Ahold publiceert K1 resultaten 2014 + mogelijke vervanging Voorzitter.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/05/2014 07:56
Omzet* € 9,8 miljard, grotendeels onveranderd door lage inflatie en onder druk staande volumes
Online omzet € 362 miljoen, een toename van 20,0% op identieke basis
Onderliggende operationele marge 4,0%, in vergelijking met 4,1% vorig jaar
Programma in de VS ter verbetering van de klantpropositie gestart
Stabiliserende marktaandeel trend in afzwakkende markt in Nederland
Overname SPAR-winkels in Tsjechië aangekondigd; verkoop activiteiten Slowakije afgerond
Principeakkoord over de schikking in de Waterbury class action
* tegen constante wisselkoersen

Zaandam - Ahold heeft vandaag haar bericht over het eerste kwartaal van 2014 gepubliceerd.

CEO Dick Boer: "De trend in onze omzetontwikkeling was in het eerste kwartaal in lijn met het voorgaande kwartaal en min of meer vergelijkbaar ten opzichte van vorig jaar, onder invloed van lage inflatie en volumes die in al onze markten onder druk bleven staan.

In de Verenigde Staten hebben we besloten om een programma ter verbetering van onze klantpropositie uit te rollen. We investeren in de kwaliteit en presentatie van ons vers assortiment, in opleiding en training van medewerkers, en gerichte prijsverlagingen in al onze divisies. In Nederland zagen we een stabilisatie van onze marktaandeel ontwikkeling in vergelijking met het voorgaande kwartaal. We blijven hier ons assortiment verbeteren en uitbreiden om zo onze commerciële positie verder te versterken.

We breiden onze online positie verder uit in de Verenigde Staten en in Nederland. We waren tevreden met een totale omzetgroei van meer dan 20% op identieke basis.

Voor het komende kwartaal verwachten we vergelijkbare marktomstandigheden als in het eerste kwartaal, met daarnaast investeringen in onze klantpropositie en toekomstige groei."

Ahold kondigt tijdelijke vervanging aan van de voorzitter van de Raad van Commissarissen
Zaandam - Ahold kondigt aan dat Rob van den Bergh, op interim basis, Jan Hommen gaat vervangen als voorzitter van de Raad van Commissarissen, afhankelijk van de benoeming van Jan Hommen tot CEO van KPMG op 14 juni 2014.

Als gevolg van zijn recente nominatie bij KPMG, zal Jan Hommen per 14 juni op tijdelijke basis aftreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold, indien hij op die datum verkozen wordt tot de nieuwe CEO van KPMG. De heer Hommen blijft lid van de Raad van Commissarissen van Ahold.
Rob van den Bergh is lid van de Raad van Commissarissen van Ahold sinds 2011 en heeft brede ervaring in uitvoerende en niet uitvoerende functies.

tijd 09.10
De AEX 405.84 -0,97 -0,24% Ahold EUR 13,35 -28ct vol. 643.000




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL