Fijne Kerstdagen toegewenst. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 25/12/2019 06:17
De voorganger in de Kerstviering van gisteravond was een lezer van ons. De eerste helft van zijn Kerstpreek uitte hij zijn bezorgdheid over de "leiders" in de wereld en ook in Nederland. Zijn vraag aan de Nederlandse "leiders" was", als het zo goed gaat, waarom gaan dan de agrariërs met hun trachtoren de weg op, de Bouwers met hun truckers, het verplegend personeel, de onderwijzers etc. etc.!
Vraagt U zich als "leiders" dat niet af?
Later had hij het over de "LIEFDE" waarmee je verbinding kan maken met elkaar en dat dat kleine "KINDJE van ruim 2.000 jaar geleden, zoveel los kan maken en mensen op de been brengt en de Kerken dan toch weer vol zitten. Hij was dik tevreden over de opkomst.

Waarom Nu wel en anders hebben zij GOD niet nodig bracht hij naar voor!

Een "Voorganger" die ook miste, wat hij ruim 30 jaar geleden in dit dorp kreeg als zijn roeping, zei hij!
Wij gingen tevreden naar huis.

Maar wij willen nog wel mee gaan met het TEKORTE inzicht, wat de leiders in de wereld hebben.
De meeste LEIDERS zien de burgers niet als mens, maar als KLANT!

Egoïsme en ik bepaal wel wat er goed is.
Ook die nieuwe gaspijpleiding vanuit Rusland, waarvoor President TRUMP nu landen en bedrijven sancties gaat opleggen en TERECHT. Dat zagen we aan de Oekraïne, de prijsverhoging niet betalen, dan GEEN gas.
DUS Europa wordt veel te afhankelijk (lees economisch) van het Russische gas.
Zet net als in Frankrijk Kerncentrales neer, jawel Frankrijk heeft er 58 en de 59 ste is in aanbouw. DAAR hoor je mijnheer Macron niet over en hij kan zijn onderdanen ook niet rustig houden.

Neen de leiders lopen achter een kleine groep activisten aan en zorgen voor ONVREDE bij de grote groep burgers.
Natuurlijk moeten wij zorgen voor een aanvaardbare wereld voor het nageslacht, maar dat deden we vroeger wel.

U moet het vergelijken met de gezinnen in de jaren na de WOII.
Toen waren ouders en hun kinderen hard aan het werk om Nederland weer op te bouwen. Respect en saamhorigheid en met de zegen van de SCHEPPER erbij, zijn die ouders heel ver gekomen.
Wat maken wij er NU van?
1 op de zes kinderen leeft in 1 ouder gezin!
Uzelf mag de rest invullen, maar dat geeft ons niet het echte KERST gevoel van in de jaren 1950.
Toen was het nog een ZALIG Kerstfeest!


Actuele goud en zilver prijs
25-dec-2019 06:30 CET
Goudprijs: € 1.353,43 +0,37
Zilverprijs: € 16,02 +0,00
Prijzen in euro's en per troy ounce

Goud sloot alweer iets boven de $ 1.500
Want waarom kopen Rusland en China goud op?
Beide landen wisselen USA dollar in en verkleinen zo hun afhankelijkheid van de USA dollar.
Maar ook dat, als munteenheid straks waardeloos worden o.a. de EURO, dat zij zich met GOUD hebben ingedekt.
Rutte is blij dat hij nu de schulden wat verkleind, maar zet met die Co2 en stikstof maatregels de Burgers straks wel in de kou. DE KOSTEN zijn niet normaal op te brengen.

Goud $ 1.500,10 zilver $ 17,75 en platina $ 942 Gold/Silver Ratio 84.48
Olie $ 61,14 en de dollar euro 1,1080
1 bitcoin = 7.255,00 USA dollar
1 ripple = 0,18896 USA dollar
De Dow 28.515.45 -36.08 punten
De NASDAQ 8.952.88 +7.24 punten

Voor 2019 zitten wij er met onze verwachting qua aandelen finaal naast, maar wij verwachte in 2020 het 4de kwartaal een neergang die nog erger wordt dan de jaren 1930 van de vorige eeuw. EN misschien komt dat al eerder in 2020.
WANT wij leven in de gehele wereld op een vulkaan die op uitbarsting staat.

De valuta's
de dollar euro 1,1080 de Yen 121,23 't Pond 0,8557 AU$ 1,6008 C$ 1,4585 NZ$ 1,6693 en Sing$ 1,5017

Sandstorm Gold Vol. Yesterday 463.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
13:00:00 T 9.61 +0.26 900 80 National Bank 1 Anonymous KQ
13:00:00 T 9.61 +0.26 700 80 National Bank 1 Anonymous KQ
13:00:00 T 9.61 +0.26 700 80 National Bank 1 Anonymous KQ
Mijnbouwers zijn nu nog tegen redelijke prijzen op te nemen en zullen de stijging van het edelmetaal zeker volgen.

WAAROM Frankrijk
Nauwelijks windmolens en andere problemen met energie.
MAAR....
Kernenergie in Frankrijk
Ongeveer 90% van de Franse elektriciteit is afkomstig van koolstofarme energie en meer dan 70% van de elektriciteit wordt geproduceerd door kerncentrales. Op die manier stoot het Franse elektriciteitspark heel weinig CO2 uit. In dit artikel vindt u meer informatie over het kerncentralepark, de nieuwste evoluties van het Franse energiebeleid, de voortgang van de nieuwe kerncentrale en van het project voor ondergrondse opslag van radioactief afval.
zie & lees verder op
https://www.nucleairforum.be/thema/wereldwijd/frankrijk

"Frankrijk beschikt over 58 kernreactoren verdeeld over 19 locaties"!!!!!

WAAR maken wij ons dan druk over. ZET ook Kern Centrales in Nederland. We moeten toch EEN worden. VERGEET dat maar, in Frankrijk 62 met pensioen. Macron verteld niet alles e/o Rutte houdt zijn mond hier over.
Fijne zaak. Frankrijk pakt gelijk twee zaken aan. Kern fusie is nog schonere, als onze lezers 't maar weten. Rutte en zijn club bedonderd weer de kluit.


Handel
Waar is nog normale handel. Overal zien wij systemen bezig, de groep van 20 - 25 Effectenkredietinstellingen bepalen de handel wereldwijd.
Maakt U zich geen illusie dat U daar wat aan kan veranderen.
Daar stootte de Euronext al de afdeling Particulier af aan de Giro.
en nu.
Bescherming beleggers staat op de tocht.
media Flatex
Flatex Duitsland wil de Giro overnemen. Dus moeten de particulieren straks bij de Duitsers vragen over zaken bij EURNEXT.
IS DAT NIET VREEMD!? Wie houdt er dan TOEZICHT??
Zo wordt de particulier het BOS ingestuurd door... Zoek 't zelf maar uit. Dus klagen heeft geen zin meer, de Duitsers zullen wel zeggen, moet U bij Euronext zijn.

Zo wordt er met de belangen van de particulieren beleggers om gesprongen OF het TOEZICHT moet hier een stokje voor steken.
Waarom heeft de EURONEXT de AFDELING Particulieren afgestote naar de GIRO?

Zaterdag 21 dec.
Hoorden wij Lex Hoogduin(Hoogleraar economie etc..) nog, die trok verschillende zaken (o.a. Stikstof) en de welvaart(lees toekomstige economie) & Nederlandse overschotten in twijfel. Bij de stikstof(lees Nederland ondertekent vrijwel alle verdragen) heeft dit Kabinet zichzelf door die uitspraak gisteren in de voeten geschoten. Je moet niet zomaar alle verdragen ondertekenen. Dat doet Duitsland NIET zei Hoogduin. Ook het korte werken vond Hoogduin geen goede zaak, de productiviteit zal verminderen en nog meer verstoringen zullen er gaan optreden, vooral in de ICT. Dat zagen we bij de benzine/Kerosine bevoorrading dit jaar op Schiphol.
Wij van de redactie vermoeden dan ook dat de club van Rutte niet de juiste feiten verteld over de economie en financiële situatie in Nederland.

De redactie en haar medewerkers wensen U een fijne en gezellige Kerstdagen toe.
MAG VREDE het "woord van het jaar 2020 worden"?!!


de agenda voor deze week en diversen berichten van CBS
woensdag 25 dec.
Kerstmis

donderdag 26 dec.
Tweede kerstdag

vrijdag 27 dec.
Inde VS de industriële Productie.

Plotseling forse stijging migranten uit straatarm Oost-Europees land.
AMSTERDAM - „De Nederlandse regering is onze ergste vijand. Zelfs voor honden zorgen ze beter”, zegt de 34-jarige Moldaviër Vasili Codreanu. „Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1528332758/moldaviers-overspoelen-asielopvang-ik-wil-sigaretten-en-zakgeld?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_zondag&utm_content=headarticle_%E2%80%99Ik+wil+sigaretten+en+zakgeld%E2%80%99&utm_term=20191222091500_zondag&EMAIL_SK=SK635062

Zojuist (23/12)reclame op de radio voor index beleggen.
Kijk daarmee uit, want Euronext wijzigt 4 maal per jaar de indexen en doet dat VOOR haar verdiensten en de AFM zou eens controle daarop moeten houden. EURONEXT behoort een ONAFHANKELIJK bedrijf te zijn. Maar is dat zeker niet.
De indexen moet dus 4 maal weer worden aangepast en dat heeft invloed op UW index beleggingen.


media CBS
Overheid houdt 14 miljard over na eerste drie kwartalen van 2019.
De overheid realiseerde over de eerste drie kwartalen van 2019 een overschot van meer dan 14 miljard euro. De tussenstand van het overheidssaldo in percentage van het bruto binnenlands product (bbp) komt daarmee uit op 1,7 procent. Dit is gemeten op jaarbasis vanaf het vierde kwartaal van 2018 tot en met het derde kwartaal van 2019. De overheidsschuld als percentage van het bbp kwam aan het eind van het derde kwartaal uit op 49,3 procent. In 2008 lag de schuld voor de laatste keer onder de 50 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de overheidsfinanciën. Het overschot gerealiseerd in de eerste drie kwartalen van 2019 is bijna 3 miljard euro hoger dan het overschot over heel 2018. Het overheidssaldo over 2018 bedroeg 1,5 procent van het bbp. De Najaarsnota van het Ministerie van Financiën gaat uit van een overschot van 10,4 miljard euro voor heel 2019, oftewel 1,3 procent van het bbp. Het voorlopige cijfer na drie kwartalen ligt hier bijna 4 miljard euro boven.
zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/overheid-houdt-14-miljard-over-na-eerste-drie-kwartalen-van-2019

reactie XEA.nl
De BTW moest omhoog van 6-9%, de Burgers moeten van het GAS af en in Duitsland en CANADA moeten de Burgers JUIST aan het GAS.
De ouderen worden te duur en daarmee worden de kosten onaanvaardbaar. Moet er soms meer Haloperidol gebruikt worden vragen wij ons soms af!
Welke waarden wordt er nog bij ouderen aan HET LEVEN gehecht??
In de VS loopt een afzettingsprocedure, MAAR de club van Rutte had allang afgezet moeten worden met een RODE kaart. Het gaat zo goed? Is dat de waarheid in Nederland?
Mensen die door scheiding op de straat komen te staan, een van de rechten van de mens, een onderdak. NEEN, instromers die geld, eten en nog meer willen hebben. DAAR wordt aandacht aan besteedt en lopen een LEGER van mensen hun benen uit 't LIJF!!

media milieu
"Recyclen levert (milieu)winst op"
Ruim helft Nederlanders gooit gebruikt frituurvet weg.
Nederlanders kieperen gebruikt frituurvet massaal in het riool of bij het restafval. Meer dan 50% van het vet gaat zo verloren. En dat terwijl frituurvet uitstekend is te recyclen tot bijvoorbeeld biodiesel of biokerosine.
lees en zie verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/ruim-helft-nederlanders-gooit-gebruikt-frituurvet-weg/

Pan America silver Yesterday Vol. 316.900
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
13:00:00 T 30.36 +0.87 400 79 CIBC 65 Goldman KQ
13:00:00 T 30.36 +0.87 100 79 CIBC 65 Goldman KQ
13:00:00 T 30.36 +0.87 100 2 RBC 65 Goldman KQ

media Suriname
HAARLEM - Nederland moet een geldbedrag van 19,5 miljoen euro teruggeven aan Suriname. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) had beslag laten leggen op het bedrag wegens vermoedens dat drie Surinaamse banken en vijf wisselkantoren zich schuldig maken aan witwaspraktijken. Daartegen was bezwaar gemaakt. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/945257240/nederland-moet-19-5-miljoen-teruggeven-aan-suriname

shortlijst
AQR Capital Management, LLCKoninklijke Boskalis Westminster N.V.NL00008525801.8923 dec 2019
Carlson Capital UK LLPTakeaway.com N.V.NL00120157050.6623 dec 2019
Citadel Europe LLPTakeaway.com N.V.NL00120157050.5323 dec 2019
Farallon Capital Europe LLPTakeaway.com N.V.NL00120157050.5223 dec 2019
Marshall Wace LLPTakeaway.com N.V.NL00120157051.1323 dec 2019
Carlson Capital UK LLPTakeaway.com N.V.NL00120157050.5820 dec 2019

Philips completes cancellation of 8.54 million shares
Amsterdam, The Netherlands - Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) today announced that it has completed the cancellation of 8,541,356 of its shares. The cancelled shares were acquired as part of Philips’ EUR 1.5 billion share repurchase program that started in the first quarter of 2019. Further details on the repurchase program can be found here.
Philips’ current issued share capital amounts to EUR 179,346,744.20 representing 896,733,721 common shares.

tijd 07.41
De goudprijs in euro per kg 43.496 en de zilverprijs in euro per kg 515.2

media,
Uitbraak! by Jack Hoogland on 24 december 2019
Vorige week vertelde ik u in drie artikelen (waaronder deze) waarom goud en zilver komend jaar bijna niet anders kunnen dan fors (verder) stijgen.
Vandaag zien we dat goud en zilver belangrijke signalen afgeven.
Correctie voorbij
De goudprijs brak gisteren uit haar dalende trend. Een belangrijke indicatie dat de in september ingezette correctie voorbij is. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/12/24/uitbraak/

Het gaat maar door
media,
Hong Kong Christmas Eve Clashes See About Two Dozen Injured
Hundreds of demonstrators, many wearing masks, turned up at multiple locations.
zie meer op www.bloomberg.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL