Rente verwachting van de redactie ! Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 08/07/2018 07:10
Onze rente verwachting voor de rest van dit jaar en latere is, dat die alleen gaat stijgen.
In de VS wil de FED vast houden aan een geleidelijke verhoging van de rente aldaar. Dus zullen de andere landen wel volgen, anders stroomt er teveel geld naar de VS en zal de USA dollar daardoor aftrekken.
Het belangrijkste rentetarief staat er inmiddels binnen een bandbreedte van 1,75 tot 2%.
In Nederland zullen de rentetarieven dus ook mee moeten gaan en dat er hypotheekrentes van enkele procenten nog zijn af te sluiten zal einde verhaal worden. Dat zal in Nederland weer invloed hebben op de huizenprijzen en op de aandelen beurzen hier en elders in de wereld waar rente stijgingen zijn!
Dek U dan ook in en zorg dat U versneld aflost, dat brengt lichtere lasten (lees maandelijkse) met zich mee.
Moet ik dan NU nog oversluiten (lees Hypotheek e/o andere leningen), informeren daar naar is verstandig, maar beslis/ga er toe over, als 't voordeliger is t.w. boeterente etc.. Blijf anders zitten waar U zit.
Let wel op de veranderende lening voorwaarden, die zijn nu anders dan in het verleden. Vooral voor ouderen, maar dat raden wij dan ook niet aan, je weet NU wat je hebt.

Dat de rente gaat stijgen is wel zeker en wij verwachten een snellere stijging, dan de meeste partijen verwachten, die gaan uit van later in de tweede helft van 2019.

Wij zijn heel benieuwd naar de stand van de privé schuldenlast van de Nederlandse Huishoudens per 31/12/2017
Per 31/12/2016 was die EUR 760.871.000.000, daarvan EUR 21.611.000.000 kort en lang EUR 739.260.000.000
Nederland voert de TOP privé schuldenlasten met afstand aan in de wereld.

En mijnheer Rutte maar zeggen: "het gaat weer goed in Nederland"!
Als de rente gaat stijgen, dan zullen met na-ijling de schuldenlasten per maand gaan toenemen, voor veel Nederlandse huishoudens!
Dus zal 't bestedingspatroon nadelig worden beïnvloed.

We voelen ons wel rijk met een eigen woning, maar dat is maar een schijn rijkdom voor velen.

de agenda voor deze week en diversen berichten van 't CBS.
maandag 9 juli
geen berichten ontvangen.

dinsdag 10 juli
In Duitsland, 't economisch Sentiment.

woensdag 11 juli
In de VS de MBA Hypotheek-aanvragen + Producentenprijsindex.

donderdag 12 juli
AVA Holland Colours
In Duitsland Consumptieprijsindex
In de VS Werkeloosheid, Consumptieprijsindex, Inflatie & Overheidsschulden.

vrijdag 13 juli
In de VS Import -en exportprijzen & Consumenten sentiment.

media Mijnheer Rutte
Oppositie valt over Rutte heen in dividenddebat.
EN HAAG - De oppositie valt opnieuw over premier Rutte heen vanwege de belastingafspraken die met Shell zijn gemaakt over dividendbelasting. Ze hekelen dat hij geen openheid van zaken geeft.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2223038/oppositie-valt-over-rutte-heen-in-dividenddebategt wat HEM uitkomt.

Maar 't wordt alweer verzwegen door/in de media. Zo werkt 't toch!
De waarheid moet achter blijven. Zie hoe de mensen in Groningen (lees met hun huizen- gas verzakkingen om de tuin geleid worden.

Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Je bent wat je doet!

Gelijkheid in Nederland.
Den Haag. Haagse ambtenaren kunnen na de geboorte van hun kind wel zes en 'n halve week volledig betaald thuisblijven. Deze week treedt in de Hofstad de vernieuwde ouderschapsverlofregeling in werking. HET langere verlof voor partners komt er op initiatief van D66. Een unicum in Nederland en zo kunnen de politici daar OOK gebruik van maken!

Thailand
De reddingsoperatie is begonnen en kan wel 3 tot 4 dagen duren hoorden wij zojuist over de radio.

Voetbal WK
Kroatië wint na strafschoppen en gaat verder.

Total completes the acquisition of 73% of Direct Energie and files a mandatory tender offer. lees elders meer.

Nieuwsbrief XEA.nl staat actief op de website, De Handelsoorlog is 't onderwerp.
Gratis voor leden te lezen, nog geen lid?
Vraag die gratis aan, waar krijgt U nog iets gratis en geef onze website ook aan Uw vrienden/kennissen door.
Met dank !

media,
Avensus neemt Auditconnect over voor groeiplan.
Ict-dienstverlener Avensus Groep neemt security- en cloud-adviseur Auditconnect over. De overname van die aanbieder van audit- en adviesdiensten rondom security en cloud computing past in de ambitie van Avensus om haar diensten op dat vlak uit te breiden. les verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/cloud-computing/6400860/250449/avensus-neemt-auditconnect-over-voor-groeiplan.html

Nederland
beschermt die misdadigers. In Delft heeft een juwelier een overvaller doorgeschoten die wegvluchten met de brommer. De Juwelier is NU vastgezet wegens doodslag van een misdadiger.
IS DIT niet KROM?
Die overvallers namen een "risico" en nu worden zijn nog beschermt ook!!!
Wij zouden hetzelfde doen als de juwelier. Overvallers weten dat zij met HUN poten van andermans eigendom af moeten blijven, doe je dat niet! Dan neem je je eigen risico.
Maar Nederland wil graag misdadigers beschermen en hardwerkende personen vastzetten, daar lijkt 't NU wel op.
Schiet een misdadiger een juwelier door, dan loopt die na enige jaren alweer rond, had een moeilijke jeugd, ouders gescheiden etc. etc..
BLIJF MET JE HANDEN VAN ANDERMANS SPULLEN AF!!

Concentrated recovery: DSM’s Fruitflow® to power athletes in grueling Tour de France 2018.
lees elders meer.

Reststroomverwaarding bij Cosun
Cosun werkt aan de waarde optimalisatie van plantaardige reststromen die bij de oogst en productieprocessen vrij komen. De primaire focus ligt op hoogwaardige chemicaliën en materialen. Furaanderivaten worden ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Avantium. Dit zijn interessante bouwstenen voor nieuwe polymeren. Ook biobased weekmakers en surfactants en plantaardige vezelversterkte composieten worden ontwikkeld. Cosun investeert in de bouw van een grote vergistinginstallatie in Dinteloord voor overige reststromen. Als rode draad geldt het sluiten van kringlopen, met name het sluiten van de mineralen kringloop.
Meer informatie: www.cosunbiobased.com

Bioplastic uit papierslib
Purac, Crown Van Gelder (CVG) en Bumaga BV ontwikkelen samen een concept voor de productie van melkzuur op basis van celluloseafval uit de papierindustrie. Melkzuur is een belangrijke grondstof voor bioplastics. Het project, MIDAS genaamd, valt onder het Nederlandse TERM Bioraffinage-programma van Agentschap NL. Als grootste producent van melkzuur en melkzuurderivaten wil Purac in samenwerking met CVG en Bumaga met dit project de technische en economische haalbaarheid van het concept op pilotschaal aantonen.
Meer informatie: www.kcpk.nl

tijd 09.39
1 bitcoin = 6.733,00 USA dollar
1 ripple = 0,48479 USA dollar

Iraanse balling in Nederland
Professor doctor & hoogleraar in Leiden Afshin Ellian waarschuwt: "Nederland durf intolerant te zijn"!
Ik heb hier geleerd dat mensen elkaar niet de hersenen inslaan als ze het oneens zijn. Ik zie het zo: ik was zien en ben op een eiland terecht gekomen waar alles heel vredig is. Zo voelde het. En toen gebeurde 9/11 en dacht ik: "dit ia waar ik ooit voor ben gevlucht, de politieke islam!
En dat komt nu ook hier in Nederland. Ik begon te publiceren over het gevaar van de radicale islam, wilde aan de bel trekken. Maar niemand geloofde mij. Job Cohen was eerlijk, die zei: "Ach, die manis getraumatiseerd." Ik was de eerste met een achtergrond in het Midden-Oosten, die in Europa waarschuwde voor de politieke islam. Later kwam Ayaan erbij. Nu zijn er mensen die toegeven dat ik destijds al gelijk had.
Want die islamkritiek en mijn vriendschap met geestverwanten al wijlen Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali kostten hem deels z'n vrijheid. Professor doctor Ellian heeft nu een permanente persoonsbeveiliging; ook rond zijn werkkamer in de rechtenfaculteit van de Leidse Universiteit.

media,
May: EU-burgers bevoordelen na brexit kan.
LONDEN - De Britse premier Theresa May sluit niet dat burgers uit de Europese Unie na de brexit worden bevoordeeld boven mensen uit andere delen van de wereld. Zo zouden ze makkelijker toegang tot het Verenigd Koninkrijk kunnen krijgen. lees & zie verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2272258/may-eu-burgers-bevoordelen-na-brexit-kan

media
BANGKOK - De eerste twee grotjongens in Thailand zijn bevrijd. Dat melden Thaise media. De jongens kwamen rond 18.00 uur (lokale tijd) uit de grot tevoorschijn en werden door een duiker naar buiten gebracht. Meer details over hun tocht naar buiten zijn nog niet bekend. De jongens zijn tussen de 11 en 16 jaar. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2273666/eerste-voetballertjes-bevrijd-uit-thaise-grot

Laten wij voor de andere bidden, dat voor hen OOK een goede afloop komt.

Fijne voortzetting van Uw weekend.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL