Een nieuwe week met kanshebbers. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 12/08/2018 06:24
Uit DFT van vrijdag aug. 2018 www.dft.nl
Finanscoop. DSM en Corbion, beide bedrijven vissen in dezelfde vijver.
Per 15 mei 2012
CSM, DSM en de TU Delft beginnen een samenwerking op het vlak van 'bioprocess research'.
Dat werd dinsdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details. Het nieuwe bedrijf Bioprocess Pilot Facility (BPF) in Delft is gericht op het opschalen van onderzoek en onderwijs voor de nieuwe generatie bioprocessen.

laatste update 27 maart 2017
Grote namen investeren in Wagenings instituut.
De concerns steken de komende vier jaar geld in het instituut, waaraan grote Nederlandse bedrijven als Unilever, FrieslandCampina, VION, CSM en DSM al bijdragen. Het is een publiekprivate samenwerking, waarin naast overheid en bedrijven kennisinstellingen participeren, waaronder Wageningen UR en het NIZO uit Ede. Het instituut aan het Nieuwe Kanaal werkt met rond de 30 miljoen aan inkomsten, waarvan bijna de helft subsidie van het ministerie van Economische Zaken (jaarverslag 2009).

De overname van TerraVia door Corbion en het onderdeel van Bunge(oud bedrijfopgericht te Amsterdam in 1818) sluiten aan bij het ontwikkelingen van de Omega3, van Purac en DSM zoektocht.

Lees verder het verhaal uit dft.
Toen chemicus Marcel Wubbolts twee jaar geleden overstapte naar de raad van bestuur van Corbion. Corbion, een samentrekking van ’bio’ en ’collaboration’, is (nog) geen klinkende naam onder wetenschappers of beleggers. Corbion heeft veel kennis van melkzuur en fermentatie nij haar dochter Purac. Gelokt door de hoge marges in melkzuurtoepassingen (nu ±19%) heeft het zijn andere bedrjven verkocht, inclusief de naam CSM. Het laatste deel in 2013 voor bijna één miljard euro.
Een aantal melkzuurtoepassingen is klassiek, zoals de zuren op snoep en die om de houdbaarheid van vlees te vergroten (melkzuur remt de groei van bacteriën). Ook levert Corbion ingrediënten voor hightech schoonmaakmiddelen en maakt het polymeren voor oplosbare hechtingen en schroeven in het menselijk lichaam.
Maar er wordt ook geïnnoveerd met het geld uit 2013. Zo heeft Corbion een fabriek in Thailand waar grondstoffen voor afbreekbaar biologisch plastic gemaakt worden voor bekertjes, koffiecups en verpakkingsmateriaal. En recent stapte Corbion in algen die een alternatief zijn voor de omega 3 die nu uit zwaar beviste ansjovis wordt gewonnen.
Na zijn aantreden noemde topman Tjerk de Ruiter Corbion een aandeel dat én dividend uitkeerde, én een groeiaandeel kon zijn als die innovaties gingen vliegen. De beurskoers blijft echter achter, de marktwaarde is al kwartalen zo’n €1,6 miljard.
Nu heeft DSM een goedgevulde oorlogskas van ongeveer €3 miljard. DSM realiseert marges van bijna 20% en wil dat zo houden. Topman Feike Sijbesma komt zelf uit de stal van Gist Brocades dat in 1998 door DSM gekocht werd en is dus niet onbekend met het werkterrein van Corbion. Ook is DSM actief met oplosbare medische schroeven en draden. En werkt het eveneens aan een alternatieve bron van omega 3 voor kweekzalm.
Ook denken ze hetzelfde: zo sloten beide bankleningen af waarbij de rente bepaald wordt door duurzaamheidscriteria. Corbion heeft zich tot 2021 gegeven om zijn innovaties break even te krijgen. DSM heeft zich tot 2021 gegeven om zijn geld op te maken. De vraag is, of beide elkaar daarbij kunnen helpen.

Bron Edwin van der Schoot

de agenda voor deze week en diversen berichten van 't CBS
maandag 13 aug.
geen berichten ontvangen

dinsdag 14 aug.
Halfjaar cijfers Curetis en Brunel Int.
In Duitsland Economisch Sentiment.

woensdag 15 aug.
Halfjaar cijfers Heijmans- Kendrion.
In de VS - MBA Hypotheek-aanvragen, Detailhandel, Industriële Productie & Productiviteit en kosten.

donderdag 16 aug.
Halfjaar cijfers Bos Kalis, NN Groep, ForFarmers, Aegon.
In de VS werkeloosheid & Bouwvergunningen.

vrijdag 17 aug.
Halfjaarcijfers IMCD, Vopak, AND, Deceuninck groep (nabeurs).
In VS - Consumenten sentiment, Leading Indicators

Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Je bent wat je doet!

Wie betaalt de klimaatrekening? In Nederland
Er zijn ook critici die vraagtekens zetten bij de Nederlandse ambitie de klimaatkoploper van de wereld te worden. Ze wijzen op onze geringe bijdrage van 0,5% aan de wereldwijde CO2-uitstoot en op dure maatregelen, zoals gasloos worden, terwijl er andere opties zijn die het komende decennium goedkoper en sneller gerealiseerd kunnen worden met nieuwe technologieën. Daarbij gaat het zowel om C02-arme productieprocessen, veel hoger rendementen met innovatieve zonnepanelen en de introductie van een schone waterstof economie, waar Japan aan werkt.
zie verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2418536/column-klimaatbeleid-leidt-tot-politiek-vuurwerk

Voeding
Ongezonde voeding zou extra belast moeten worden en gezonde voeding zou gesubsidieerd moete worden (lees goedkoper gemaakt moeten worden).
Want de kosten van te dikke mensen rijst de pan uit!

Rio Tinto
Hoe gaat dit bedrijf verder met haar investeringen in het Oyu Tolgio project?
Samen met Turquoise Hill e/o Entree Resources of worden deze uitgekocht/opgekocht?
Dat is voor ons (red.) nog de grote vraag, de looptijd van de "MILL" kan tot ca. 72 jaar gaan.
Ondergrondse mijn van Koper & Gold.
Koper gaat het de komende tijd maken i.v.m. de Elektrische auto industrie.
Kijk verder bij www.Riotinto.com
www.turquoisehill.com

media,
Erdogan dreigt VS met breuk bondgenootschap.
WASHINGTON/ANKARA - In het conflict met de Verenigde Staten dreigt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de NAVO-partner met een breuk. Als de Amerikanen zo respectloos blijven, dan zal zijn regering „nieuwe vrienden en bondgenoten gaan zoeken.” Erdogan gaf die waarschuwing in een ingezonden bijdrage in de New York Times. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2420843/erdogan-dreigt-vs-met-breuk-bondgenootschap

tijd 07.21
1 bitcoin = 6.272,50 USA dollar
1 ripple = 0,30434 USA dollar

Advies van
Erdogan: "Wissel dollars, euro's en goud in voor Turkse lira"
De Turkse president Erdogan deed vrijdag opnieuw een oproep aan zijn bevolking om goud, dollars en euro's naar de bank te brengen en om te wisselen voor Turkse lira. In een toespraak zei hij dat Turkije verzeild is geraakt in een 'nationale strijd' tegen economische vijanden, zonder duidelijk te maken wie dat precies zijn. Wel verwees hij naar de Amerikaanse munt, door te zeggen dat de dollar het pad van Turkije niet mag blokkeren. zie & lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/erdogan-wissel-dollars-euro-s-en-goud-in-voor-turkse-lira?utm_source=Groep%3A+Verzendlijst+21-4&utm_medium=email&utm_campaign=Week+32+2018+206629

Dit is het stomste advies wat je je bevolking kan geven.
DSe eigen munt gaat door dit advies de put in.

Verbijstering??
Elon Musk moet dat gedaan hebben met zijn Tweet, maar een bekende VS TV mevrouw Oprah W. deed dat onlangs ook in haar programma over de Weight Watchers en NIEMAND hoorde je DAAROVER. Volgens berichten heeft mevr. Oprah W. zelf belang in het bedrijf W.W.
Ook weer de linkse vleugel(s)& Autoriteiten!!

tijd 09.14
1 bitcoin = 6.313.7 USA dollar
1 ripple = 0,30659 USA dollar

media,
Plastic waste question goes global: China-EU sign Circular Economy Cooperation.
10 Aug 2018 --- China and the EU have signed a joint Memorandum of Understanding (MoU) on Circular Economy Cooperation at the 20th EU-China Summit taking place in the Chinese capital on July 16-17. The world’s two biggest economies stand to gain from aligning on policies that support the transition to a circular economy, which can unlock new sources of economic growth and innovation while benefiting people and the environment. PackagingInsights explores the significance of the China-EU MoU for the packaging industry.
see & read more on
http://www.foodingredientsfirst.com/news/china-eu-sign-circular-economy-cooperation-plastic-waste-question-goes-global.html

media
Linkse autoriteiten filteren het internet. lees elders meer.

Turkije
Mijnheer Erdogan gaat zich met zijn manieren op een gevaarlijk terrein begeven.
Roept daarmee spanningen op en wil van twee walletjes eten en profiteren. MAAR snijdt zichzelf in de vingers.
De komende week zal in het teken van Turkije staan.

Media Het samen gaan van Bayer & Monsanto staat op losse schroeven. Mijnheer Trump is geen voorstander ervan.

Prijsvormingen
Door middel van systemen kunnen alle prijzen tegenwoordig worden neergezet.
Toezichthouders hebben daar tekort gevoel voor om dat te ontdekken.
De realiteit is NU zover dit waar te maken. Lees gemanipuleerde prijzen neer te zetten kijk naar de Bitcoin.
Complexe producten samen met de systeemhandel kunnen elk product beïnvloeden (lees in of Je programmeer op stille handelsperiodes de computersysteem en daar maakt ie in korte tijd de PRIJS. out e/o waardeloos maken).
Een lezer kocht 100 Bols Lucas en kreeg 6 transacties. De systeemhandel lapte even aan, want ze wilde hem er niet tussen hebben zitten.


media Tesla
'Saudi's praten met Tesla over buyout'.
RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsinvesteringsfonds is volgens ingewijden in gesprek met Tesla over een rol bij het mogelijk beëindigen van de beursnotering van de maker van elektrische auto's. Tesla-baas Elon Musk meldde eerder via Twitter Tesla van de beurs te willen halen bij een koers van 420 dollar per aandeel. Het investeringsfonds heeft de afgelopen maanden een belang van 5 procent in Tesla opgebouwd. Momenteel zou gepraat worden over welke rol de Saudi's kunnen spelen bij een eventuele buyout. Om Tesla van de beurs te halen zou meer dan 60 miljard dollar nodig zijn. Musk zei overigens de financiering rond te hebben.

tijd 18.28
1 bitcoin = 6.328,700 USA dollar
1 ripple = 0,30159 USA dollar

fijne avond en geniet van het mooie weer. Hier wel bewolkt, maar wel droog.

Valuta crisis in Turkije kan naar de ondergang van Erdogan leiden.
Let op de Euro, daar kan ook negatieve invloed op komen.
Daarom is & blijft edelmetaal de valuta van "morgen"!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL