Oostmarkt niet allemaal open. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/01/2019 06:21
In de Oostmarkt een over het algemeen negatief beeld, President Trump zegt open te staan voor een shutdown deal, maar China gooit alweer roet in het eten.
media
Asia Stocks Fall as China Data Hits New Year Start: Markets Wrap
see & read more on https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-01/asian-stocks-to-usher-in-new-year-on-cautious-note-markets-wrap?srnd=premium-europe

Goud hoger naar $ 1.286,00 zilver iets terug naar $ 15,40 en platina vlak op $ 793 Gold/Silver Ratio 83.47 Olie 44,98 en de dollar euro 1,1472
1 bitcoin = 3.939,90 USA dollar
1 ripple = 0,35951 USA dollar

Japan gesloten
In Hong Kong de Hang Seng 25.195 -650 punten
In Australië de All Ordinaries 5.625 -83 punten
In Singapore de Straits 3.034 -34 punten

De valuta's
de dollar euro 1,1472 de Yen 125.46 't Pond 0,8998 AU$ 1,6318 C$ 1,5597 NZ$ 1,7097 en Sing$ 1,5650

Actuele goud en zilver prijs
02-jan-2019 06:30 CET
Goudprijs: € 1.121,09 +3,50
Zilverprijs: € 13,43 -0,06
Prijzen in euro's en per troy ounce

de agenda voor deze nieuwe week en diversen berichten van 't CBS
woensdag 2 jan. 2019
Inkopersindex Duitsland - Manufacturing PMI
Sligro omzet

donderdag 3 jan.
geen mededelingen

vrijdag 4 jan
In de VS Consumentenuitgave dec. 2018.

GASLOOS Kabinet Rutte.
Weten zij waar zij over PRATEN?
Neen zeggen twee lezers in DFT.
Ik heb een warmtepomp, mijn huis gebouwd in 2013 en een deskundig beoordeelde het huis als optimaal geïsoleerd. De hoogste klasse met elektrische warmtepomp.
MIJN stroomverbruik is het dubbele wat mijn huis normaal zou hebben en het huis was redelijk warm. HET MOET ECHTER NIET GAAN VRIEZEN, is HET VOORBEHOUD! Toen het wel even wat ging vriezen, was het huis NIET warm te stoken!

Iemand anders heeft een huis gekocht, dat nu gebouwd wordt. Vanaf 1 jui j.l. is een warmtepomp verplicht, meer kosten van het huis ca. EUR 15.000.
Die warmtepomp vraagt dus tweemaal elektriciteit (lees kosten, zie bovenstaand schrijven). Omdat te compenseren kun je extra zonnepanelen laten plaatsen(lees weer extra kosten).
Subsidie voor deze extra kosten krijgt men NIET van de Overheid!!
Slechts een beperkt aftrek van BTW is de enige tegemoetkoming van de Overheid.
Wat een Gulle & DOMME REGERING hebben wij NU!


Warmtepomp
HEEFT deze REGERING wel de juiste informanten? Schrijft een lezer.
Een goed functionerende warmtepompinstallatie/ warmwatervoorziening in een nieuwbouwhuis red je niet voor 15.000,—euro.
Grondboringen min. 2 stuks á 6.000,00
Warmtepomp met buffervat (buffervat is voorraadvat met warmwater i.v.m.m. vorst)
Warmwater boiler(s) die bij verwarmd worden met zonnecollectoren.
Waar ga je die installatie plaatsen? Dus wordt er steeds vaker gekozen voor een prefab kelder van 6mx3m.
Dit is niet te betalen door de gewone man/vrouw tweeverdieners.

Dit zegt een specialist in het VAK.

Nederland wordt wakker, nu zitten jullie nog in de WARMTE, maar als jullie door slapen, is DAT STRAKS IN DE KOU! WIE BETAALD HET GELAG VAN DEZE GEKTE?
DE BURGERS!


Hij met zijn club overlaat de Burgers in Nederland met nog meer schulden/Hypotheken met bovenstaande.
MAAR hij regeert niet op wat zojuist het CBS heeft bekend gemaakt t.w.
De totale uitstaande hypotheekschuld van huishoudens is in het derde kwartaal van 2018 met 1 miljard euro gestegen tot 702 miljard euro. Dit is het zevende kwartaal op rij dat de hypotheekschuld toenam. Wel is de toename in het derde kwartaal de kleinste in deze periode. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de financiën van huishoudens. Begin 2014 stond er 672,5 miljard euro aan woninghypotheken uit. Sindsdien is deze gestaag toegenomen. Ondanks de absolute stijging van de schuld in de afgelopen jaren daalt de hypotheekschuld als percentage van het bbp. In 2012 lag deze schuldquote nog op 105 procent, in het derde kwartaal 2018 was dit 92 procent. Het bbp nam over deze periode sterker toe dan de hypotheekschuld, waardoor de schuldquote lager uitkwam.

reactie XEA.nl
Waarom niet meer de PL'en e.a. schulden erbij qua totaal vermeld, Zoals 't CBS op 31/12/2016 wel deed, toen EUR 760,9 miljard totale schulden Nederlandse Huishoudens!
Wij zullen dat proberen op te vragen en samen te voegen.

Neen, dat moet even NU niet zal wel worden gedacht, want er wordt door deze partijen bij ons meegelezen. Dat is te pijnlijk en het MOET allemaal niet zo DUIDELIJK zijn dat Nederland deze (lees huisgezinnen) deze extra gekkenwerk LAST(lees Klimaatplan), nu er eigenlijk NIET bij kunnen hebben.

DUS eigen gewin voor de Club van Rutte, "Maar je zorgt wel voor onbegrip en verdeeldheid( lees wantrouwen) onder de Burgers.

Het jaar 2018 is een jaar voor beleggers van Hoop & vrees geworden.
Het jaar waar overduidelijk iedereen door z'n eigen werk in de effecten branche, buiten de realiteit werd gezet (lees systeemhandel).

Toezichthouders wezen daar niet op en dan krijg je later zelf de rekening gepresenteerd. Jammer voor je klanten. Wanner gaat/wordt deze "hype" er eens afgehaald?

Manipuleren
Hoe doen ze dat dan?
Die vraag kregen wij pas.
Plat gezegd, met/op papier!
Er komen slechts nep aandelen, nep goud, en vooral nep zilver aan te pas!
Producten (complexe), daar schuiven ze mee en de te pas & te on pas dumpen ze dan.
Want wist U dat in Chinese zonnepanelen lood zit, dat HIER verbodem is. DAAROM zijn die goedkoper en van mindere kwaliteit. Leveren minder stroom op en de levensduur is korter.

Zo werkt 't hier, hier mogen ze geen LOOD gebruiken en wat er binnen komt, ach, waar maken we ons druk over.

media CBS
Opbrengst btw groeit in 50 jaar tot meer dan 50 miljard.
Op 1 januari 2019 was het vijftig jaar geleden dat de btw in Nederland werd ingevoerd. In deze periode steeg de opbrengst van 2,6 miljard euro tot ongeveer 53 miljard euro per jaar. Na de loon- en inkomstenheffing is de btw de belangrijkste inkomstenbron voor de overheid. Dat meldt het CBS op basis van cijfers over de btw vanaf 1969. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/opbrengst-btw-groeit-in-50-jaar-tot-meer-dan-50-miljard

media CBS
Voor derde jaar op rij 100 duizend inwoners erbij.
De Nederlandse bevolking groeide in 2018 met naar schatting 104 duizend inwoners. Het groeitempo was vergelijkbaar met dat van de afgelopen twee jaar. Net als in 2016 en 2017 kwamen er vooral mensen bij door migratie. Inmiddels telt Nederland bijna 17,3 miljoen inwoners. Dat blijkt uit de nieuwste ramingen van het CBS. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/voor-derde-jaar-op-rij-100-duizend-inwoners-erbij

media CBS
Bevolkingsgroei in 2018 vooral in de Randstad.
In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. De vier grote steden kregen er de meeste inwoners bij. Ook in Noord-Brabant groeide de bevolking sterk. De bevolking groeide relatief het sterkst in de kleinere gemeenten rondom de grote steden. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige bevolkingscijfers tot en met november 2018.
Amsterdam kreeg er in 2018 van alle Nederlandse gemeenten de meeste inwoners bij, bijna 10 duizend. In Den Haag nam het aantal inwoners toe met ruim 6 duizend, in Rotterdam met 5,5 duizend en in Utrecht met 5 duizend.
Groei vooral door buitenlandse migratie
In alle vier de grote steden werden meer baby’s geboren dan er mensen overleden, en vestigden zich meer mensen dan er vertrokken. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag groeiden door buitenlandse migratie en raakten inwoners kwijt door binnenlandse verhuizingen. Vooral in Amsterdam is deze internationalisering aan de gang. Uit het buitenland vestigden zich 36 duizend personen in de hoofdstad, terwijl ruim 21 duizend personen vanuit Amsterdam emigreerden. Tegenover deze bevolkingsgroei uit buitenlandse migratie staat dat Amsterdam ruim 10 duizend inwoners verloor door binnenlandse verhuizingen. Ook Den Haag en Rotterdam groeiden door internationale migratie en verloren inwoners door verhuizingen. In Utrecht was de aanwas vanuit het buitenland veel geringer en was zelfs sprake van een klein binnenlands vestigingsoverschot.
zie $ lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/01/bevolkingsgroei-in-2018-vooral-in-de-randstad

BTW
wat moet je ermee?
Wat doe je er MEE?
De OVERHEID melkt zo haar Burgers uit, maar voor hen ermee wat doen? GEEN FLUIT.
Eigen belangen eerst, dat over heerst. Een mooie baan, daar gaat voor de Burgers alles voor naar de Maan! Dus weg met deze Politiek, die zijn allen ZIEK!


OMZET SLIGRO FOOD GROUP IN 2018 € 2.346 MILJOEN1) 2)
lees elders meer.

tijd 07.53
De goudprijs in euro per kg 35.991.20 en de zilverprijs in euro per kg 431.41

media China
Chinese wetenschappers ontdekken hoe koper in ‘goud’ kan worden omgezet.
Chinese wetenschappers hebben een manier gevonden waarbij ze van koper een nieuw materiaal weten te vervaardigen “bijna identiek” aan goud.
Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door een team van Chinese onderzoekers aan het Dalian Institute of Chemical Physics, de Chinese Academie van Wetenschappen in Dalian. zie & lees verder op
http://goudhub.com/chinese-wetenschappers-ontdekken-hoe-koper-in-goud-kan-worden-omgezet/

Gold Is Beating the Market for the Month, Quarter, Year and Century.
see & read more on
http://www.usfunds.com/investor-library/investor-alert/gold-is-beating-the-market-for-the-month-quarter-year-and-century/#.XCxp3rmWymz

media,
Rising Rates Falling Assets, Report 30 Dec 2018.
Last week, we wrote about the concept of discounting. This is how to assess the value of any asset that generates cash flow. You calculate a present value by discounting earnings for each future year. And the discount rate is the market interest rate. We said: “If the Fed can manipulate the rate of interest, then it can manipulate the value of everything…
see & READ MORE on
https://monetary-metals.com/rising-rates-falling-assets-report-30-dec-2018/

media,
ST HELIER, Jersey, Jan. 02, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Caledonia Mining Corporation Plc (“Caledonia” or the “Company”) (NYSE AMERICAN: CMCL; AIM: CMCL; TSX: CAL) today announces that its board of directors has declared a dividend of six and seven eighths United States cents (US$0.06875) on each of the Company's common shares.
The relevant dates relating to the dividend are as follows:
Ex-dividend date: January 10, 2019
Record date: January 11, 2019
Dividend cheque mailing date: January 25, 2019
Shareholders and depositary interest holders in Canada and the UK will be paid in Canadian Dollars and Sterling respectively. The Canadian Dollar and Sterling dividend payments will be calculated using the relevant Bank of Canada exchange rates on the record date.
Caledonia’s Dividend Policy
Caledonia’s strategy to maximise shareholder value includes a quarterly dividend policy which the board of directors adopted in 2014. It is expected that the current dividend of twenty-seven and a half United States cents per annum, paid in equal quarterly instalments, will be maintained.

tijd 11.23
De AEX 482,78 -5,10 -1,05% we zetten het nieuwe beursjaar negatief in.
Arcelor EUR 17,288 -85,2 ct vol. 1,7 milj.

tijd 11.26
De DAX 10.509,33 -49,63 -0,47% Daimler EUR 44,69 -1,22 vol. 1,4 milj.

tijd 11.27
De Bel 20 3.194,17 -49,46 -1,52% Ontex EUR 17,25 -65ct vol. 65.500

tijd 11.29
De CAC 4.638,24 -92,45 -1,95% Technip EUR 16,69 -96ct vol. 511.000

tijd 11.30
De Midcap 649,38 -8,20 -1,25% SBM EUR 12,555 -37ct vol. 256.000

tijd 11.32
De Smallcap 879,25 -4,01 -0,45% Wessanen EUR 8,315 +33ct vol. 73.000

Lokaal weinig activiteiten waar New Sources. En. EUR 0,132 +1,2ct vol 612

Edelmetaal is gevraagd
tijd 11.35
De goudprijs in euro per kg 36.185.15 en de zilverprijs in euro per kg 435.18

Eindhoven Airport en BAM bereiken akkoord over financiële afwikkeling parkeergarage. lees elders meer.

JUMBOO maakt sterke groei door
lees elders meer.

tijd 11.48
Olie $ 44,88 en de dollar euro 1,1442
1 bitcoin = 3.950,3 USA dollar
1 ripple = 0,36298 USA dollar

media
Duurzame tomatenteelt met een substraat van houtvezels. lees elders meer.

media,
PA Consulting lijft We Are Friday in.
Het Britse PA Consulting blijft op het overnamepad. Het heeft We Are Friday uit Londen ingelijfd, een specialist op het gebied van digital service design en engineering. Het bedrijf moet een aanvulling vormen op de expertise op het gebied van digital service design, engineering en digitale transformatie, zegt PA Consulting. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaar gemaakt.
zie & lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/6541037/250449/pa-consulting-lijft-we-are-friday-in.html

media
UK government must act on “cancer risk” from processed meats, expert group demands. lees elders meer.

media
Implantaten komen straks uit de 3D printer. lees elders meer.

tijd 12.01
De Actuele koersen (kg): Goud: €36.142 | Zilver: €434

eet smakelijk.

tijd 13.20
Olie $ 45,04 en de dollar euro 1,1419
1 bitcoin = 3.942,50 USA dollar
1 ripple = 0,36236 USA dollar

media Italië
GENUA - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft drie bewindvoerders aangesteld voor de Italiaanse Banca Carige, nadat vrijwel het voltallige bestuur van de financiële firma was opgestapt. De maatregel is bedoeld om de stabiliteit van de kwakkelende bank uit Genua te garanderen. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2977296/ecb-grijpt-in-bij-italiaanse-banca-carige

reactie XEA.nl
wie is/zijn de volgende Effectenkredietinstellingen? Vooral in Italië staan veel slechte leningen nog op de balans.

tijd 13.27
De goudprijs in euro per kg 36.174.45 en de zilverprijs in euro per kg 434.69

Actuele goud en zilver prijs
02-jan-2019 13:30 CET
Goudprijs: € 1.124,93 +7,34
Zilverprijs: € 13,49 +0,01
Prijzen in euro's en per troy ounce

media,
2019 wordt een superjaar voor… by Jack Hoogland on 2 januari 2019
Op deze tweede dag van het nieuwe jaar is het misschien een goed idee om u te vertellen wat volgens mij de beste belegging van 2019 zal zijn.
Voor mij is dat goud en zilver. Met kop en schouders. Het vierde kwartaal van 2018 gaf ons al een voorproefje voor wat 2019 gaat brengen. De redenen om fors stijgende goud- en zilverprijzen te verwachten zijn het beste samengevat in onderstaande tweet. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/01/02/2019-wordt-een-superjaar-voor/

media,
US Futures Tumble, Global Stocks Slide, as Manufacturing Slump Rattles Investors
Global stocks trade lower across the board Wednesday, with benchmarks around the world sliding into the red following weaker-than-expected manufacturing data from China and Europe that suggests the ongoing trade dispute between Washington and Beijing will continue to take its toll on global economic growth.
see & read more on
https://www.thestreet.com/markets/us-futures-tumble-global-stocks-slide-as-manufacturing-slump-rattles-investors-14822354

tijd 14.09
Olie $ 44,78 en de dollar euro 1,1395

tijd 15.53
Kiadis maakt een sprong, eind december j.l. ook al, nu EUR 9,00 +1,37 vol. 470.502

tijd 15.55
De Dow laat 'n veer op 23.020.54 -306.92 punten
De NASDAQ doet niet onder op 6.539.22 -96.06 punten
edelmetaal weer gedrukt
Goud $ 1.282,,70 zilver $ 15,40 en platina $ 785 Gold/Silver Ratio 83.22
Olie $ 44,58 en de dollar euro 1,1371
1 bitcoin = 3.982,40 USA dollar
1 ripple = 0,36400 USA dollar

tijd 15.59
Sandstorm Gold Today Vol. 45.100
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
09:43:39 X 6.30 -0.02 500 85 Scotia 1 Anonymous K
09:41:19 M 6.30 -0.02 6 143 Pershing 2 RBC E
09:40:56 P 6.29 -0.03 100 79 CIBC 1 Anonymous K

media in de VS
The U.S. Manufacturing sector maintains its slowest pace of growth in 15 months, according to the latest data from private research firm IHS Markit. The Firm’s Purchasing Managers Index for December showed sector remains in expansion territory with a reading of 53.8, only a tick down from the previous reading of 53.9.

tijd 16.04
De AEX 485,39 -2,49 -0,51% Arcelor EUR 17,35 -79ct vol. 4,5 milj. Signify EUR 20,91 +44ct vol. 275.000

tijd 16.05
De DAX 10.546,21 -12,75 -0,12% Volkswagen EUR 135,76 -3,16 vol. 644.470 Adidas EUR 185,40 +3,00 vol. 451.090

tijd 16.08
De Bel 20 3.218,96 -24,67 -0,76% Ageas EUR 38,54 -76ct vol. 328.180 Argenx EUR 85,60 +40ct vol. 47.341

tijd 16.10
De Midcap 651,64 -5,94-0,90% Takeawy EUR 57,40 -1,40 vol. 31.027 TomTom EUR 8,01 +11ct vol. 634.344

ASM INTERNATIONAL RECEIVES SUPPLIER EXCELLENCE AWARD FROM TSMC. lees elders meer.

media,
LEIDSCHENDAM - De zoektocht naar het al bijna vijf jaar vermiste vliegtuig MH370 van Malaysia Airlines heeft een onvoorziene ontdekking opgeleverd. Twee schepen van de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro die de zuidelijke Indische Oceaan afspeuren naar mogelijke brokstukken van het toestel, hebben een scheepswrak aangetroffen. Waarschijnlijk gaat het om een koopvaardijschip uit de 19e eeuw. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2978257/scheepswrak-ontdekt-tijdens-zoekactie-mh370

tijd 16.20
De goudprijs in euro per kg 36.314.97 en de zilverprijs in euro per kg 436.99

tijd 16.21
ENTREE RESOURCES LTD Today Vol. 7.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:03:01 T 0.57 +0.02 2,000 79 CIBC 79 CIBC K
09:59:49 H 0.57 +0.02 400 1 Anonymous 7 TD Sec E
09:49:56 H 0.57 +0.02 100 1 Anonymous 7 TD Sec E

Bye-bye to cotton buds. lees elders meer

Gouden & zilveren munten
bieden nog steeds een aantrekkelijke belegging.
Vraag de deskundige ernaar.

Tijd 17.22
In de VS krimpen de verliezen sterk, maar je weet 't nooit.
De Europese beurzen voelen die verandering ook, verkleinen de verliezen ook, of zelfs 'n plusje.

tijd 17.23
De Dow 23.270.69 -56.77 punten
De NASDAQ 6.626.43 -8.85 punten

tijd 17.24
Olie $ 47,60 en de dollar euro 1,1361
1 bitcoin = 3.982,30 USA dollar
1 ripple = 0,36486 USA dollar

tijd 17.26
Goud $ 1.287,20 zilver $ 15,56 en platina $ 798 Gold/Silver Ratio 82.68

tijd 17.33
De goudprijs in euro per kg 36.423.36 en de zilverprijs in euro per kg 440.67

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
2 jan. EUR 24,42 29.034 282 EUR 24,46 46.612 344 17.35.12
Om 17.31.57 uur EUR 24,56

tijd 17.37
De AEX 486,57 -1,31 -0,27%
De Midcap 652,90 -4,68 -0,71%
De Smallcap 889,99 +6,73 +0,76% Kiadis EUR 8,93 +1,30 vol. 578.877
De Bel 20 3.223,14 -20,49 -0,63%
De CAC 4.689,39 -41,30 -0,87%
De DAX 10.592,07 +33,11 +0,31%

shortlijst
BlackRock Investm. Man.(UK) Limited Signify N.V. NL0011821392 1,00 31 dec 2018
Boldhaven Management LLP ARCADIS N.V. NL0006237562 0,53 31 dec 2018
Connor, Clark & Lunn Investment Management Ltd. BE Semiconductor Industries N.V. NL0012866412 1,09 31 dec 2018
Connor, Clark & Lunn Investment Management Ltd. Wereldhave N.V. NL0000289213 0,68 31 dec 2018
HBK Investments LP Fugro N.V. NL0000352565 2,06 31 dec 2018
Lone Pine Capital LLC Signify N.V. NL0011821392 1,50 31 dec 2018
Millennium International Man.LP Wereldhave N.V. NL0000289213 1,22 31 dec 2018
Tybourne Equity Master Fund Signify N.V. NL0011821392 2,56 31 dec 2018
WorldQuant, LLC Fugro N.V. NL0000352565 0,49 31 dec 2018
WorldQuant, LLC PostNL N.V. NL0009739416 0,60 31 dec 2018
Capital Fund Management S.A. Fugro N.V. NL0000352565 1,69 28 dec 2018

Zonnepanelen
met LOOD, welke in Nederland verboden zijn, komen uit China HIER zo binnen.
NIETS aan de hand zeiden de mensen van de zonnepalen Coöperatie. ZIJ begrepen DAT ook niet!

Actuele goud en zilver prijs
02-jan-2019 17:45 CET
Goudprijs: € 1.130,25 +12,66
Zilverprijs: € 13,65 +0,17
Prijzen in euro's en per troy

media,
‘We zitten gevangen in de euro’
zie & hoor(video) meer op
https://www.telegraaf.nl/video/2979075/we-zitten-gevangen-in-de-euro

media,
U.S. Stocks Mixed as Oil Reversal Boosts Sentiment: Markets Wrap
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-01/asian-stocks-to-usher-in-new-year-on-cautious-note-markets-wrap?srnd=premium-europe

Fijne avond en voor straks eet smakelijk.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL