De week van de waarheid. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 03/03/2019 06:57
Het wordt de week van de waarheid, op veel gebieden, de handelsrelatie VS - China, komt er water in de wijn voor Mevr. Th. May? Vallen de Centrale banken door de mand met hun goud manipulaties! Zullen de aandelen nog zo gevraagd blijven i.v.m. de tanende economieën in de wereld? Komt er een beter beeld voor de steeds groeiende schuldenlasten(lees oplossing)!
Wel humaan plan komt er voor Venezuela? En wat in eigen land, was de zet van Hoekstra i.v.m. Air France KLM wel op tijd! Hebben zijn voorgangers niet zitten slapen? KLM, onze trots, wordt al jaren bedreigt en NU ging de CEO Smith eerst de Fransen werknemers 7% meer loon geven, dat was al langer bekend en NU pas die actie! Smith deed die 7% erbij, om zelf steun te krijgt van zijn Franse achterban. WAT een VENT, wij zullen tegen stemmen tegen zijn benoeming in de Board van KLM en HEM duidelijk de mantel uitvegen.

Nederlandse Politiek heeft jaren lang zitten slapen en waarom was er geen tegen POOL tegen Dijsselbloem! (*zie hier onder). Die heeft twee maal die actie van Hoekstra weten tegen te houden. Was het eigen belang van Dijsselbloem, of slap bestuur van Nederland?

* Gisteren in de media (www.dft.nl)
Want Nederland participeert ook via Schiphol luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, de thuisbasis van Air France. „Het commitment zoals Hoekstra dat nu benoemt, wilden we in 2012 al tonen”, zegt voormalig president-directeur Peter Hartman van KLM tegen De Telegraaf. „Destijd hadden we een groep private Nederlandse investeerders bereid gevonden om te investeren, waaronder Cor van Zadelhoff. De toenmalige premier Balkenende en minister van Financiën Jan Kees de Jager hadden we bereid gevonden om het plan vanuit het kabinet te steunen. Ook Air France KLM-baas Spinetta was akkoord. Helaas haalde na een kabinetswissel minister Dijsselbloem een streep door het plan.” Het ging destijds om een belang van ruim 10% procent in de luchtvaartcombinatie, netjes één procent lager dan de Franse overheid destijds.

De WAARHEID zal nimmer aan het licht komen, maar echt LEIDERSCHAP was er nauwelijks in Nederland.
Wat een verschil met het verleden, neem de wijlen G. van Driel, de oude Nestor van Wessanen, die bouwde & bouwde een concern op, waar je U tegen zei.
De wijlen Ton Risseeuw, alweer ruim 4 jaar geleden overleden op 78 jarige leeftijd. Bouwde een Getronics op en Aalberts Industrie en zo kennen wij wel meer van de oude (wijlen) garde opnoemen.

Neen, Nederland hield uitverkoop van z'n bedrijven. Aandeelhouderschap was een VIES woord. Toen DSM een extra (houderschap van langer dan 2 jaar) dividend wilde uitkeren, mocht dat niet. Allemaal bezwaren etc. etc.. Is regeren niet vooruitzien?? Ja, maar wie doet dat nog? Klimaat angsten en al dat meer rond strooien door de Broekies Politici aangevoerd door een overtijd politicus, daar zullen ze deze maand op afgerekend worden.

Waar is nog realisme en gezond verstand, over kern-fusie en kern-energie hoor je niets. De eerste is de beste en dan de tweede en ook het meest acceptabele.

De agenda voor deze week en diversen berichten CBS
maandag 4 maart
Jaarverslag Kon. Volker Wessels, cijfers TKH.

dinsdag 5 maart
AVA Takeaway
In de VS Ondernemersvertrouwen.
In Duitsland Detailhandel & Inkopersindex

woensdag 6 maart
Jaarcijfers Corbion en Basic Fit.
Jaarverslag Wolters Kluwer
In de VS MBA Mortgabe Applications en ADP rapport

donderdag 7 maart
Jaarcijfers/verslag van Acomo, NSI, Kas Bank, NedVast, ING, Kon. Bos Kalis, Pharming.
Rente besluit ECB

vrijdag 8 maart
Jaarcijfers Entrée Resources, CTAC, Accell, Ontex.
In Duitsland Industriële bestellingen over jan. 2019
In de VS werkgelegenheid & Werkeloosheid cijfers.

Medicijnen?
Schokkend dit verhaal in DEZE video
Hierbij de link om de documentaire terug te kijken. Ik vond het schokkend. https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/465444/Zembla.html

Met dank aan een lezer. Nogmaals dank. DIT moet U weten en weer NALATIGHEID van de velen Kabinetten in Nederland. Organon en Gist Brocades zijn weggegaan.
CHINA & India bepalen UW medicijn. De Interne Chinezen markt wordt WEL streng gecontroleerd, maar de export ?????


Kijk eens wat de ECB doet!
Rente in de Eurolanden
Zo manipuleert de ECB de rente, want al ruim 4,5 jaar is het belangrijkste rentetarief van de ECB, de depositorente, negatief. Dat betekent dat banken geld moeten toeleggen als zij geld parkeren bij de ECB, de centrale bank.

Alleen om hun eigen belang te dienen, de helpende hand voor de zwakkelingen, maar 't gaat wel ten koste van bestedingen van de Burgers en verlies aan vertrouwen. Vertrouwen komt te voet & gaat te "paard"! Maar dat weet Mijnheer Draghi en zijn club schijnbaar niet.

reactie Europese Rekenkamer
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt te veel documenten achter, en kan daardoor niet goed worden gecontroleerd. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer, die Brussel oproept om er iets aan te doen.

Toegang geweigerd
De controleurs willen dat het Europees Parlement erop aandringt dat ze toegang moeten kunnen krijgen tot elk document dat ze nodig vinden. Ze voeren daar al langer gesprekken over met de ECB, maar die discussie vordert volgens hen niet genoeg, dus vragen ze nu het parlement om in te grijpen.

Als er dan toch controleurs zijn die willen controleren, dan wordt 't HEN onmogelijk gemaakt. Triest.

reactie XEA.nl
Waar is nog democratie?
Wij van XEA.nl worden ook geweigerd, wij brengen een sluitende oplossing aan, om FRAUDE met Dividend belasting tegen te gaan en wij krijgen NUL als antwoord. Zo werken OVERHEIDSORGANEN. Maar het gaat wel om ca. 2 Miljard euro fraude!
NEEN er moet aangerommeld kunnen worden/blijven.
DUS onze KREET, waar is nog controle?
Sluit goed aan bij de werkelijkheid, die is er nauwelijks.
zie ook
Fraude teruggave dividend belasting, antwoord van de AFM. + reacties
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-35139&type=toon

De rekenkamervoorzitter Klaus-Heiner Lehne zegt:.
"in een brief noemt hij drie voorvallen waarin de ECB toegang weigerde tot belangrijke informatie. Zo vroeg de Rekenkamer in januari 2018 om documenten voor een rapport over de crisismanagementrol van de bank, maar kreeg die niet in handen".

Lees het gehele verhaal van de Europese Rekenkamer op
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4573761/rekenkamer-europees-parlement-controle-toezicht-banken

en zie de foto hoe ze gearmd lopen...wat een indruk krijg je dan?

Wie is nog te vertrouwen?(red.)
DAAR schort 't aan in de gehele Financiële wereld, alles wijst in die richting.
Dagelijkse kost in de media.

De baas en zijn volgelingen hebben van de Europese economie een BENDE gemaakt en zouden per direct voor het gerecht moeten komen.

Want als U & wij dat gedaan zouden hebben, dan zouden wij wel voor de Rechter moeten verschijnen, (Lees verantwoorden wat wij gedaan hebben).

Watch the video of Equinox
Why This CEO Doesn’t Want A Repeat Of 2011 For Gold.
Guest(s): Christian Milau CEO & Director, Equinox Gold
While many gold investors would be happy to see a euphoric rally in gold similar to the 2011 scenario, Christian Milau, CEO of Equinox Gold, would prefer to see a steady rise in gold prices.
“A gradual increase is nice. If [gold] goes up significantly overnight, say $100, everyone wakes up and goes gold’s alive again and is exciting to invest in. If it gradually increases then I think people forget and don’t notice, and that allows us to go and maybe buy a ...
see & watch
https://www.kitco.com/news/video/show/GSA-2019/2302/2019-03-01/Why-This-CEO-Doesnt-Want-A-Repeat-Of-2011-For-Gold#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DGSA-2019

Gas loos Nederland.
Waar halen ze de gekte vandaan!
Onze generatie weet/hebben 't meegemaakt van de WO II, dat 's nachts bomen werden gekapt en gezaagd en dat de boomstam verdeeld werd en door de personen meegenomen werd en voor het raam naar binnen werd gehaald. IN de kamer werd die boomstam weer verzaagd en klein gemaakt en zo werd de Kachel gestookt en kwam er warmte in de HUISKAMER.

MOETEN we daar nu weer naar toe van die BROEKIES van de club van Rutte?
We hebben zij nog respect voor de BURGERS en zeker voor de oudere generaties!!??

media Energie
Topman Essent: steeds meer moeite met betalen energie.
DEN BOSCH - Patrick Lammers is sinds 2017 topman van Essent. Als eerste waarschuwde hij voor een ’shock’ wanneer de prijzen van elektriciteit en gas weer zouden gaan stijgen. Jarenlange dalingen verhulden immers oplopende duurzaamheidsheffingen en energiebelasting. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3230398/topman-essent-steeds-meer-moeite-met-betalen-energie

media
’Duitse automakers steken €40 miljard in elektrisch rijden’.
AMSTERDAM (DFT) - In de komende drie jaar zullen Duitse autofabrikanten voor een totaalbedrag van meer dan €40 miljard in de verdere ontwikkeling van elektrische wagens gaan steken, zo meldt Bernard Mattes, hoofd van Duitse belangenorganisatie VDA, zaterdag in de aanloop naar de autoshow in het Zwitserse Genève. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3232083/duitse-automakers-steken-40-miljard-in-elektrisch-rijden

reactie XEA.nl
Waar komt deze stroom vandaan??
Daar moeten kabels en snoeren voor gemaakt worden. DUS koper!!

Klimaat, warmte
Wij hadden gisteravond nog contact met ons netwerk in Canada (Vancouver en omgeving), daar is het de slechtste februari geweest sinds 60 jaar. Veel sneeuw, koude en wind. Deze laatst maakt die 20 tot meer graden onder nul nog kouder.
Wat opwarming van de aarde?!

media
Novartis shareholders approve all resolutions proposed by the Board of Directors at the Annual General Meeting. lees elders meer.

media
VS akkoord met overname Gemalto door Thales.
Het Franse technologiebedrijf Thales mag it-beveiliger Gemalto definitief overnemen. Na afstoting van het bedrijfsonderdeel nCipher Security, stemt nu ook de Amerikaanse mededingingsautoriteit in met de acquisitie. zie & lees meer
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/6617217/250449/vs-akkoord-met-overname-gemalto-door-thales.html

tijd 10.03
1 bitcoin = 3.904,90 USA dollar
1 ripple = 0,31315 USA dollar

media Video
What Happens When Gold-Silver Ratio Hits 85, Says CEO.
The past four times when the gold-silver ratio hit 85, both silver and gold rallied, with silver outpacing gold, this according to Phil Baker, CEO of Hecla Mining.
“It’s hard to say how fast [silver] will go up, but certainly $20 plus, I don’t see any reason [for it not to],” Baker told Kitco News on the sidelines of the BMO Global Metals & Mining Conference. see & watch the video
https://www.kitco.com/news/video/show/BMO-Conference-2019/2303/2019-03-02/What-Happens-When-Gold-Silver-Ratio-Hits-85-Says-CEO#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DBMO-Conference-2019

Nieuwsbrief XEA.nl
Te lezen voor leden, het spaargeld, wat ermee te doen als er negatieve rente op spaargelden komt.
Lees verder op de link op onze website nieuwsbrief. Nog geen lid, eind 2019 al 20 jaar gratis deze vorm van dienstverlening.
Meldt U dan via de link onder aan de website aan.
Veel lees plezier.

media Brexit
Even the Brits Love This EU Regulation. It May Not Survive Brexit.
Follow @Brexit on Twitter, join our Facebook group and sign up to our Brexit Bulletin. For almost two years, citizens of European Union countries have enjoyed free roaming on their cell phones, no matter where they travel within the 28-country bloc. But what happens when a country is no longer a member of the EU? That’s what many who travel to and from the U.K. are asking themselves as the clock ticks down to Britain’s departure. see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-03/even-the-brits-love-this-eu-regulation-it-may-not-survive-brexit?srnd=premium-europe

media Trump said
Trump Says Dollar Too Strong, Swipes at Fed for Rate Hikes.
- Refers to Powell as someone who ‘likes raising interest rates’
- Most expect Fed to leave rates unchanged at next meeting
see & watch the video on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-02/trump-says-dollar-too-strong-swipes-at-fed-for-raising-rates

media VEB nieuwsbrief over de Actie Air France KLM
Vijf gevolgen van het staatsbelang in Air France-KLM
see & lees verder op
https://www.veb.net/artikel/06859/vijf-gevolgen-van-het-staatsbelang-in-air-france-klm

lees ook ons schrijven van precies 2 weken geleden op
http://www.xea.nl/advies-dag.php?type=toon&id=300-35488

KLM, weer een Nederlands bedrijf dat ten onder kan gaan aan politiek mismagament. Straks meer nieuws.

De Algemene Vergadering van KLM's aandeelhouders is op 25 april a.s. om 13.30 Te Amstelveen (KLM Kantoor)
Wij zullen aanwezig zijn en hopelijk ook nog aandacht voor het 100 jarig bestaan van KLM.
Wij zullen aanmelden, want XEA.nl wist dat al in 2003/4 dat een samengaan met Fransen einde verhaal zou kunnen worden. Daarom hebben wij Nimmer aangemeld. Ook de laatste van EUR 22,5 per KLM aandeel, dan moest je ook de fysieke aandelen inleveren en dat zullen wij nimmer doen.

De Staat betaalt nu voor een simpel belang in Air France KLM haast net zoveel als de Fransen toetentijd voor geheel KLM wilden betalen EUR 784 miljoen en daar zat een vernieuwde VLOOT ook nog bij.
Het kan verkeren zei "Brederode"!

tijd 16.57
1 bitcoin = 3.886,40 USA dollar
1 ripple = 0,30895 USA dollar

Fijne afsluiting van UW weekend en nog geen nieuwsbrief lezer van XEA.nl
Meldt U aan en bijna 20 jaar al dat lees plezier. Fijne avond.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL