Ahold publiceert resultaten derde kwartaal 2013 en Ahold bereikt overeenstemming over verkoop van de activiteiten in Slowakije

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/11/2013 07:04
Hoofdpunten derde kwartaal 2013
- Omzet € 7,4 miljard, 0,6% hoger tegen constante wisselkoersen
- Onderliggende operationele marge 4,0% (K3 2012: 4,1%)
- Bedrijfsresultaat € 248 miljoen, € 40 miljoen lager voornamelijk door herstructureringen
- Nettoresultaat € 165 miljoen, € 24 miljoen hoger
- Vrije kasstroom € 181 miljoen, € 22 miljoen hoger
- Aanvullende kapitaalterugstorting van € 1 miljard en omgekeerde aandelensplitsing in eerste kwartaal 2014

Zaandam, 14 november 2013 - Ahold heeft vandaag haar bericht over het derde kwartaal 2013 gepubliceerd.

CEO Dick Boer: "In de Verenigde Staten is het klimaat nog altijd zeer concurrerend, bij een lage inflatie. Met een beperkte omzetgroei hebben we marktaandeel gewonnen in het supermarktsegment en hebben we in het "all-outlet" segment ons marktaandeel gehandhaafd. We hebben een solide onderliggende operationele marge weten te behouden, mede dankzij voortgaande kostenbesparingen.

In Nederland werd het zwakke consumentenvertrouwen zichtbaar in een verdere vertraging van de marktgroei. Het aantal transacties bleef stabiel, het boodschappenmandje werd echter kleiner en de klant lette steeds meer op de uitgaven. Dit beïnvloedde ons marktaandeel dit kwartaal. De onderliggende operationele marge bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar.

We blijven gecommitteerd aan onze Reshaping Retail-strategie en we blijven investeren in groei, zowel in bestaande als in nieuwe markten. Onze online activiteiten laten opnieuw sterke groei zien, zowel in food als in non-food. We blijven het aantal afhaalpunten (pick-up-points) snel uitbreiden, in het bijzonder in de Verenigde Staten. Albert Heijn verwacht eind 2013 ongeveer de helft van de 82 overgenomen C1000/Jumbo-winkels te hebben omgebouwd en ligt daarnaast goed op koers met de uitbreiding in België.

We verwachten dat het lopende kwartaal vergelijkbare omstandigheden laat zien, met consumentenbestedingen die onder druk staan, vooral in Nederland. Door kostenbesparingen in het kader van ons Simplicity-programma kunnen we zowel in de Verenigde Staten als in Nederland in onze concurrentiepositie blijven investeren.

We hebben een sterke kasstroom en committeren ons aan een efficiënte kapitaalstructuur. Wij hebben circa 30% van ons € 2 miljard aandeleninkoopprogramma afgerond, dat eind 2014 afloopt. Daarnaast stellen wij een verdere kapitaalterugstorting aan onze aandeelhouders voor van € 1 miljard, gevolgd door een omgekeerde aandelensplitsing. Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders in januari 2014 vragen wij hiervoor goedkeuring aan onze aandeelhouders en de transactie wordt naar verwachting het eerste kwartaal van 2014 afgerond. Ons streven is en blijft om het evenwicht te bewaren tussen investeren in winstgevende groei enerzijds en laten terugvloeien van liquiditeiten naar onze aandeelhouders anderzijds. Wij zullen blijven toewerken naar onze kapitaalstructuur doelstellingen.

Meer info en video interview met CEO Dick Boer, ga naar www.ahold.com


Zaandam, 14 november 2013 - Ahold heeft vandaag aangekondigd overeenstemming met Condorum te hebben bereikt over de verkoop van de activiteiten van Ahold in Slowakije. Ahold heeft 24 winkels in Slowakije, die in 2012 een omzet behaalden vancirca € 159 miljoen.

Na een zorgvuldige evaluatie van de strategische opties is besloten deze activiteiten te verkopen, omdat Ahold slechts een beperkte marktpositie in Slowakije heeft. Door het vertrek uit Slowakije kan het management zich toeleggen op de verdere succesvolle verbetering van de activiteiten in Tsjechië. Ahold is in Tsjechië actief met 283 Albert-winkels en boekte er in 2012 een netto-omzet van € 1,76 miljard.

Condorum exploiteert al supermarkten in Slowakije onder de namen Terno en Moja Samoska, met een netto omzet van €127 miljoen in 2012.

Financiële details met betrekking tot de transactie zijn niet bekendgemaakt, maar zijn niet materieel voor Ahold. De transactie wordt naar verwachting in het eerste halfjaar van 2014 afgerond, en is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL