G7 heeft weinig meer om 't lijf. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 10/06/2018 08:01
De G7 top in Canada heeft meer verdeeldheid gebracht dan eenheid. President Trump vertrok zaterdag morgen alweer en liet de G6 achter zich, van zij zoeken 't maar uit, ik heb gezegd wat ik dacht. Zoals hij steeds doet wat hij gezegd e/o beloofd had. President Trump had kritiek op de toespraak van president Trudeau van Canada bij de sluiting, hij vond dat Trudeau een foutief beeld had geschetst over het Handelsbesluit van hem!
De hoogtij dagen waren in de jaren 1980 en daarna brokkelde het "gehalte" van de G7 af. Wat in de jaren 1970 werd opgericht als grootste economisch orgaan, dat is overgenomen door de Bilderberg Groep en de ca 20 Grootste Effectenkredietinstellingen, die dat eigenlijk niet meer zijn.
Als je ziet dat de President van de VS nauwelijks nog waarde hecht aan een gezamenlijk akkoord, dam moet dat voor elk wel denkend mens voldoende zeggen.

Wij schrijven al zo vaak, de Bilderberg Groep en de ca. 20 Effectenkredietinstellingen bepalen wat er gebeurd in de gehele wereld op Economisch gebied.
Daar heeft de G7 nauwelijks meer iets aan toe te voegen. Misschien dat de G 20 nog wat in de melk te brokkelen heeft, maar meer ook niet.

Je zag 't ook al met het Iran deal, de VS trok zich terug en de rest wilde in alle macht toch aan het Iran deal houden. Toen ook al verdeeldheid.

En dan willen de Eurolanden hun gebied nog verder uitbreiden!! Begrijpt U dat?
De verdeeldheid zal nog groter gaan worden.
Laten de landen in de wereld eens het schulden (lees tekorten) probleem aanpakken! Neen, ook dat wordt steeds op de lange baan geschoven.
Dat moet de generatie NA ons maar oplossen.

Wat zal a.s. Donderdag Draghi (lees ECB) gaan doen?
Een hint en meer niet, "dat er gedacht wordt met afbouw van het inkoopprogramma leningen door de ECB"!

Vergeet niet, wie zijn er beter geworden van die "lage rente" (lees gemanipuleerde) door de ECB? De schuldenaren en de meeste burgers hebben er last van.

Neem Italië
die had per 30/5 2018 een schuldenlast van EUR 2.263 miljard
Griekenland had per medio mei EUR ca. 225 miljard.

De agenda voor deze week en diversen berichten van 't CBS
maandag 11 juni
AVA DocData
AVA VEB te Utrecht.

dinsdag 12 juni
In de VS consumptieprijsindex. inflatie, Overheidsschuld.

woensdag 13 juni
In de VS MBA Hypotheek-aanvragen + Producentenprijsindex.

donderdag 14 juni
In Duitsland consumptieprijsindex
In de VS de werkloosheid + Import -en exportprijzen en Detailhandel
ECB besluiten.

vrijdag 15 juni
AVA IEX
In de VS Industriële Productie, Consumenten sentiment.

Privacy schending door de MiFiD II, niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa. Dat hoorden wij van 1 bemiddelaar.
Wij krijgen steeds meer vragen over UW eigen effectentransacties, waarom moet mijn bemiddelaar dat aan de AFM doorgeven. Zelfs door de telefoon verbazing. Schijnbaar weet niemand dat Uw bemiddelaar dat per 1/1/2018 al doorgeeft.
Wat moet/doet de AFM daarmee??
Doe Uw beklag bij UW bemiddelaar.
Neem 't door in het weekend met Uw vrienden & kennissen, laat die ook hun beklag doen bij hun bemiddelaar.
lees elders meer bij
Doorgeven transactie (effecten) klanten Effectenkredietinstellingen.
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-33523&type=toon
zie OOK bij deze link het antwoord van de VEB en dat is voor ons teleurstellend!
Komt de VEB nog wel op voor de belangen (lees de Privacy) van haar leden. Enige TEGENSTAND hadden wij ZEKER verwacht. Verschuil je niet achter de AFM e/o ESMA.
Het lijkt de Regering wel!!!


Dit betekent 't voor U
Vanaf 3 januari 2018 is de wetgeving MIFID II in werking getreden, dit betekent onder andere dat Uw bemiddelaar in Effecten alle beleggingstransacties van u moet doorgeven aan de toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Een enge gewaarwording.

Geef dit door aan vrienden & Kennissen en protesteer bij Uw Bank e/o bemiddelaar. DIT MAG NIET GEBEUREN!

Steeds meer beleggers spreken HUN afschuw hier over uit!
Bespreek dit ook als U AVA's bezoekt met UW mede beleggers aldaar en laten zij ook een KLACHT sturen naar HUN bemiddelaar en vertegenwoordiger o.a. de VEB. Misschien herzien zij hun standpunt die wij (lees red.) hebben ontvangen.
Privacy is ons GROOTSTE recht!

Wij hebben dit in de AVA van de Kas Bank ook aangekaart op 25 april j.l.. DE CEO vond een her- invoering van nummering digitale aandelen de best en eenvoudigste oplossing, HELEMAAL eens met uw onderbouwing zei hij.

Plaatsing Adyen aandelen
Hier worden wij niet Vrolijk van, wat durven ze te VRAGEN!! Wij vinden dit buitensporig HOOG!
Afblijven. Laat je niet scheren!!! Hier zou de AFM moeten ingrijpen!!

DE GEKTE heeft TOEGESLAGEN!!!!!!!!!!
Adyen gaat op woensdag 13 juni 2018 naar de beurs. Adyen is voornemens 4,19 miljoen aandelen naar de beurs te brengen door deze te plaatsen bij institutionele partijen. Deze aangeboden aandelen vertegenwoordigen 12,7% van het totaal aantal uitstaande aandelen.

Particuliere beleggers kunnen zich niet inschrijven op de beursgang.
Eerste handelsdag
De notering en eerste handel op Euronext Amsterdam begint naar verwachting op woensdag 13 juni 2018. Op dat moment kunt u als particulier belegger ook aandelen kopen. De aandelen Adyen zullen te vinden zijn onder het symbool 'ADYEN' op Euronext Amsterdam.
Prijs
De indicatieve bandbreedte van de prijs is vastgesteld op EUR 220,- tot en met EUR 240,- per aandeel. Dit betekent dat het bedrijf wordt gewaardeerd op EUR 6,5 tot 7,1 miljard.
Welke winstgevendheid heeft dit bedrijf en is die ALS er een nieuwe aanbieder komt wel vast te houden?
Waar blijven de waarschuwingen van andere instellingen o.a. AFM, VEB en Effectenkredietinstellingen?

De indices worden weer herschikt, maar laat U niet schrikken, want systemen zorgen MET "Nephandel", dat zij een plaatsing hoger e/o lager krijgen.
Indices moeten kwaliteit uitstralen en dat doen de indices al jaren niet. Let maar op Adyen komt zo in de AEX, de omzet bepaalt de kwaliteit.
Is dat niet bespottelijk!
Waar is de degelijkheid van de indices nog??

media,
’Deutsche Bank wil fusie met Commerzbank’,
President-commissaris Paul Achleitner van Deutsche Bank heeft met grote aandeelhouders van concurrent Commerzbank gesproken over een fusie van de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/2142423/deutsche-bank-wil-fusie-met-commerzbank

reactie XEA.nl Is dat wel verstandig?? Is er wel een overlevingskans voor DB??

CTAc
Vaststelling ratio stock dividend over 2017
Met toepassing van de beschreven procedure is de ratio voor het stock dividend bepaald op 42,31.

Over de radio hoorden wij gisteren(zaterdag), dat volgens 't CBS de omzet in Cannabis ca. 4 miljard is en dat de winst ca. 3 miljard is. Hoeveel belasting daarvan wordt binnen gehaald is niet bekend, omdat 't schattingen zijn en dus moeilijk te benaderen is. Die winst = gelijk aan de VIS export van Nederland.

Novartis announces JCO publication of Lutathera® NETTER-1 data showing significantly longer time to deterioration of key quality of life measures in patients with progressive midgut NETs.
lees elders meer.

media,
De achtbaan van het helikoptergeld. by Diederik Schmull on 6 juni 2018
Een rit in een razendsnelle achtbaan is veel te kort. Hoogstens enkele minuten! Men is echter dol op de adrenalinekick door de steile hellingen en de scherpe bochten. Een achtbaan behoort het publiek de stuipen op het lijf te jagen, voordat de rit tot een abrupt einde komt. Een rit in een achtbaan is vergelijkbaar met het onorthodoxe monetaire stimuleringsbeleid van ‘kwantitatieve verruiming’ (‘quantitative easing’ – QE) van de Centrale Banken, die de waarderingen van activa, zoals aandelen, obligaties en onroerend goed, op spectaculaire wijze, de hoogte in stuwde. Om duizelig van te worden! Maar die achtbaan duurt nu al 9 jaar en is nog, min of meer, in volle gang.
lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2018/06/06/de-achtbaan-van-het-helikoptergeld/

tijd 08.58
1 bitcoin = 7.306,90 USA dollar
1 ripple = 0,63430 USA dollar

media,
Dupont officially opens Industrial Biosciences’ global business headquarters in Wilmington, Delaware.
lees elders meer.

Total
Heeft u dat gezien? Het beeld van de Alg. Vergadering van aandeelhouders van Total! kijk eens op https://www.total.com/en ,dat moeten er duizenden zijn. Wat een volle zaal.

media,
Gerecyclede autobanden krijgen nieuw leven als koeienmatrassen.
Met VESTENAMER® helpt Evonik de materialencyclus voor rubber duurzaam te sluiten. Met dit unieke procesadditief kan schrootrubber efficiënt worden verwerkt tot een taai materiaal dat wordt gebruikt voor het produceren van bijvoorbeeld comfortmatten voor melkvee.
Redactie / Essen
Comfortmatten simuleren ligomstandigheden in de stal, die vergelijkbaar zijn met die op grasland. Het welzijn van de koe leidt tot een hogere productiviteit. ‘Onder natuurlijke omstandigheden brengt een koe ongeveer 60 procent van zijn tijd liggend door. In deze positie neemt de bloedtoevoer naar de borstklier toe met maximaal 30 procent, wat een verhoogde melksynthese mogelijk maakt’, zegt dr. Winfried Heimbeck, expert voor herkauwersvoeding bij Evonik. ‘Dus hoe langer de koe comfortabel liggend kan doorbrengen in de schuur, hoe productiever zij is. Verleng de rusttijd van een koe met één uur en de productie stijgt met 1,5 kilo melk per dag.’ Een ??koeienmatras die jarenlang voldoende comfort biedt, moet gemaakt zijn van een zeer sterk materiaal, dat bestand is tegen het aanzienlijke gewicht van het dier en de vochtigheid in de stal. De mat mag niet verschuiven onder het enorme gewicht, moet veerkrachtig aanvoelen en tegelijk gemakkelijk schoon te maken zijn. Koeienmatrassen van gerecycled rubber voldoen aan al deze eisen. Evonik’s VESTENAMER®-procesadditief zorgt voor de juiste balans van eigenschappen in het gerecycleerde materiaal. lees verder op
https://www.agro-chemie.nl/nieuws/gerecyclede-autobanden-krijgen-nieuw-leven-als-koeienmatrassen/Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL