Oostmarkt rustig met geen grote verschillen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 23/12/2019 06:04
In de Oostmarkt een rustige handel met kleine verschillen bij afgelopen vrijdag.
In Japan de Nikkei(gisteren) 23.835 +19 punten
In Hong Kong de Hang Seng 27.877 +6 punten
In Australië de All Ordinaries 6.894 -29 punten
In Singapore de Straits 3.207 -5 punten

Edelmetaal licht gevraagd, goud $ 1.480,80 zilver $ 17,22 en platina $ 914 Gold/Silver Ratio 85.97 Olie $ 60,21 en de dollar euro 1,1085
1 bitcoin = 7,582,80 USA dollar
1 ripple = 0,19670 USA dollar

De valuta's
de dollar euro 1,1085 de Yen 121,22 't Pond 0,8516 AU$ 1,6043 C$ 1,4572 NZ$ 1,6760 en Sing$ 1,5025

Handel
Waar is nog normale handel. Overal zien wij systemen bezig, de groep van 20 - 25 Effectenkredietinstellingen bepalen de handel wereldwijd.
Maakt U zich geen illusie dat U daar wat aan kan veranderen.
Daar stootte de Euronext al de afdeling Particulier af aan de Giro.
en nu.
Bescherming beleggers staat op de tocht.
media Flatex
Flatex Duitsland wil de Giro overnemen. Dus moeten de particulieren straks bij de Duitsers vragen over zaken bij EURNEXT.
IS DAT NIET VREEMD!? Wie houdt er dan TOEZICHT??
Zo wordt de particulier het BOS ingestuurd door... Zoek 't zelf maar uit. Dus klagen heeft geen zin meer, de Duitsers zullen wel zeggen, moet U bij Euronext zijn.

Zo wordt er met de belangen van de particulieren beleggers om gesprongen OF het TOEZICHT moet hier een stokje voor steken.
Waarom heeft de EURONEXT de AFDELING Particulieren afgestote naar de GIRO?

Zaterdag 21 dec.
Hoorden wij Lex Hoogduin(Hoogleraar economie etc..) nog, die trok verschillende zaken (o.a. Stikstof) en de welvaart(lees toekomstige economie) & Nederlandse overschotten in twijfel. Bij de stikstof(lees Nederland ondertekent vrijwel alle verdragen) heeft dit Kabinet zichzelf door die uitspraak gisteren in de voeten geschoten. Je moet niet zomaar alle verdragen ondertekenen. Dat doet Duitsland NIET zei Hoogduin. Ook het korte werken vond Hoogduin geen goede zaak, de productiviteit zal verminderen en nog meer verstoringen zullen er gaan optreden, vooral in de ICT. Dat zagen we bij de benzine/Kerosine bevoorrading dit jaar op Schiphol.
Wij van de redactie vermoeden dan ook dat de club van Rutte niet de juiste feiten verteld over de economie en financiële situatie in Nederland.

Actuele goud en zilver prijs
23-dec-2019 06:15 CET
Goudprijs: € 1.335,50 +0,48
Zilverprijs: € 15,53 +0,01
Prijzen in euro's en per troy ounce

de agenda voor deze week en diversen berichten van CBS
maandag 23 dec.
Japan gesloten

dinsdag 24 dec.
Duitsland gesloten
In de VS de Industriële bestellingen over november j.l.

woensdag 25 dec.
Kerstmis

donderdag 26 dec.
Tweede kerstdag

vrijdag 27 dec.
Inde VS de industriële Productie.

media CBS
Investeringen bijna 6 procent hoger in oktober.
In oktober was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 5,6 procent groter dan in oktober 2018, meldt het CBS. Dat is vooral te danken aan hogere investeringen in vliegtuigen, machines en personenauto’s. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Oktober 2019 heeft evenveel werkdagen als oktober 2018. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in december gunstiger dan in oktober. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/investeringen-bijna-6-procent-hoger-in-oktober

media CBS een trieste zaak.
Bijna 1 op de 6 kinderen woont in een eenouderhuishouden.
In 2019 woonde 16 procent van de kinderen in een eenouderhuishouden. Dit aandeel is de afgelopen twee decennia steeds toegenomen. Van de baby’s woonde 9 procent bij één ouder. In Heerlen en Rotterdam is het aandeel minderjarigen in een eenouderhuishouden het grootst. Dat meldt het CBS in het kader van de Jeugdmonitor. Begin 2019 telde Nederland bijna 3,4 miljoen kinderen tot 18 jaar. Van hen woonden 538 duizend kinderen in een eenouderhuishouden. Die situatie kan bijvoorbeeld ontstaan doordat ouders uit elkaar zijn gegaan, een ouder is overleden of de ouders nooit hebben samengewoond. Het merendeel staat ingeschreven op het adres van de moeder (89 procent). Het aandeel kinderen dat deel uitmaakt van een eenouderhuishouden is de afgelopen twintig jaar toegenomen van 11 procent in 1999 naar 16 procent in 2019. In deze periode is ook het aandeel kinderen met ongehuwde ouders toegenomen. Een klein deel van de kinderen woont in een instelling of pleeggezin, woont, al dan niet samen met een ouder, bij grootouders, vormt met een broer of zus samen een huishouden, of is alleenstaand. zie & lees meer op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/52/bijna-1-op-de-6-kinderen-woont-in-een-eenouderhuishouden

reactie XEA.nl
WAAR is het warme NEST nog en de geborgenheid van het complete gezin!?

media,
Andere tijden XXIII. by Robert Broncel on 22 december 2019
Ondanks de liquiditeitslawines vanuit de Federal Reserve, ECB, BoJ, BoE en PBOC blijkt het fiatvertrouwen in het monetaire systeem ogenschijnlijk nog niet te zijn gedoofd. Ofschoon de daarmee samenhangende uitzonderlijk lage rentes als indicatie duidelijk aangeven dat dit geldsysteem “nie veul” fiduciaire draagkracht meer vertegenwoordigt. Hoewel je hierover vanuit de mainstream media (MSM) nog steeds bitter weinig meekrijgt, zwelt de kring van kritische commentatoren met name vanuit de V.S. aan, hangende de grote vraagtekens die achter deze onwerkelijke ontwikkelingen worden gezet. Immers, deze zijn niet anders te duiden dan als laatste stuiptrekkingen van een volstrekt bankroet systeem. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/12/22/andere-tijden-xxiii/

ZEER lezenswaardig, moet U doen.(red.).

met o.a. dit
“Zonder woorden”
Vorige week hield het Amerikaanse Congres een hoorzitting over de Fed’s bailout van de repomarkt zonder dat hierover ook maar iets naar buiten werd gebracht. Het enige “nieuws” dat naar buiten kwam, was een kort interview met minister van Financiën Mnuchin als hoofd van de obscure Financial Stability Oversight Council (F-SOC) om vragen te beantwoorden over de huidige systeemstabiliteit en over de kans van een herhaling à la 2008. Met name wilde men weten wat de Federal Reserve Bank of New York noodzaakte om wekelijks honderden miljarden dollars via repoleningen naar de handelshuizen op Wall Street te sluizen. Maar helaas geen woord over de ongoing repocrisis die in september j.l. aan het licht trad, toch een “heet hangijzer”! Hij die zwijgt, stemt toe? Of beter een uitroepteken!

reactie XEA.nl
Wat wij al zolang & vaak schrijven: "de Burgers worden met list & bedrog belazerd"! Hoelang nemen we dit nog? Zullen de beurskoersen nog lang stijgen!?

media
Plotseling forse stijging migranten uit straatarm Oost-Europees land.
AMSTERDAM - „De Nederlandse regering is onze ergste vijand. Zelfs voor honden zorgen ze beter”, zegt de 34-jarige Moldaviër Vasili Codreanu. „Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1528332758/moldaviers-overspoelen-asielopvang-ik-wil-sigaretten-en-zakgeld?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_zondag&utm_content=headarticle_%E2%80%99Ik+wil+sigaretten+en+zakgeld%E2%80%99&utm_term=20191222091500_zondag&EMAIL_SK=SK635062

tijd 06.41
De goudprijs in euro per kg 42.977.5 en de zilverprijs in euro per kg 500.8


WAAR is nog de ONTHAASTING?
media
AMSTERDAM - Supermarkten zijn op weg naar recordomzetten met kerst. Vorig jaar kochten we in de kerstweek voor het eerst voor meer dan 1 miljard euro bij de super, zegt een woordvoerder van koepelorganisatie CBL.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1729556602/een-op-de-drie-supermarkten-open-op-eerste-kerstdag

Is de wereld zo aan het WEGZAKKEN, egoïsme en alleen bezig zijn voor jezelf? Werken en werken en sociaal leven, ach, wat moet ik anders met mij tijd!!
Loop eens een verzorgingstehuis binnen, in de GANG en verder op de kamers: "allemaal kijkende gezicht, op het gezicht lees je, neen geen bezoek voor mij"!

"WAAR is op dit soort dagen nog de aandacht voor de medemens?"
Wij hebben trieste verhalen gehoord o.a. ja, nu ik op het einde kom van mijn leven, komen verre neven & nichten plots op bezoek!
Of mijn dochter woont hier om de hoek, ik zie ze nooit!
Vergeten wordt dat ouders ook mensen zijn met hun fouten, MAAR het zijn je ouders en DAT wordt vergeten. Onze nestor had graag wel op bezoek willen gaan, vandaag is het alweer 65 jaar geleden, de sterfdag van diens vader. Het doet nog zeer! Je ouders zijn het waardevolste bezit die je hebt, althans zo denken wij daarover.

De redactie en haar medewerkers wensen U een fijne en gezellige Kerstdagen toe.
MAG VREDE het "woord van het jaar 2020 worden"?!!


Avantium appoints Bart Welten as Chief Financial Officer.
lees elders meer.

Bunge signs agreement to sell its margarine and mayonnaise assets in Brazil.
lees elders meer.

media,
Vaker atypische myopathie bij paarden.
lees elders meer.

WAAROM Frankrijk
Nauwelijks windmolens en andere problemen met energie.
MAAR....
Kernenergie in Frankrijk
Ongeveer 90% van de Franse elektriciteit is afkomstig van koolstofarme energie en meer dan 70% van de elektriciteit wordt geproduceerd door kerncentrales. Op die manier stoot het Franse elektriciteitspark heel weinig CO2 uit. In dit artikel vindt u meer informatie over het kerncentralepark, de nieuwste evoluties van het Franse energiebeleid, de voortgang van de nieuwe kerncentrale en van het project voor ondergrondse opslag van radioactief afval.
zie & lees verder op
https://www.nucleairforum.be/thema/wereldwijd/frankrijk

"Frankrijk beschikt over 58 kernreactoren verdeeld over 19 locaties"!!!!!

WAAR maken wij ons dan druk over. ZET ook Kern Centrales in Nederland. We moeten toch EEN worden. VERGEET dat maar, in Frankrijk 62 met pensioen. Macron verteld niet alles e/o Rutte houdt zijn mond hier over.
Fijne zaak. Frankrijk pakt gelijk twee zaken aan. Kern fusie is nog schonere, als onze lezers 't maar weten. Rutte en zijn club bedonderd weer de kluit.


tijd 09.01
De AEX licht lager op 607,64 -1,62 -0,27% Aegon EUR 4,094 -5,5ct vol. 241.000

tijd 09.03
De Midcap 907,60 +0,11 +0,01% TKH EUR 49,80 -65ct vol. 5.331

tijd 09.04
De Smallcap 1.027,02 -0,06 -0,01% Kiadis EUR 2,03 -3ct vol. 49.000
tijd 09.06
De Bel 20 3.984,76 -8,17 -0,20% Argenx EUR 144,50 -1,90 vol. 10.677

tijd 09.07
De CAC 6.014,87 -6,66 -0,11% Peugeot EUR 22.05 -21ct vol. 74.000

Edelmetalen stijgen door,
tijd 09.11
Goud $ 1.484,10 zilver $ 17,36 en platina $ 917 Gold/Silver Ratio 85.46
Olie $ 60,18 en de dollar euro 1,1088
1 bitcoin 7.527,80 USA dollar
1 ripple = 0,19527 USA dollar

tijd 09.13
De goudprijs in euro per kg 43.043.6 en de zilverprijs in euro per kg 503.6

tijd 10.31
De AEX 608,54 -0,72 -0,12% de DAX 13.326,64 +7,74 +0,06% de Bel 20 3.978,56 -14,37 -0,36% de CAC 6.021,72 +0,19 +0,00%
De Europese beurzen komen nauwelijks van z'n plaats af.

tijd 10.34
De Midcap 908,45 +0,96 +0,11% Altice EUR 5,50 -8ct vol. 681.00

tijd 10.36
Prosus in de AEX, wat heeft dit fonds daar te zoeken, net op de beurs te Amsterdam en wat is de kwaliteit? Nu EUR 66,32 -61ct vol. 82.000
De AEX is GEEN afspiegeling meer van kwaliteit, dat is jammer. GELD - GELD en nog eens geld speelt de hoofdrol in alles.

lokaal tijd 10.39
Curetis EUR 0,60 +14ct vol. 2.730.162

tijd 10.45
Olie $ 60,30 en de dollar euro 1,1088
1 bitcoin = 7.549,60 USA dollar
1 ripple = 0,19528 USA dollar

media,
Islamitische landen overwegen goud tegen sancties.
Iran, Maleisië, Turkije en Qatar overwegen onderling handel in goud af te rekenen tegen mogelijke economische sancties. Dat zei de Maleisische premier Mahathir Mohamad vandaag tijdens een bijeenkomst van verschillende islamitische landen in Maleisië. Hij wil een door goud gedekte munt als alternatief voor de Amerikaanse dollar in het internationale betalingsverkeer. zie & lees verder op
https://www.geotrendlines.nl/islamitische-landen-overwegen-goud-tegen-sancties/

media,
In 2019 tot nu toe 348 overnamedeals binnen de mijnbouwsector.
zie verder op
http://goudhub.com/in-2019-tot-nu-toe-348-overnamedeals-binnen-de-mijnbouwsector/

media,
Technische analyse Zilver. by Roy Martens on 23 december 2019
Richting eind van het jaar lijkt er weer wat leven in de zilverkoers te komen. Zoals vorige week al aangegeven bivakkeerde de koers tussen het 50 en 200 d. MA en was/is het afwachten welk MA heroverd gaat worden. Het lijkt erop dat de stieren van plan zijn om het 50 d. MA danig aan de tand te voelen. De omzetten afgelopen week waren vrij laag waaruit blijkt dat veel beleggers de boeken mogelijk al hebben gesloten en hun blik hebben verplaatst naar volgend jaar. Op de laatste dag van vorige week trok de omzet iets aan wat een steuntje in de rug werd voor de aanval op het 50 d. MA. Het MA werd doorbroken met een hoogste koers op $ 17.32 maar uiteindelijk kwam het slot toch weer beneden het MA tot stand en werd de week afgesloten op $17.22. zie verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/12/23/technische-analyse-zilver-49/

media video 12 minutes
RERUN: Why gold could reach highs of $25,000 - Pierre Lassonde
Dec 23, 2019
Guest(s): Pierre Lassonde Chairman, Franco-Nevada
Gold’s trajectory over the long-term is several thousand dollars higher, with an average target price of $12,500, and it only makes sense when you look at the historical growth of the metal, this according to Pierre Lassonde, chairman of Franco-Nevada.
“If I use the compounded annual growth rate over 50 years, that’s got to give you a pretty good idea of where the gold price is going to go, and if you use that number, you get $12,500 in 30 years’ time,” ... (read more)
see & watch more on
https://www.kitco.com/news/video/show/Denver-Gold-Forum-2019/2649/2019-12-23/RERUN-Why-gold-could-reach-highs-of-$25000---Pierre-Lassonde#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DDenver-Gold-Forum-2019

tijd 16.04
De Dow 28.540.51 +85.42 punten
DE NASDAQ 8.940.76 +15.80 punten
Olie $ 60,20 en de dollar euro 1,1083
1 bitcoin = 7.598 USA dollar
1 ripple = 0,19632 USA dollar

tijd 16.07
Goud $ 1.483,10 zilver $ 17,35 en platina $ 921 Gold/Silver Ratio 85.47

lokaal Curetis
tijd 16.11
Curetis EUR 0,624 +16,4ct vol. 4.129.869

tijd 16.13
De DAX 13.291,06 -27,84 -0,21% Bayer EUR 73,62 +2,12 vol. 2,6 milj.

tijd 16.14
De Bel 20 3.989,06 -3,87 -0,10% Proximus EUR 25,87 -33ct vol. 212.000

tijd 16.16
De AEX 608,89 -0,37 -0,06% Adyen EUR 729,80 -12,80 vol. 21.129

media in de VS
Today after a Commerce Department report showed U.S. durable-goods orders declined by 2% during in November.

media
Kabinet komt met strengere toetsing overnames.
Het kabinet stelt voor om toetsingsdrempels op te werpen bij overnames. Die moeten de continuïteit van ict- en telecomdiensten in Nederland waarborgen. Als de regels ingaan kunnen overnames worden teruggedraaid als bijvoorbeeld de nationale veiligheid of openbare orde in gevaar komen. Partijen die Nederlandse ict- of telecomvoorzieningen en –diensten van een bepaalde omvang willen overnemen, moeten dat vooraf melden aan het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK). zie & lees meer op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/6854899/250449/kabinet-stelt-overnamedrempels-in-ict-sector-voor.html

tijd 17.12
Goud $ 1.292,90 zilver $ 17,37 en platina $930 Gold/Silver Ratio 85.34
De Dow 28.569.69 +114.60 punten
De NASDAQ 8.941.99 +17.03 punten

WAAR blijft de teruggave van het "kwartje KOK"!!!??? De GELDWOLVEN.
media
Staat legt 1,5 cent op benzineprijs.
AMSTERDAM - De accijns op brandstof gaat volgend jaar stevig omhoog. Benzine wordt daardoor 1,5 cent per liter duurder, met als gevolg dat een gemiddelde tankbeurt van 40 liter de autorijder 61 cent extra kost. zie & lees meer op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1867859046/staat-legt-1-5-cent-op-benzineprijs

media
The Yankees are coming! U.S. firms rush to euro debt markets.
LONDON (Reuters) - From Harley Davidson to Colgate-Palmolive, U.S. companies are flocking to borrow in euros and their record issuance is breathing life into a market where yields have been hammered by the European Central Bank’s renewed stimulus push. see & read more on
https://www.reuters.com/article/us-eurozone-bonds-yankees-analysis/the-yankees-are-coming-u-s-firms-rush-to-euro-debt-markets-idUSKBN1YR0IZ

Zojuist reclame op de radio voor index beleggen.
Kijk daarmee uit, want Euronext wijzigt 4 maal per jaar de indexen en doet dat VOOR haar verdiensten en de AFM zou eens controle daarop moeten houden. EURONEXT behoort een ONAFHANKELIJK bedrijf te zijn. Maar is dat zeker niet.
De indexen moet dus 4 maal weer worden aangepast en dat heeft invloed op UW index beleggingen.


tijd 17.27
De ctuele koersen (kg): Goud: €42.955 | Zilver: €504

tijd 17.40
De AEX 609,22 -0,04 -0,01%
De Midcap 909,30 +1,81 +0,20%
De Smallcap 1.024,41 -2,67 -0,26% Alfen EUR 15,58 +78ct vol. 146.421
De Bel 20 3.989,61 -3,32 -0,08%
De CAC 6.029,37 +7,84 +0,13%
De DAX 13.303,25 -15,65 -0,12% Deutsche bank 6,906 -16ct vol. 7.827.159
Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
23 dec. EUR 28,72 25.028 265 EUR 28,68 33.574 326 17.35.10
Om 17.31.44 uur EUR 28,52 en even nar 17.35 sprong de prijs van de EUR 28,58 naar de EUR 28.68 Zo gaat dat te Amsterdam. Het toezicht is al naar huis, dan kan & mag schijnbaar alles. Normale vraag & aanbod ziet er anders uit. Wat een verschil met de jaren 1960.

shortlijst
Carlson Capital UK LLPTakeaway.com N.V.NL00120157050.5820 dec 2019
Eminence Capital, LPTakeaway.com N.V.NL00120157052.5520 dec 2019
Marshall Wace LLPTakeaway.com N.V.NL00120157051.2320 dec 2019
Millennium International Management LPSignify N.V.NL00118213920.9020 dec 2019
Scopia Capital Man.LPBE Semiconductor Industries N.V.NL00128664121.3920 dec 2019
Voleon Capital Management LPPostNL N.V.NL00097394160.5620 dec 2019
Citadel Europe LLPKoninklijke Boskalis Westminster N.V.NL00008525800.7019 dec 2019

Sandstorm Gold Today Vol. 363,600
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:50:57 X 9.21 +0.44 100 1 Anonymous 79 CIBC K
11:50:30 M 9.215 +0.445 600 1 Anonymous 1 Anonymous K
11:49:52 U 9.22 +0.45 1,400 1 Anonymous 79 CIBC K

tijd 18.00
De goudprijs in euro per kg 42.962.8 en de zilverprijs in euro per kg 504

Fijne avond en voor straks eet smakelijk



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL