Geld wat dom is, maakt recht wat Krom is. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 22/12/2019 08:33
Geld zorgt voor hebzucht en ellende. Dat hebben wij in ons financiële vak als oud gediende in het vak wel veelvuldig meegemaakt.
Faillissementen en alles wat daar om heen komt. Echtscheidingen en zelfs nog erger.

Maar dat kan iedereen overkomen.
Zorg dat U bespaart blijft van wel aanbod & verleiding! Want eenmaal aangenomen, binnen getreden in de "CIRKEL" waar je nauwelijks nog uit kan komen.
In de politiek zien we dat ook maar ook in andere sectoren van het vak/ondernemingen.

In de Politiek zullen dubbelen inkomsten de meest voorkomende problemen zijn.
Goed fatsoen staat dan ook soms ver weg.
Dat zag je aan MIJNHEER RIJKHOF, een goed betaalde baan en toch wat wachtgeld en extra reiskosten binnen halen.
HET ergste IS, mijnheer RUTTE accepteerde dat, want mijnheer RIJKHOF mocht aanblijven. Of kwam dat, omdat hij ook reiskosten in het verleden dubbel had gehad? Bij ons in de Gemeente, ca. 20 jaar geleden, ook zo'n zaakje, MAAR toen moest zelfs de Burrie ook weg.
Zo hoort 't ook, want je bent vooral altijd, de man/vrouw die een geschonden aanzien heeft. Dat zag je aan wijlen Wimmetje KOK.
Zijn "kwartje" zou ook terug komen/betaald worden, maar tot op heden is dat "KWARTJE" nog niet met terugwerkende kracht teruggedraaid/betaald.

Beloftes maken schuld, dat geld voor alle Kabinetten die na Wimmetje KOK kwamen.

Of gaat het gezegde hier ook op: " GEEN GEZEIK, iedereen RIJK"!

Want GELD maakt meer kapot, als dat 't opbouwt!

Maar in de huidige wereld draait alles om GELD, MACHT & luxe, daar moet vaak de eerlijkheid & betrouwbaarheid voor wijken.

Waar is de degelijkheid van de jaren 1950/60 NOG?
Toen deed onze nestor zijn intreden in het VAK.
Wat een verschil met NU en is dat niet TRIEST!!
Want het verschil is doorgeslagen, net als de huidige rente, in het negatieve.

Wat is nog betrouwbaarheid, transparantie & eerlijkheid?
d.d. 19dec. in de media
Wie is er nog te vertrouwen?
media
’Goldman praat over bekentenis 1MDB-schandaal’.
NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs is in gesprek met de Amerikaanse autoriteiten over een schuldbekentenis in verband met de grootschalige fraude rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Dat meldt persbureau Dow Jones op basis van ingewijden. Goldman Sachs krijgt mogelijk te maken met een boete van net iets minder dan 2 miljard dollar. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/575760386/goldman-praat-over-bekentenis-1-mdb-schandaal

Handel
Waar is nog normale handel. Overal zien wij systemen bezig, de groep van 20 - 25 Effectenkredietinstellingen bepalen de handel wereldwijd.
Maakt U zich geen illusie dat U daar wat aan kan veranderen.
Daar stootte de Euronext al de afdeling Particulier af aan de Giro.
en nu.
Bescherming beleggers staat op de tocht.
media Flatex
Flatex Duitsland wil de Giro overnemen. Dus moeten de particulieren straks bij de Duitsers vragen over zaken bij EURNEXT.
IS DAT NIET VREEMD!? Wie houdt er dan TOEZICHT??
Zo wordt de particulier het BOS ingestuurd door... Zoek 't zelf maar uit. Dus klagen heeft geen zin meer, de Duitsers zullen wel zeggen, moet U bij Euronext zijn.

Zo wordt er met de belangen van de particulieren beleggers om gesprongen OF het TOEZICHT moet hier een stokje voor steken.
Waarom heeft de EURONEXT de AFDELING Particulieren afgestote naar de GIRO?

Gisteren
Hoorden wij Lex Hoogduin(Hoogleraar economie etc..) nog, die trok verschillende zaken (o.a. Stikstof) en de welvaart(lees toekomstige economie) & Nederlandse overschotten in twijfel. Bij de stikstof(lees Nederland ondertekent vrijwel alle verdragen) heeft dit Kabinet zichzelf door die uitspraak gisteren in de voeten geschoten. Je moet niet zomaar alle verdragen ondertekenen. Dat doet Duitsland NIET zei Hoogduin. Ook het korte werken vond Hoogduin geen goede zaak, de productiviteit zal verminderen en nog meer verstoringen zullen er gaan optreden, vooral in de ICT. Dat zagen we bij de benzine/Kerosine bevoorrading dit jaar op Schiphol.
Wij van de redactie vermoeden dan ook dat de club van Rutte niet de juiste feiten verteld over de economie en financiële situatie in Nederland.

de agenda voor deze week en diversen berichten van CBS
maandag 23 dec.
Japan gesloten

dinsdag 24 dec.
Duitsland gesloten
In de VS de Industriële bestellingen over november j.l.

woensdag 25 dec.
Kerstmis

donderdag 26 dec.
Tweede kerstdag

vrijdag 27 dec.
Inde VS de industriële Productie.

Vannacht
hebben wij de langste nacht gehad, werd zojuist op de radio verteld. 's Morgens zal het nog wel wat langere donker blijven.

media,
Ximen Mining Corporate Update. lees elders meer.

Curetis Receives U.S. FDA 510(k) Clearance of Unyvero LRT for BAL Specimens.
lees elders meer.

De redactie en haar medewerkers wensen U een fijne en gezellige Kerstdagen toe.
MAG VREDE het "woord van het jaar 2020 worden"?!!

Voetbal uitslagen
Willem II 0-0 Fortuna Sittard
PSV 4-1 PEC Zwolle
Sparta Rotterdam 3-0 AZ
sc Heerenveen 1-1 Heracles Almelo

Frankrijk
Mijnheer Macron heeft de stakers in het VERVOER opgeroepen niet te staken met de Feestdagen en met Oud & Nieuw.
We horen in de media weinig over de stakers in Frankrijk. Dat wordt wel verzwegen, zoals andere zaken die minder gaan in de EU.
Frankrijk staat er belabberd voor, met 62 jaar met pensioen en Macro wil dat naar 64 jaar hebben.
Hier spraken wij iemand en die zei, ik kan pas met 68 jaar met pensioen.
WAAR is de gelijkheid in de EU??

Wij lazen gisteren nog dit over het edelmetaal.
Nu is slechts (taxaties) 1,5% edelmetaal in de portefeuilles van beleggers. Die persoon raadde aan snel naar 30% te gaan voor 't te laat is.
Dat zal een enorme invloed hebben op de prijsvorming van het edelmetaal.

tijd 09.40
1 bitcoin = 7.193 USA dollar
1 ripple = 0,19274 USA dollar

Pensioenen
Verschillende pensioenfondsen hadden de rente afgedekt, dus die hebben geen last.
Ook de rekenrente wordt overdreven, want bij aandelen is het ook niet slecht gegaan bij de Pensioenfondsen. De afgelopen 10 jaar is het vermogen (totaal) bij de pensionfondsen verdubbeld.
De generatie die amper pensioenrechten zouden hebben, krijgen uit de hoek van HUN ouders overwaarden en andere gelden. Dus hebben zij niets te klagen
Hun ouders moesten na de WO II lange dagen werken en veelvuldig ook zaterdag.
NU willen ze de 34 uur werkweek in gaan voeren. WAT een verschil met de van 55 uur in de tijd van HUN ouders.
Laten wij maar niet praten over andere sectoren o.a. de agrarische, daar werden/worden dagen van 80 uur en meer gemaakt.

In 2018 let wel BRUTO
Veel boeren kregen dit jaar te maken met een financiële domper. Het gemiddelde bruto-inkomen van een boer of tuinder daalde met ongeveer 30.000 euro ten opzichte van vorig jaar, van 71.000 euro naar 42.000 euro.
Wageningen Economic Research en het CBS hebben berekend dat de land- en tuinbouw financieel gezien terugvallen naar het niveau van 2012. Vooral de veehouderij is in mineur, stellen de onderzoekers. De inkomens van melkveehouders halveerden en veel biggenhouders leden zelfs verlies.

Wanneer Horen wij Mijnheer Rutte en zijn Club over dit schrale inkomen?
Mijnheer RIJKHOF krijgt nog meer voor reiskosten en dat wil hij totaal niet terug betalen. IS dit geen SCHANDE!!
Begrijpelijk dat de Agrariërs met hun trachtoren de weg op gaan.

media
Plotseling forse stijging migranten uit straatarm Oost-Europees land.
AMSTERDAM - „De Nederlandse regering is onze ergste vijand. Zelfs voor honden zorgen ze beter”, zegt de 34-jarige Moldaviër Vasili Codreanu. „Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld.” zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1528332758/moldaviers-overspoelen-asielopvang-ik-wil-sigaretten-en-zakgeld?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_zondag&utm_content=headarticle_%E2%80%99Ik+wil+sigaretten+en+zakgeld%E2%80%99&utm_term=20191222091500_zondag&EMAIL_SK=SK635062


media,
Andere tijden XXIII. by Robert Broncel on 22 december 2019
Ondanks de liquiditeitslawines vanuit de Federal Reserve, ECB, BoJ, BoE en PBOC blijkt het fiatvertrouwen in het monetaire systeem ogenschijnlijk nog niet te zijn gedoofd. Ofschoon de daarmee samenhangende uitzonderlijk lage rentes als indicatie duidelijk aangeven dat dit geldsysteem “nie veul” fiduciaire draagkracht meer vertegenwoordigt. Hoewel je hierover vanuit de mainstream media (MSM) nog steeds bitter weinig meekrijgt, zwelt de kring van kritische commentatoren met name vanuit de V.S. aan, hangende de grote vraagtekens die achter deze onwerkelijke ontwikkelingen worden gezet. Immers, deze zijn niet anders te duiden dan als laatste stuiptrekkingen van een volstrekt bankroet systeem. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/12/22/andere-tijden-xxiii/

ZEER lezenswaardig, moet U doen.(red.).

met o.a. dit
“Zonder woorden”
Vorige week hield het Amerikaanse Congres een hoorzitting over de Fed’s bailout van de repomarkt zonder dat hierover ook maar iets naar buiten werd gebracht. Het enige “nieuws” dat naar buiten kwam, was een kort interview met minister van Financiën Mnuchin als hoofd van de obscure Financial Stability Oversight Council (F-SOC) om vragen te beantwoorden over de huidige systeemstabiliteit en over de kans van een herhaling à la 2008. Met name wilde men weten wat de Federal Reserve Bank of New York noodzaakte om wekelijks honderden miljarden dollars via repoleningen naar de handelshuizen op Wall Street te sluizen. Maar helaas geen woord over de ongoing repocrisis die in september j.l. aan het licht trad, toch een “heet hangijzer”! Hij die zwijgt, stemt toe? Of beter een uitroepteken!

reactie XEA.nl
Wat wij al zolang & vaak schrijven: "de Burgers worden met list & bedrog belazerd"! Hoelang nemen we dit nog? Zullen de beurskoersen nog lang stijgen!?

Fijne afsluiting van Uw zondag en weekend.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL