Overleven van mens & dier. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 09/09/2018 08:52
Wij hoorden vanmorgen in het vroege vogel programma op de radio een interessant iets over patronen. Wij doen sinds zo'n 10 jaar ook aan het volgen van patronen in de prijsvorming & de manier tot stand komen ervan.

Maar eerst over de dieren, het ging over o.a. Haviken, hun prooi waren o.a. duiven. Voor de Postduifhouders zijn haviken een plaag, want ca. 50.000 duiven sneuvelen als prooi van de haviken per jaar. De Duivenhouders doen aan een selectie naar kwaliteit en hun duiven aantal blijft ongeveer gelijk.
De haviken doen niet aan selectie, maar volgen de patronen van het uit/loslaten van duiven.
De persoon die in het programma was, deed al jaren lang observatie van het tellen van duiven, die op ZIJN vaste tel plek, langs/over komen vliegen.
Ook observeert hij dan het aantal haviken en hij nam het volgende waar: "op vaste tijden van de dag kwamen er duiven langs en op die momenten kwamen ook de haviken"!
Zo konden de haviken overleven, de haviken hadden in hun instinkt/leefpatroon dat* ingebouwd.
* foerage moment van de dag.
Deze man ging dat allemaal in een Excel bestand zetten en kon daar dan veel waardes uithalen o.a. overlevingsbewegingen van de haviken en de schades die aangericht werden aan het duivenbestand.

Patronen in de effectenhandel.
Wij houden van enkele fondsen ook vaste bewegingen/patronen bij. Interessant, het komt eigenlijk over een met die in de dieren wereld.
Een vast patroon bij de opening (09.00 uur) en vooraf en zo verder op meestal vaste tijden op de dag, speciaal om ca. 15.00 uur. Dan zie je dat Wall Street wakker wordt en de "vroege vogels aldaar", met hun transacties in Amsterdam al komen inleggen.
Want HFT (lees systeemhandel) volgt ook vaste patronen/bewegingen, want de overleving (lees het winst bejaag) moet er uitkomen.
Als je die patronen van bewegingen en prijsvorming vastlegt en OOK in een Excel vastlegt, kom je tot verrassende beelden.
Daar kun je vrijwel alles uithalen o.a. hoe er gemanipuleerd wordt door systemen, wat is de beste tijd voor koop e/o verkoop. Nog meer zaken leg je bloot.

Patronen laten ook zien welke reactie er komen door advies wijzigingen e/o andere berichten en na hoeveel tijd dat effect in de prijsvorming weer terugvalt e/o behouden blijft.

Onze manier van het volgen van (vaste) patronen zullen wij nog verder in kaart (lees Excel) gaan zetten en dan later in de verkoop gaan doen. Mogelijk ook lezingen houden en uitleg geven op scholen & universiteiten.
Want dan kan 'n kind de was doen en hoef je niet de gehele dag achter de PC te zitten.

De agenda van deze week en diversen berichten van CBS
maandag 10 sept.
Halfjaar cijfers DocData

dinsdag 11 sept.
BAVA Beter Bed om 14.00 u.
In Duitsland 't economisch sentiment

woensdag 12 sept.
Halfjaarcijfer Immobel SA
In de VS MBA Hypotheek-aanvragen & Producentenprijsindex.

donderdag 13 sept.
In Duitsland Consumptieprijsindex.
ECB vergadering rente beleid.
In de VS Inflatie, - werkeloosheid - Overheidsschuld & Consumptieprijsindex.

vrijdag 14 sept.
In de VS Detailhandel cijfer, Industriële Productie, Import -en exportprijzen, Consumenten sentiment.

Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Je bent wat je doet!

Media
De Nederlandse regering wil in 2050 de uitstoot van broeikasgassen met 95 procent hebben teruggedrongen, zoals beloofd in het Klimaatakkoord van Parijs. Dat houdt in dat ook boeren de uitstoot van bijvoorbeeld methaan en lachgas* moeten verminderen. Nu stoot de land- en tuinbouw van Nederland nog 34,5 megaton aan broeikasgassen uit.
* lachgas
Reactie XEA.nl
Hoeveel vervuiling is er niet door die GASPATRONEB door de JEUGD die zij in ballonnetjes laten lopen en opsnuiven??
Een politie mevrouw noemde 't vorige week nog de NIEUWSTE massale vervuiling, toen wij een gevonden mobieltje kwamen aanbrengen! WAAR blijft al DAT GAS?

ETEN
media, Paprikateler dumpt miljoen paprika's!!
Eten moet je niet weggooien, het waren eetbare paprika's, met 1 plekje!
Zo gaat het in deze wereld. Onze ouders aten soms "tulpen bollen" in de WO II.
WAT beschamend dat deze paprika's weggegooid zijn.
IS DAT DE HUIDIGE MAATSCHAPPIJ?

Er is nog HONGER in de WERELD, vergeet dat niet.

Novartis to divest the Sandoz US dermatology business and generic US oral solids portfolio to Aurobindo.
lees elders meer.

Kas Bank
Wat gaat er nog meer komen bij dit fonds?
Het komende jaar zal ook moeilijk worden, want waar is de specialiteit van deze bank gebleven? Pensioenfondsen (lees de kleinere) trekken naar elkaar toe en trekken zelf specialisten aan.
De inkomsten bron en de gespecialiseerde medewerkers gaan met pensioen e/o gaan naar de Pensioenfondsen toe, om daar hun kennis te tonen.
Wij zien het volgende scenario, de Kas bank is er over 5 jaar niet meer als zelfstandig geheel.
Het aantal klanten krimpt in samen met de winstgevendheid, de prijsvorming zal zich daaraan koppelen en zal terugzakken naar 3-4 euro. Dan zullen de haviken op de prooi duif/ Kas Bank neerdalen en voor 5-6 euro die inpikken.

media,
AMSTERDAM - Kiezers hebben steeds minder vertrouwen in D66-leider Alexander Pechtold, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Toen hij nog in de oppositie zat, tussen 2006 en 2017, was Pechtold steeds één van de drie fractievoorzitters in wie kiezers het meeste vertrouwen hadden. Maar nu staat hij op de tiende plek. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2534583/vertrouwen-in-pechtold-zakt-verder-weg

tijd 10.46
1 bitcoin = 6.193,50 USA dollar
1 ripple = 0,27602 USA dollar

Blending bioplastics enhances biodegradability properties.
lees elders meer.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL