Oostmarkt gemengd en onrust in Hong Kong gaat door. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 30/12/2019 06:27
In de Oostmarkt geen rust en daar gaan ze mee afsluiten is onze verwachting.
In Japan de Nikkei 23.689 -148 punten
In Hong Kong de Hang Seng 28.346 +121 punten
In Australië de All Ordinaries 6.921 -14 punten
In Singapore de Straits 3.216 -10 punten

Goud licht hoger op $ 1.514,80 zilver volgt op $ 17,88 en platina $ 947 Gold/Silver Ratio 84.70 Olie $ 61,76 en de dollar euro 1,1206
1 bitcoin = 7.394,90 USA dollar
1 ripple = 0,19584 USA dollar

media UK Farmers
U.K. Farmers Get $3.8 Billion Over Two Years to Offset EU Exit
The assistance will ensure that farmers receive the same funding next year.
see & read more on www.bloomberg.com

Actuele goud en zilver prijs
30-dec-2019 06:30 CET
Goudprijs: € 1.351,36 -0,95
Zilverprijs: € 15,96 +0,09
Prijzen in euro's en per troy ounce

de valuta's
de dollar euro 1,1205 de Yen 122,26 't Pond 0,8543 AU$ 1,6011 C$ 1,4611 NZ$ 1,6673 en Sing$ 1,5103

WAAROM Frankrijk mindere problemen heeft met Co2, Pfas en Stikstof.
Nauwelijks windmolens en andere problemen met energie.
MAAR....
Kernenergie in Frankrijk
Ongeveer 90% van de Franse elektriciteit is afkomstig van koolstofarme energie en meer dan 70% van de elektriciteit wordt geproduceerd door kerncentrales. Op die manier stoot het Franse elektriciteitspark heel weinig CO2 uit. In dit artikel vindt u meer informatie over het kerncentralepark, de nieuwste evoluties van het Franse energiebeleid, de voortgang van de nieuwe kerncentrale en van het project voor ondergrondse opslag van radioactief afval.
zie & lees verder op
https://www.nucleairforum.be/thema/wereldwijd/frankrijk

"Frankrijk beschikt over 58 kernreactoren verdeeld over 19 locaties"!!!!!

WAAR maken wij ons dan druk over. ZET ook Kern Centrales in Nederland. We moeten toch EEN worden. VERGEET dat maar, in Frankrijk 62 met pensioen. Macron verteld niet alles e/o Rutte houdt zijn mond hier over.
Fijne zaak. Frankrijk pakt gelijk twee zaken aan. Kern fusie is nog schonere, als onze lezers 't maar weten. Rutte en zijn club bedonderd weer de kluit.


Handel
Waar is nog normale handel. Overal zien wij systemen bezig, de groep van 20 - 25 Effectenkredietinstellingen bepalen de handel wereldwijd.
Maakt U zich geen illusie dat U daar wat aan kan veranderen.
Daar stootte de Euronext al de afdeling Particulier af aan de Giro.
en nu.
Bescherming beleggers staat op de tocht.
media Flatex
Flatex Duitsland wil de Giro overnemen. Dus moeten de particulieren straks bij de Duitsers vragen over zaken bij EURNEXT.
IS DAT NIET VREEMD!? Wie houdt er dan TOEZICHT??
Zo wordt de particulier het BOS ingestuurd door... Zoek 't zelf maar uit. Dus klagen heeft geen zin meer, de Duitsers zullen wel zeggen, moet U bij Euronext zijn.

Zo wordt er met de belangen van de particulieren beleggers om gesprongen OF het TOEZICHT moet hier een stokje voor steken.
Waarom heeft de EURONEXT de AFDELING Particulieren afgestote naar de GIRO?

De redactie en haar medewerkers wensen U een voorspoedig Nieuwjaar toe en MAG VREDE het "woord van het jaar 2020 worden"?!!

Zojuist (23/12)reclame op de radio voor index beleggen.
Kijk daarmee uit, want Euronext wijzigt 4 maal per jaar de indexen en doet dat VOOR haar verdiensten en de AFM zou eens controle daarop moeten houden. EURONEXT behoort een ONAFHANKELIJK bedrijf te zijn. Maar is dat zeker niet.
De indexen moet dus 4 maal weer worden aangepast en dat heeft invloed op UW index beleggingen.


media,
Barometer: belegger met vertrouwen naar 2020
Met de recordstanden voor beurzen wereldwijd, en een AEX-index die voor het eerst sinds het begin van de eeuw duidelijk boven de 600 punten komt, keert ook het vertrouwen onder particuliere beleggers terug. Zo groot is dat vertrouwen inmiddels, dat kleine beleggers anderen aansporen om ook geld naar de beurs te brengen, en dat diezelfde particulieren vaker dan eerst in risicovolle sectoren durven te investeren.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1753549902/barometer-belegger-met-vertrouwen-naar-2020

reactie XEA.nl al zo'n 10 jaar gaat de weg omhoog, 2020 gaat de ommekeer maken is onze taxatie.
De volgende schuldencrisis staat om de hoek te wachten en wij gaan uit dat die in het 4de kw. 2020 komt en misschien al eerder.
Die draaiende geldmachines moeten gestopt worden, die vergroten alleen de ellende. WIE GAAT VOOR DIE AFLOSSINGEN ZORGEN???
Ook is er wereldwijd GROTE onvrede op de LEIDERS, eigen ik gaat voor het belang van de Burgers, komt er steeds meer naar voor. Hier in Nederland was 2019 het jaar van de Klimaatgekte en alles erom heen. Realisme is er niet meer bij. Straks zitten we in de kou.
De tweede Gaspijp uit Rusland moet er niet komen, straks afhankelijk van de Russen.
Poetin heeft nu raketten die 5 maal het geluid gaan en NIET te vernietigen zijn, wat GEEFT dat toch een RUST!
Poetin is niet te vertrouwen, hij wilde Navalny ook monddood maken, zoals de Gemeente onze Nestor i.v.m. die Asbest kwestie ook monddood gemaakt heeft.
Dat is toch de juiste DEMOCRATIE in Nederland.
Als je de leiders/toezichthouder te veel voor de voeten loopt, dan monddood.
De particulier moet met Asbest als via de regels doen, maar hier had de Gemeente eigen belangen.

Wij zien zelden verkopen adviezen.

Bosbranden Australië
door gewijzigd en FOUTIEF groen beleid begin 2000 jaren
Dat zegt vandaag "branddeskundige in Australië Mr. Roger Underwood.
De bossen werden in het verleden stelselmatig afgebrand bij kleine percelen in de koude periode. Dat deden de "Aboriginals ook al. om zichzelf tegen massale branden te beschermen.
MAAR zegt Roger nu, door de Groenen activisten moest dat na 2000 niet meer. Alles moest blijven liggen, maar men vergat dat de bladeren en takken van de eucalyptus en acaciabomen NIET VERROTTEN en uiterst BRANDBAAR zijn. Dus bij een brand ligt dan een ENORME voedingsbodem van brandbaar materiaal.

Toch wijst een koor van politici en andere bekende ALLESWETERS naar het klimaat verandering. NIETS is daarvan waar. Australië heeft altijd al bosbranden gehad en door de afwijkende beleid is de VLAM letterlijke & figuurlijk in de pan geslagen.


conclusie: zogenaamd wetenschappelijk beleid deed ervaringen uit het verleden TENIET, MEN WIST HET ALLEMAAL VEEL BETER.
De KLIMAATGEKTE moet zelf nu op de BLAREN gaan zitten, maar wil dat NU NIET toegeven.
Zo werkt het in deze wereld.
Ook bij de Effectenhandel zien wij dat, schone handel is voor zeker 80% te bereiken door herinvoering van nummers aan de digitale aandelen.
MAAR OOK dat willen ze niet en de TOEZICHTHOUDERS lopen aan die handen mee.
SCHAAM JJ JE NIET ALS TOEZICHTHOUDERS!!??

Waarom ben je dan TOEZICHTHOUDER geworden? Voor de STATUS?

de agenda voor deze week en diversen berichten van het CBS
maandag 30 dec.
In de VS Leading Indicators

dinsdag 31 dec. 2019
Japan & Duitsland dicht i.v.m. afsluiting en controles
In de VS consumentenvertrouwen.
Sommige beurzen halve dag open.

woensdag 1 jan. beurzen dicht. 2020

donderdag 2 jan.
geen berichten ontvangen

vrijdag 3 jan.
Sligro omzetten.
In de VS industriële Productie, Werkeloosheid.

tijd 06.59
De goudprijs in euro per kg 43.457.8 en de zilverprijs in euro per kg 513.3

media CBS
De jaren tien in cijfers.
Wat hebben de jaren tien ons gebracht? Hoe staan de economie en de samenleving er nu voor? En hoe was dat aan het begin van het decennium? Aan de hand van een vijftiental indicatoren schetst het CBS een beeld van de jaren tien. Sterk bepalend voor de economie in de jaren tien was de wereldwijde kredietcrisis, die aan de vooravond van het decennium uitbrak. De economie kromp sterk, de arbeidsdeelname liep terug en de woningmarkt haperde. De economie bleef lang kwakkelen, maar groeide in de tweede helft van het decennium uitbundig. Zo waren we aan het einde van het decennium toch welvarender dan aan het begin, ook al bleef de arbeidsparticipatie de facto steken op hetzelfde niveau. De jaren tien waren ook de jaren waarin de Groningse gaskraan geleidelijk werd dichtgedraaid, na een serie bevingen in het wingebied. Verder werd de interneteconomie verder uitgebouwd, raakte de smartphone in korte tijd volledig ingeburgerd en waren steeds meer mensen actief op sociale media. Ook de volledig elektrische auto deed zijn intrede. Ondertussen groeide de bevolking, in het bijzonder het aantal 65-plussers, en werd het verkeer drukker. De uitstoot van broeikasgassen nam niettemin af, evenals het percentage mensen dat slachtoffer werd van een misdrijf. Voor zover mogelijk worden in het overzicht jaarcijfers gepresenteerd voor 2010 en 2019, plus de ontwikkeling tussen die twee jaren. In een enkel geval wordt een langere tijdreeks vertoond, omdat de ontwikkeling in het afgelopen decennium sterk schommelde, of omdat een belangrijke ontwikkeling reeds voor het begin van de jaren tien was ingezet. Uiteraard vormen de vertoonde indicatoren slechts een selectie uit de vele mogelijke cijfers die over de jaren tien te maken zijn. zie de video en lees meer https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/53/de-jaren-tien-in-cijfers

media CBS
Producentenvertrouwen verandert nauwelijks.
Het producentenvertrouwen industrie is in december 2019 nauwelijks veranderd ten opzichte van een maand eerder. Het vertrouwen ging van 2,8 in november naar 2,9 in december 2019, maakt het CBS bekend. De ondernemers waren minder positief over de verwachte bedrijvigheid, maar positiever over de orderpositie en de voorraden. Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 1,0. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2018 de hoogste waarde (10,9) en in februari 2009 de laagste waarde (-23,5). Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/53/producentenvertrouwen-verandert-nauwelijks

media CBS
Afzetprijzen industrie gelijk.
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in november gemiddeld even hoog als in november 2018, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie 1,6 procent goedkoper dan een jaar eerder. zie & lees meer
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/53/afzetprijzen-industrie-gelijk

media
Drijfveren van zorgboeren.
lees elders meer.

media China
PEKING - Chinese banken krijgen met ingang van het nieuwe jaar te maken met een nieuwe rentevoet. Volgens analisten gaat het om een belangrijke stap bij het hervormen van het financiële systeem. Hierdoor zouden de leenkosten van banken teruggedrongen kunnen worden. Zo ondersteunt de maatregel tevens de economische groei in het Aziatische land. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1712233084/nieuwe-rentevoet-voor-chinese-banken

Van een lezer
ik heb zojuist vernomen uit mijn kennissen kring dat ABN/Amro op korte termijn stopt met het aanhouden van een Fysieke goudrekening en dat de rekening gesloten moet worden.

Geachte lezers.
Een bankinstellingen kan dat wel willen, maar kijkt U eerst in het contract dat U heeft gekregen bij het afsluiten (lees het openen) van UW edelmetaalrekening.
WAT staat daar in?
Meestal staat daar in dat U fysieke levering kan opvragen/krijgen!
Als dat IN uw contract OOK staat, dan daar gebruik van maken, want anders levert 't U een aanzienlijk verlies op qua gewicht in de afrekening. Het prijsverschil tussen de papier edelmetaalprijs en de fysieke prijs is daar de oorzaak van.

Patroon
Het vaste dagelijkse patroon bij het edelmetaal
Triest dat toezichthouders zich DAAR niet eens op gaan concentreren.
Actuele goud en zilver prijs
30-dec-2019 08:15 CET
Goudprijs: € 1.349,57 -2,74 <-----in de stille periode is alles mogelijk!!!
Zilverprijs: € 15,92 +0,05
Prijzen in euro's en per troy ounce

media Telecom
AMSTERDAM - De Autoriteit Consument & Markt heeft miljoenenboetes uitgedeeld aan de grote vier telecomaanbieders van ons land. De consumentenwaakhond vindt dat KPN, Tele2, T-Mobile én Vodafone op hun websites onduidelijk zijn geweest over hun abonnementen. Daardoor konden consumenten niet goed kiezen, aldus de ACM. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1626712092/ruim-13-miljoen-boete-voor-kpn-tele2-t-mobile-en-vodafone

Heijmans bouwt nieuw datacenter in Nederland.
lees elders meer.

Toezicht.
Wat hebben de particulieren tegenwoordig aan dit TOEZICHT?
Nauwelijks, want met vragen hoef je daar niet aan te komen. Geheimhoudingsplicht.

tijd 09.58
De goudprijs in euro per kg 43.405.5 en de zilverprijs in euro per kg 511.7

tijd 10.01
De AEX licht lager op 609,33 -1,68 -0,27%
Euronext zoekt nog meer overname kandidaten (MADRID), wanneer treedt daar het ACM op, wordt de Euronext niet te groot?

WAAR is nog normale prijsvorming?
Waar & wat kunnen & mogen de particulier nog verwachten? Euronext heeft GEEN tijd meer voor de particulier, die stuurden ze naar de Giro en die wordt nu mogelijk overgenomen.
Waar horen we de Toezichthouders daarover??

tijd 10.06
CTAC met grote omzet naar EUR 2,05 +5ct vol. 30.692

tijd 10.07
De DAX 13.285,05 -52,06 -0,39% breed lager.

tijd 10.08
De Bel 20 3.986,77 -9,58 -0,24% en de CAC 6.022,18 -15,21 -0,25%

Fugro becomes sole shareholder of Seabed Geosolutions
lees elders meer.

tijd 11.25
De AEX 609,10 -1,91 -0,31% Vopak de grootste daler op EUR 48,33 -62ct vol. 34.539 en de rest houdt elkaar redelijk in evenwicht.

tijd 11.27
De Midcap 913,96 -1,29 -0,14% je kunt bij sommige fondsen de verwachting voor de rest van de dag er naast leggen, de vaste patronen en vreemd dat dit al JAREN door mag gaan. Toezicht lijkt dit niet te zien.

tijd 11.28
De Smallcap 1.027,21 +0,22 +0,02% Accsys EUR 1,245 +4ct vol. 107.000 SIF Holding EUR 12,08 -290ct vol. 13.042

tijd 11.30
CTAC EUR 2,03 +3ct vol. 43.688 behoorlijk groot en weer een drempel op de EUR 2,05.
Wie speelt er een spelletje? De bekende HOEK??

tijd 11.32
De DAX 13.253,09 -84,02 -0,63% Fresenius Med. EUR 65,28 -1,36 vol. 156.000
de rst houdt elkaar in evenwicht. Geen andere uitschieters.

tijd 11.34
De Bel 20 3.984,29 -12,06 -0,30% Ontex EUR 17,97 -35ct vol. 65.615

tijd 11.36
De CAC 6.016,89 -20,50 -0,34% Essilor EUR 136,20 -2,95 vol. 168.284 en geen andere uitschieters.

tijd 11.37
Goud $ 1.511,-- zilver $ 17,76 en platina $951 Gold/Silver Ratio 85.06
Olie $ 61,76 en de dollar euro 1,1200
1 bitcoin = 7.329,80 USA dollar
1 ripple = 0,19350 USA dollar

media Zilver
Technische analyse Zilver. by Roy Martens on 30 december 2019
Vorige week stopte de opmars/het herstel van de zilverkoers bij het 50 d. MA en was het afwachten of de stieren deze week het laatste zetje zouden kunnen geven. Konden zij gebruik maken van de traditioneel lage omzetten in de kerstweek of niet? zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/12/30/technische-analyse-zilver-50/

tijd 11.42
De goudprijs in euro per kg 43.404 en de zilverprijs in euro per kg 510.1

Het edelmetaal doet hier niets onder.
in de media
Top Iraq militia chief warns of tough response to U.S. air strikes.
BAGHDAD (Reuters) - A top Iraqi militia leader warned of a strong response against U.S. forces in Iraq following air strikes in Iraq and Syria overnight that hit several bases of his Iranian-backed group and killed at least 25 people. see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-iraq-security-usa/top-iraq-militia-chief-warns-of-tough-response-to-u-s-air-strikes-idUSKBN1YY0II

Wat een ellende in de wereld.
media
Sudan sentences 27 intelligence agents to hang for teacher's killing.
KHARTOUM (Reuters) - A Sudanese court sentenced 27 members of the national intelligence service to death by hanging on Monday over the killing of a teacher in detention in February during protests that led to the overthrow of former president Omar al-Bashir. see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-sudan-politics-court/sudan-sentences-27-intelligence-agents-to-hang-for-teachers-killing-idUSKBN1YY0NT?il=0

Men raakt gewend aan alle narigheid in de wereld en de "grote partijen" weten dat en zetten zo het edelmetaal(lees prijs) naar hun hand.
Toezicht is er nauwelijks, dus kunnen ze hun gang gaan.

media,
VEGHEL - Supermarktconcern Jumbo heeft zijn verkopen dit jaar flink opgevoerd. De grootgrutter uit Veghel profiteerde van een verdere uitbreiding van het winkelbestand. Ook presteerden de bestaande winkels volgens Jumbo „ruim boven de markt” en was de omzetbijdrage van de eerste Jumbo-filialen in België boven verwachting. De drie vestingen daar verkochten circa 50 procent meer dan voorzien. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2033468266/jumbo-op-koers-voor-10-miljard-omzet

media in de VS
U.S. Futures Drift as Dollar Drops With Treasuries: Markets Wrap
Asian stocks were mixed in thin trading Monday. see & read more on www.bloomberg.com

media,
Northern Superior Resources - Michael Gentile, CFA, Increases Ownership to 19.9% via $437,000.06 Private Placement, and Appointed to the Board of Directors
see & read mmore on
https://www.accesswire.com/571495/NorthernSuperiorResources-MichaelGentile2cCFA2cIncreasesOwnershipto19925via244372c00006PrivatePlacement2candAppointedtotheBoardofDirectors

tijd 14.04
De AEX stabiel in het verlies op 609,41 -1,60 -0,26% Vopak EUR 48,30 -65ct vol. 54.227 en de rest wijzigt nauwelijks.

media,
UWV, Ctac en Sanderink in Computable-lijst 2019
Ict-problemen bij het UWV, een nieuw kassasysteem van Ctac bij Action en de zakelijke en privé-ontwikkelingen van Centric-oprichter Gerard Sanderink. Die onderwerpen voeren het overzicht van de best gelezen artikelen van Computable in 2019 aan. zie & lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/6856257/250449/uwv-ctac-en-sanderink-in-computable-overzicht-2019.html

Forfarmers
1 jaar
Hoogste prijs 8,60 -32,79% 1-2-2019
Laagste prijs 5,33 8,44% 31-10-2019

tijd 14.10
Daghandel is er nog wat o.a. bij Pharming.
EUR 1,583 +2,1ct vol. 7,9 miljoen en Curetis EUR 0,650 -3,6ct vol. 850.803 en RoodMicrotec EUR 0,249 +1,7ct vol. 573.414

Rio Tinto to resume operations at Richards Bay Minerals.
lees elders meer.

tijd 14.17
De DAX laat het verlies wat oplopen naar 13.251,22 -85,89 -0,64%
Beleggers lijken wel wat hoogtevrees te krijgen en TERECHT!

tijd 14.18
Goud loopt iets op, misschien mede door de raketaanval door de VS.
Goud $ 1.512,20 zilver $ 17,83 en platina $ 951 Gold/Silver Ratio 84.78

media in China
China's Nov net gold imports via Hong Kong plummet to near 9-year low.
see & read more on
https://www.kitco.com/news/2019-12-30/China-s-Nov-net-gold-imports-via-Hong-Kong-plummet-to-near-9-year-low.html

tijd 14.21
Olie $ 62,07 en de dollar euro 1,1197

tijd 14.23
De goudprijs in euro per kg 43.428.1 en de zilverprijs in euro per kg 511.9

media,
Estse pelletproducent schakelt om naar halffabrikaten voor biochemie.
Europa's grootste producent van houtpellets, Granuul Invest uit Estland, wil producten met een hogere toegevoegde waarde gaan leveren, gericht op de markt voor biochemie. Denk aan C5 en C6 suikers, microkristallijne cellulose en hoogwaardige lignine. Een bioraffinaderij daarvoor is al volop in aanbouw en wordt begin 2020 in bedrijf genomen. zie & lees verder op.
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/estse-pelletproducent-schakelt-om-naar-halffabrikaten-voor-biochemie/

media,
LONDEN - Europese banken liggen op schema om dit jaar een record van zo'n 100 miljard euro aan 'bail-in'-schuldpapier uit te geven om te voldoen aan strengere regelgeving. Dat meldt zakenkrant Financial Times (FT). De betreffende regels zijn bedoeld om belastingbetalers in de toekomst te beschermen tegen eventuele faillissementen van banken. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1901482631/banken-geven-record-aan-bail-in-schuld-uit

tijd 15.40
Goud $ 1.514,60 zilver $ 17,85 en platina $ 954 Gold/Silver Ratio 84.82
Olie $ 62,24 en de dollar euro 1,1206
1 bitcoin = 7.332,-- USA dollar
1 ripple = 0,19361 USA dollar

tijd 15.43
De Dow 28.550.35 -94.91 -0.33%
De Nasdaq 8.956.49 -50.12 -0.56%

tijd 15.49
De goudprijs in euro per kg 43.433.8 en de zilverprijs in euro per kg 512
tijd 15.54
Sandstorm Gold Today Vol. 46.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:39:03 X 9.68 +0.08 200 1 Anonymous 79 CIBC K
09:39:03 X 9.68 +0.08 100 1 Anonymous 79 CIBC K
09:39:03 X 9.68 +0.08 100 79 CIBC 79 CIBC K

Negatief Wall Street druk op de Europese indices.
tijd 15.56
De AEX 607,47 -3,54 -0,58% de DAX 13.249,01 -88,10 -0,66% de Bel 20 3.976,70 -19,65 -0,49% en de CAC 6.001,19 -36,20 -0,60%

tijd 15.59
De Dow 28.524.54 -120.72 -0.42%
De Nasdaq 8.931.62 -75.00 -0.83%

Melkprijzen FrieslanCampina
lees elders meer.

Equinox Gold and Leagold Mining Mail Joint Management Information Circular in Connection with Special Meetings to Approve Business Combination
to Create a Premier Americas Gold Producer
lees elders meer.

tijd 17.24
Goud $ 1.515,-- zilver $ 17,89 en platina $ 957 Gold/Silver Ratio 84.66
De City index geeft een goudprijs van 2.00 p.o. voor 2020 aan.
Dus is er nog wat tegoed.

tijd 17.26
De Dow 28.465.97 -179.29 punten
De NASDAQ 8.929.84 -76.78 punten

tijd 17.32
De actuele koersen (kg): Goud: €43.420 | Zilver: €513

tijd 17.39
De AEX 605,83 -5,18 -0,85% ASML EUR 262,90 -4,00 vol. 469.265
De Midcap 910,59 -4,66 -0,51% Fugro EUR 9,818 +20,2ct vol. 574.642
De Smallcap 1.030,38 +3,39 +0,33% Accsys EUR 1,235 +3ct vol. 310.690
De Bel 20 3.967,18 -29,17 -0,73%
De CAC 5.982,22 -55,17 -0,91% Essilor EUR 134,90 -4.25 vol. 521.031
De DAX 13.249,01 -88,10 -0,66%

Shortlijst
AQR Capital Management, LLCAltice Europe N.V.NL00113337521.3927 dec 2019
AQR Capital Management, LLCGalapagos N.V.BE00038183590.4727 dec 2019
AQR Capital Management, LLCTakeaway.com N.V.NL00120157051.2827 dec 2019
Capital Fund Management S.A.Fugro N.V.NL00003525650.6927 dec 2019
Carlson Capital UK LLPTakeaway.com N.V.NL00120157050.9627 dec 2019
Farallon Capital Europe LLPTakeaway.com N.V.NL00120157050.6727 dec 2019
Lucerne Capital Management, L.P.Wereldhave N.V.NL00002892130.6627 dec 2019
Marshall Wace LLPFugro N.V.NL00003525653.6527 dec 2019
Marshall Wace LLPOCI N.V.NL00105587970.5027 dec 2019
Marshall Wace LLPTakeaway.com N.V.NL00120157051.0127 dec 2019
Marshall Wace LLPWereldhave N.V.NL00002892131.3227 dec 2019
Millennium International Management LPSignify N.V.NL00118213920.9027 dec 2019
Syquant CapitalTakeaway.com N.V.NL00120157050.5127 dec 2019
AQR Capital Management, LLCTakeaway.com N.V.NL00120157051.3224 dec 2019

Het ziet er volgens de baissiers voor Takeaway niet goed uit.
MAAR XEA.nl heeft al vanaf de intro gezien dat de prijs van het aandeel werd opgeklopt met kleine aantallen.
Toezicht zag dat niet, maar dat is jammer. XEA.nl wijst haar lezers er wel op.

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
30 dec. EUR 28,54 11.750 156 EUR 28,50 16.084 198 17.35.27
Om 17.31.00 uur EUR 28,76 om 17.34.41 uur EUR 28,70 en om 17.35.01 alweer EUR 28,50 en zelfs even EUR 28.48 Zo werkt de begrijpelijke handel te Amsterdam. Schamen moet EURONEXT zich, dat deze vorm van prijsvorming al jaren aan de gang is.

tijd 17.54
De goudprijs in euro per kg 43.408 en de zilverprijs in euro per kg 513

tijd 17.55
Pan America Gold Today Vol. 411.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:40:36 U 31.13 +0.86 100 2 RBC 1 Anonymous K
11:40:22 X 31.14 +0.87 300 79 CIBC 1 Anonymous K
11:40:22 O 31.14 +0.87 100 79 CIBC 1 Anonymous K



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL