactie.

Aan de goedkeuring van de BMA is de voorwaarde verbonden dat een beperkt aantal winkels in Belgiƫ moet worden afgestoten om mededingingsbezwaren van de toezichthouder weg te nemen. Het betreft 13 bestaande winkels in totaal, waarvan 8 Albert Heijn winkels en 5 Delhaize franchisewinkels. Daarnaast zal ook een beperkt aantal toekomstige projecten van Ahold en Delhaize moeten worden overgedragen. Er zullen geen eigen winkels van Delhaize worden gedesinvesteerd.

Er zullen geen winkels sluiten als gevolg van deze verbintenissen. De bedrijven zullen de huidige afspraken met personeel respecteren, in overeenstemming met geldende Belgische regelgeving. De betrokken winkels moeten worden overgedragen aan een koper die beschikt over de financiƫle middelen en de expertise om de winkels te behouden als levensvatbare en actieve concurrenten van Ahold Delhaize en andere ondernemingen.

Totdat aan alle voorwaarden opgelegd door de BMA is voldaan, blijven de Albert Heijn en Delhaize winkels onafhankelijk van elkaar opereren in de Belgische markt.

Op 24 juni 2015 hebben Ahold en Delhaize hun voornemen om te fuseren bekendgemaakt. Samen vormen zij een internationale retailer met een portfolio van sterke, vertrouwde lokale merken, meer dan 6500 winkels en meer dan 375.000 medewerkers, die wekelijks ruim 50 miljoen klanten bedienen in de Verenigde Staten en Europa. Ahold en Delhaize zullen gezamenlijk na afronding van de fusie, een nieuwe strategie ontwikkelen voor hun markten.

Eerder deze week hebben aandeelhouders van beide bedrijven ingestemd met de combinatie. De transactie wordt naar verwachting medio 2016 afgerond. Met de goedkeuring van de BMA zijn de mededingingsrechtelijke procedures in Europa afgerond.

lees meer op
http://hugin.info/130711/R/1994589/734537.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL