Ahold publiceert agenda AVA, te houden op 19 april, en wijzigt agenda BAVA 14 maart

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/03/2016 06:51
Zaandam - Ahold heeft vandaag de agenda gepubliceerd voor haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) die gehouden zal worden op 19 april 2016.

Daarnaast hebben de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Ahold punten 5 en 8 van de agenda voor de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 14 maart 2016 ingetrokken.

Agendapunt 5 van de BAVA betrof een voorstel tot het aanpassen en verlengen van de bestaande overeenkomst met Stichting Ahold Continuïteit (SAC). Het besluit om dit item in te trekken is genomen na commentaar van investeerders dat er geen directe relatie is met de voorgenomen fusie met Delhaize. Daarnaast bestaat er geen onmiddellijke noodzaak om deze wijziging op korte termijn te implementeren aangezien de huidige optieovereenkomst met de SAC doorloopt tot in 2018.

Agendapunt 8 van de BAVA betrof een voorgesteld beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur van Ahold Delhaize na afronding van de voorgenomen fusie. Dit voorstel omvatte een eenmalige erkennings- en retentiebeloning in aandelen die de leden van de Raad van Bestuur zouden kunnen verdienen als ze bepaalde doelstellingen zouden behalen, gerelateerd aan de implementatie van de fusie. De Raad van Commissarissen van Ahold en de Board of Directors van Delhaize Groep hebben geconcludeerd dat dit element van het beloningsbeleid niet op eenzelfde brede draagvlak kon rekenen onder investeerders en andere stakeholders als de voorgestelde fusie als geheel. Het voorstel zal daarom niet worden behandeld op de aankomende BAVA. Ahold zal het beloningsbeleid, zonder de erkenningsbeloning, voorleggen op de AVA op 19 april.

De agenda's en overige documenten voor de Ahold BAVA en de Ahold AVA zijn beschikbaar op www.ahold.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL