Beleggen, wordt dat nog gedaan door de particulier? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 04/11/2018 08:19
Wij hadden een onderhoud met een Senior Risico Manager en kwamen op het punt, hoe was/ging dat beleggen in vroegere jaren!
Wij gingen terug naar de jaren begin 1960.
Op het Rapenburg te Leiden, de Raiffeisenbank was de buur van de prinsessen die daar studeerden, de stad was toen nog niet zo groot en druk dan NU.

Als de beleggende klanten aan de balie kwamen, dan werden zij ontvangen in het kleine kamertje door de Directeur van de bank en werden de zaken rustig besproken en werden de nota's klaar gemaakt en in de loop van de morgen doorgegeven naar de Centrale Bank te Utrecht.
De Beurs te Amsterdam begon om 11.30 uur. De Hoofdfondsen waren de belangrijkste t.w. Kon. Olie, Philips, Hoogovens, Unilever, AZU (Nu AKZO NOBEL) en KLM.
Om 13.15 uur sloot de Beurs weer en werden soms telefonisch de gedane orders doorgegeven en werden de nota's gemaakte en 's middags geboekt via de rekeningcourant met/op de boekhoudmachine. Tineke was op die machine een echte boekhoudmachiniste, razendsnel schoot de liniaal van de machine van links naar rechts. En de volgende dag kreeg de Particulier zijn/haar dagafschrift en de nota erbij.

Meestal hadden de beleggers toentertijd eigen info en soms kregen zij via de bank die aanvulling aangeleverd. Allemaal per PTT en soms telefonisch.

Een rustige & gemoedelijk gebeuren, want beleggen was geen HOOFDZAAK van de banken, maar een bijzaak! Wat een verschil met nu!
Het bewaarloon werden toentertijd verrekend met de spaarrente rekening. Meestal hadden die beleggers deposito's bij de bank.

"s Middags bij de opening te Wall Street werd de Middaghandel gedaan en 's avonds de Avondhandel. Dat gebeurde vaak bij de Handelaar(s) thuis.
Het gebeurde ook wel dat de handelaar zijn bonnetje(s) van de Avondhandel vergat, dan werd diens vrouw gebeld en alles kwam dan weer voor elkaar.
Vrouwen waren er nog niet op de beursvloer te Amsterdam.
In februari 1975 verwelkomde de beurs de eerste drie vrouwelijke beursbedienden: hun komst was mogelijk door een wijziging van het bediendenreglement. Dat dit gepaard ging met liederen als “O, wat ben je mooi”, en “Je mag er alleen maar naar kijken”, geeft aan dat dit ook toen nog een bijzondere gebeurtenis was.

De Integriteit stond HOOG in het vaandel bij de Banken, maar wat is daar nog van over?
Waar & bij wie komen al die schikkingen i.v.m. fraude vandaan?
Juist uit de hoek!

Wij schamen ons dat de gang van zaken bij het Beurs gebeuren, dat 't zover is weggezakt.
Dat doet een oud CEO van een van de Grootste Effectenkredietinstellingen van Nederland zich nu ook! Hij zei tegen de redactie: "ik schaam dood"!

Transparantie, openheid, begrijpelijkheid & eerlijkheid verwacht je bij iedereen, maar dat is NIET meer zo, dat ervaren wij NU dagelijks.

De Senior risico manager ervaart dat ook, want zij gaan NU ook voor de korte termijn in aandelen.

de agenda voor deze week en berichten van het CBS
maandag 5 nov.
3 de kwartaalcijfers van Vopak, DPA en PostNL
In de VS Ondernemersvertrouwen.

dinsdag 6 nov.
Eurocommercial Properties NV Alg. Verg.v. Aaandeelhouders
Hunter Douglas 3de kw. cijfers.

woensdag 7 nov.
3de wk. cijfers, IMCD, Kon. Ahold Delh., ABN AMRO, Ontex, Intertrust, Kendrion, Batenburg, Bpost.
Producentenprijsindex van Duitsland, in de VS MBA Hypotheek-aanvragen.

donderdag 8 nov.
3de kw. cijfers, CTAC, Kon. Bam, Sif Groep, Cofinimmo.
In de VS werkeloosheid

vrijdag 9 nov.
Resultaten 1e kwartaal 2018/2019 Eurocommercial Properties NV.
3de kw. cijfers Bos Kalis.
In de VS Producentenprijsindex & consumenten sentiment.

media
’Italië is vooral een Italiaans probleem’.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2730740/italie-is-vooral-een-italiaans-probleem

reactie XEA.nl
Wie heeft de ellende in de zwakkere Eurolanden gebracht? Juist, de invoering ven de waardeloze Euro. Ga het rijtje eens af, waar lijden de Burgers in die landen 't meeste om? Een normaal en fatsoenlijk bestaan. Je MAG geen appels en peren in 1 KIST doen en vergelijken. DAT IS WEL GEDAAN en dat breekt alle Eurolanden straks op.
Misdaad is fors toegenomen, open grenzen hebben daar ook hun steentje aan bijgedragen. En de lijst van ondersteuning "ellende" is nog heel lang.
De invoering van de EURO is de grootste misdaad van de Politiek in de vorige eeuw geweest. MAAR dat willen politici niet inzien & zeggen.

Griekenland kreeg het GELD nauwelijks (lees steun) dat ging meestal naar de Effectenkredietinstelling die aan de Grieken leningen hadden uitstaan. Het Griekse Bedrijfslevens werd weggekocht door Duitsers, Chinezen.
Waar zij de Grote Griekse rederijen uit het Verleden?

media, lees verder in de Telegraaf op blz T 8
Gestruikeld over hoofddoek.
Vijftien jaar gaf oud-Shell-directeur Dominic Boot (78) Nederlandse les aan immigranten in de Haagse Schilderswijk.
Wat Boot ook meemaakte: dat een meisje van 8 hem vroeg ’wat’ hij was. „Marokkaan, Berber, Somaliër, Turk? Dat ik Nederlander was, kwam niet in haar op.” En de twee moslimjongetjes die hem verzekerden: „Als wij hier straks de baas zijn, gaan al jullie koppen eraf.”
Boot constateert een heel andere ontwikkeling: het onderlinge wantrouwen neemt in Nederland toe.

Daar heeft mijnheer Rutte GEEN boodschap aan.
Welke acties zal hij gaan ondernemen tegen deze uitspraken? Wat heeft Mijnheer Wilders meer e/o minder gezegd!
Waar hebben deze 2 jongetjes van 8 jaar dit gehoord!!???
Laat dat eens uitzoeken. Integratie!!!???

Zwarte Piet, Cultuur onder VUUR
Er is iets geks aan de hand.
Heel Nederland heeft het over Zwarte Piet. Het proces tegen de blokkeerfriezen domineert het nieuws. En duizenden handtekeningen stromen binnen voor onze petitie vóór Zwarte Piet bij de Sinterklaasintocht.
Toch heeft Facebook onze pagina Red Zwarte Piet feitelijk op zwart gezet.
Begin oktober bereikten we 50.000, 60.000 mensen per dag. Nu is dat nul, zoals u op de foto onder ziet. Letterlijk.

Of ja, 2 of 3 mensen per dag.

Voetbal uitslagen
03.11. 20:45 Ajax Willem II 2 : 0
03.11. 20:45 AZ De Graafschap 1 : 0
03.11. 18:30 NAC Heracles 2 : 1
03.11. 18:30 PSV Vitesse 1 : 0
02.11. 20:00 Excelsior Groningen 2 : 4

Julio Poch,
8 jaar vast zitten voor... een soort uitruil?
Terecht dat hij een claim indiende, maar Rutte's club wil van niets weten.
Worden wij dan geregeerd door partijen die ook achter de schermen zaken doen?
Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta.
Er is een relatie tussen het optreden van het Nederlandse Openbaar Ministerie in de zaak tegen de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch, verdacht van moorden, en het justitiële handelen tegen de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta.
Dat vertelde Michiel Meijer, voormalig president-directeur van luchtvaartmaatschappij Transavia, gisteren bij de rechtbank in Den Haag. Meijer werd via een videoverbinding onder ede verhoord door de rechtbank in Buenos Aires, waar Poch terechtstaat. De piloot is ervan beschuldigd ‘dodenvluchten’ te hebben uitgevoerd voor de Argentijnse junta (1976-1983), waarbij ‘subversieven’ uit het vliegtuig werden gegooid.
Meijer zei zich te baseren op een “off-the-recordgesprek” dat hij enige maanden na aanhouding van Poch in 2009 voerde met officier van justitie Guus Schram. Meijer:
“Hij zei me dat er in het onderzoek tegen Poch hogere belangen waren die ik me waarschijnlijk niet kon voorstellen. Ik vroeg Schram of hij doelde op de relatie van deze zaak met het Koninklijk Huis, een gerucht dat toen al in bredere kring werd gehoord. Hierop gaf hij geen antwoord, maar uit zijn lichaamstaal maakte ik op dat ik gelijk had.”
zie & lees verder op
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/17/getuige-julio-poch-geruild-voor-jorge-zorreguieta-a1421684

media,
Tekenen van stagflatie
by Jack Hoogland on 3 november 2018
Dinsdag vertelde ik u dat de ECB geen andere keuze heeft dan (als het zover komt) Italië te helpen. Dus opnieuw méér geld te printen om ervoor te zorgen dat Italiaanse en Franse banken overeind blijven. Maar ook in Duitsland staat het bankwezen er niet bepaald florissant voor. Zie hieronder bijvoorbeeld de langjarige koersgrafiek van Deutsche Bank. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2018/11/03/tekenen-van-stagflatie/

Reactie XEA.nl
Dit bevestigt ons schrijven dat wij TOTAAL geen vertrouwen in de EURO hebben. De Effectenkredietinstellingen zullen samen met de ECB, IMF, BIS en anderen Centrale banken een harde dobber krijgen om de economie weer opgang te krijgen.
De nul rente zal hen de das om doen.

Gelooft U in goud? Koop dan zilver.

Tijd 09.37
De Goudprijs : € 34.853
De Zilverprijs : € 420
De Platinaprijs : € 24.716
allen per kilo.

Twee berichten van Novartis, lees elders meer.

De maand melkprijzen van FrieslandCampina. zie elders meer.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL