De Moraal van/bij het aannemen van werk! Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 11/11/2018 06:48
Als je je in dienst laat nemen bij een BAAS, dan neem je plichten aan. Want voor het aannemen van plichten staat een vergoeding.
Dat noemen we: "Loon en salaris" en die zijn standaardtaal in het hele taalgebied in de betekenis " 'n geldelijke vergoeding voor verricht werk"!
Tegenwoordig is de moraal duidelijk aan het veranderen, van hoog tot laag, niemand uitgezonderd.
Wij schreven gisteren nog dat wij bij een receptie van een goed kennis waren geweest. Was 60 jaar bij het bedrijf, 'n unicum, waar vind je dat nog?
Ook de passie straalde er nog vanaf, verschillende dagen 's morgens vroeg om 05.00 uur is hij present om alles in goede banen te leiden. Moest hij vroeger zijn vak verstaan, NU zijn de medewerkers nauwelijks te verstaan.
Verschillende nationaliteiten, daar heeft hij nu mee te maken en dat niet alleen, de moraal is ook verschillend. Dat valt hem zwaar!

Wat lazen wij gisteren in de media?
De Werkvloer, "vol drank & drugs"! Zelfs in het Vliegtug, vind je dat "TUIG"! Mogen wij dat zo noemen!
Je stelt je in dienst van een bedrijf en daar staan plichten tegenover. Die kunnen niet aan de laars gelapt worden en zeker niet om andere mensen hun veiligheid in gevaar te brengen. Niet in de lucht, niet op de weg & te water.

Wat hebben wij als lezer hiermee te maken?
Een goede vraag en daar volgt dit antwoord op:
Iedere investeerder wil zijn/haar geld veilig beleggen in het bedrijf. Het personeel van het bedrijf, zijn de mensen waar de resultaten van het bedrijf door HUN inzet(lees werk) uit voortkomen. Dus de goede resultaten worden geboekt door HUN inzet/werk, waar U als belegger/investeerder een winst uitkering/dividend uit krijgt/ontvangt.
Als de moraal van het personeel dus minder wordt, zullen de resultaten OOK minder worden. Soms door de extra kosten e/o anderen zaken.

Maar wij lezen ook steeds meer over schikkingen in de media, de meeste schikkingen in de Financiële sector en zeker niet bij de laagst betaalden. Soms een combi van beiden. Ook daar schuilt een gevaar voor de belegger(s).
Er wordt nu in de media (zaterdag 10 november 2018) geschreven over een oud beursfonds, Nedcar! Nu onderdeel van de VDL Groep.
De veiligheidscontrole lijkt niet wettelijk te zijn onderbouwt bij dit bedrijf! Daar zijn schijnbaar aparte regels voor. OOK hier schijnt de "GEKTE te hebben toegeslagen". Personeel wordt beschermd en bedrijven moeten zich aan de WET HOUDEN.
Personeel krijgt door het aannemen van werk bij bedrijf A, ook verplichtingen mee die het bedrijf A stelt en daar moeten soms controles op uitgevoerd worden.
O.A. illegaliteit (lees personeel dat hier niet mag werken).

Of is het zoals in de Effecten wereld, geen tijd voor controles e/o de markt moet dat maar doen!

Zelfs de hoogste baas van het OM hoofdofficier Mr. Nicole Zandee zegt zich zorgen te maken over de acceptatie van het snuiven van cocaïne en noemt expliciet de ZuidAs te Amsterdam.

Vraag aan de belegger(s) = OOK wij (lees beleggers) moeten rekening mee houden met 't verminderen van de "ARBEIDSMORAAL"!

En wel van hoog tot laag, de goeden in beide groepen uitgezonderd.

Maar het is wel triest en daarom zal de gemiddelde leeftijd t.z.t. sterk terugvallen is onze inschatting.

De agenda voor deze week en berichten van 't CBS
maandag 12 november
3de kw. cijfers Euronext.
In de VS overheidsschulden.

dinsdag 13 nov.
In Duitsland Consumptieprijs index.

woensdag 14 nov.
Sandstorm cijfers 3de kw.
3de kw. cijfers Ageas en Stern groep.
In de VS de MBA Hypotheek-aanvragen, inflatie, Consumptieprijsindex.

donderdag 15 nov.
3de kw. cijfers, SBM, KBC, Aperam, VolkerWessels, Kon. Brill (nabeurs), Bekaert, en NN Groep.
In de VS werkeloosheid, Import -en exportprijzen en Detailhandel cijfer.

vrijdag 16 nov.
3de kw. cijfers Curetis.
In de VS Industriële Productie.

17 en 18 nov.
Zaterdag & zondag Brexit top te Brussel

De analisten maken zich niet zoveel zorgen, lazen wij, ook niet over Italië.
media
’Italië is vooral een Italiaans probleem’.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2730740/italie-is-vooral-een-italiaans-probleem

reactie XEA.nl
Wie heeft de ellende in de zwakkere Eurolanden gebracht? Juist, de invoering ven de waardeloze Euro. Ga het rijtje eens af, waar lijden de Burgers in die landen 't meeste om? Een normaal en fatsoenlijk bestaan. Je MAG geen appels en peren in 1 KIST doen en vergelijken. DAT IS WEL GEDAAN en dat breekt alle Eurolanden straks op.
Misdaad is fors toegenomen, open grenzen hebben daar ook hun steentje aan bijgedragen. En de lijst van ondersteuning "ellende" is nog heel lang.
De invoering van de EURO is de grootste misdaad van de Politiek in de vorige eeuw geweest. MAAR dat willen politici niet inzien & zeggen/horen.

Griekenland kreeg het GELD nauwelijks (lees steun) dat ging meestal naar de Effectenkredietinstelling die aan/bij de Grieken leningen hadden uitstaan. Het Griekse Bedrijfslevens werd weggekocht door Duitsers, Chinezen.
Waar zijn de Grote Griekse rederijen uit het Verleden?

media, lees verder in de Telegraaf op blz T 8
Gestruikeld over hoofddoek.
Vijftien jaar gaf oud-Shell-directeur Dominic Boot (78) Nederlandse les aan immigranten in de Haagse Schilderswijk.
Wat Boot ook meemaakte: dat een meisje van 8 hem vroeg ’wat’ hij was. „Marokkaan, Berber, Somaliër, Turk? Dat ik Nederlander was, kwam niet in haar op.” En de twee moslimjongetjes die hem verzekerden: „Als wij hier straks de baas zijn, gaan al jullie koppen eraf.”
Boot constateert een heel andere ontwikkeling: het onderlinge wantrouwen neemt in Nederland toe.

Daar heeft mijnheer Rutte GEEN boodschap aan.
Welke acties zal hij gaan ondernemen tegen deze uitspraken? Wat heeft Mijnheer Wilders meer e/o minder gezegd!
Waar hebben deze 2 jongetjes van 8 jaar dit gehoord!!???
Laat dat eens uitzoeken. Integratie!!!???

Zwarte Piet, Cultuur onder VUUR
Er is iets geks aan de hand.
Heel Nederland heeft het over Zwarte Piet. Het proces tegen de blokkeerfriezen domineert het nieuws. En duizenden handtekeningen stromen binnen voor onze petitie vóór Zwarte Piet bij de Sinterklaasintocht.
Toch heeft Facebook onze pagina Red Zwarte Piet feitelijk op zwart gezet.
Begin oktober bereikten we 50.000, 60.000 mensen per dag. Nu is dat nul, zoals u op de foto onder ziet. Letterlijk.

Of ja, 2 of 3 mensen per dag.

Vandaag 100 jaar geleden het einde van de WO I.
Met de moord op Frans Ferdinand van Oostenrijk en diens vrouw, ,te Sarajevo in 1914, was een moord die de Eerste Wereldoorlog zou hebben ontketend. Deze moord werd gepleegd door 3 Bosnisch-Servische studenten.

media
AMSTERDAM (DFT) - Op de werf van scheepsbouwer IHC in Krimpen aan den IJssel is ’s werelds grootste zelfvarende cutterzuiger te water gelaten. Het baggerschip genaamd Sparatacus is gebouwd voor de Belgische baggeraar en maritiem dienstverlener Deme. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2785184/ihc-laat-jumbo-baggerschip-te-water

tijd 08.13
1 bitcoin = 6.440,20 USA dollar
1 ripple = 0,50921 USA dollar

media,
Italiaanse banken stoppen €2,75 miljard in noodfonds.
De vijf grootste banken van Italië hebben gezamenlijk een bedrag van €2,75 miljard in een noodfonds gestopt om kleinere banken in onzekere tijden te kunnen ondersteunen. Volgens de Italiaanse krant Il Messaggero hebben de banken Intesa Sanpaolo, UniCredit, Banco BPM, Ubi Banca en Banca Monte dei Paschi elk een bedrag van €550 miljoen opzij gezet om problemen bij kleinere banken op te kunnen lossen. zie & read more
https://www.hollandgold.nl/nieuws/italiaanse-banken-stoppen-2-75-miljard-in-noodfonds

media,
Inzicht in omvang en subsidies Europese bioeconomie.
Duitsland is in Europe de grootste producent in de bioeconomie, met een omzet van € 388,9 mld. Op de tweede plaats komt Frankrijk (€ 333 mld), op de derde Italië (€ 297 mld). Nederland staat pas op de achtste plaats, met een omzet van € 113 mld en België op de negende plaats (€ 78,1 mld). Het laagst scoort Cyprus, met een omzet van € 2,3 mld. zie & lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/inzicht-in-omvang-en-subsidies-europese-bioeconomie/

KLM
In de AVA van de KLM te Amstelveen hebben wij het onderwerp "dranken" ook aan de kaak gesteld. Daar wordt nauwkeurig op gecontroleerd, dat moet ook werd er gezegd, want de Veiligheid staat bovenaan werd er gezegd.
Zp stellen wij van XEA.nl veel zaken aan de kaak, ook over de voortgang van de dividendfraude(lees bij 't terugvragen) horen wij weinig en krijgen GEEN antwoorden o.a. van de AFM, en uit Den Haag.
Het gaat toch over belastinggelden of is daar ook GEEN tijd voor om te controleren? Zoals bij de Uitkeringen aan Polen, e.a. buitenlanders!!

Daarom pleiten wij weer voor kortere handelstijden op de Beurzen, om tijd & ruimte te maken voor juiste controles. Het herinvoeren van nummers aan de digitale aandelen (lees de digitale bitcoins hebben ook elk een UNIEK eigen nummer) zo de controle eenvoudiger maken en voor 80% fraudes en andere vreemde prijsvorming WEGNEMEN!

Maar MEN WIL dat niet, want met ROMMELEN met de prijsvormingen kan verdiend worden en dat zou dan BEPERKTER zijn/worden!

ZO ZIT DE tegenwoordige handel in elkaar, triest en nogmaals triest!

In de media
Bioplastics op een rijtje.
De ontwikkeling van bioplastics is inmiddels op de goede weg, maar de markt blijft nog ver achter bij de ‘gewone’ kunststof waar consumenten veelvoudig mee in aanraking komen. Kosten zijn een veelgehoord argument, maar wat zijn de andere haken en ogen? De Volkskrant zette het op een rijtje.
PLA: geen oplossing voor zwerfafval
Een van de meest geproduceerde bioplastics is PLA – polymelkzuur. Suikers en zetmeel worden gefermenteerd, die onder andere afkomstig zijn uit maïs en suikerriet. zie & lees verder op
https://www.nvgp.nl/bioplastics-op-rijtje/

Uit de media
CO2 omzetten in bouwstenen voor bioplastics
Samenwerking met AkzoNobel
UvA spin-off Photanol gaat in samenwerking met AkzoNobel een demonstratiefabriek in Delfzijl bouwen die met blauwalgen CO? omzet in bouwstenen voor bioplastics. Die CO? komt uit de schoorsteen van de Akzofabriek. Het proces werkt als volgt: speciaal opgekweekte cyanobacteriën bouwen door fotosynthese organische zuren uit CO? en zonlicht. Die zuren zijn grondstoffen voor biologisch afbreekbaar plastic, cosmetica en halffabricaten in de chemische industrie. In de pilotfabriek op het Science Park in Amsterdam is de techniek sinds 2008 opgeschaald van kilo’s naar tonnen. Nu is het productieproces klaar voor de volgende fase. De Delfzijlse fabriek moet bewijzen dat Photanol het productieproces onder controle heeft, dat de kwaliteit van de zuren stabiel is en dat het proces goedkoper is dan fossiele grondstoffen. De investering is mogelijk gemaakt met behulp van drie investeringsfondsen ter waarde van in totaal € 8 miljoen. Over drie jaar moet blijken of Photanol toe is aan de volgende stap: een commerciële fabriek die op industriële schaal te werk gaat. Bron: Het ParoolBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL