Italië crisis versus Euro. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 03/06/2018 05:10
De President van de VS werd door iedereen als een man gezien, die niet bij zijn "verstand" was. Direct na zijn verkiezing was het de "hit" van de Nederlandse TV Journaal man in de VS. Elk avond kwam hij nieuws vertellen hoe de President van de VS de ene fout maakte en voor ongemak van de Amerikanen zorgde. Er mankeerde van alles aan de President van de VS en wanneer zal er een afzettingsprocedure beginnen!? Dat was zijn verhaal/bespiegeling van de nieuwe President van de VS.
Laten wij(red.)'t niet hebben over de president in de VS en ook ons verhaal toevoegen, "maar hij doet wel wat hij gezegd heeft".

Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Je bent wat je doet

Wij willen het hebben over de President van Italië, de heer Mattarella.
Deze President wilde geen anti euro man als minister van financiën, over & uit!
Hij weigerde de keuze en maakte de "grootste fout van zijn carrière"!

President Mattarella liet daarmee zien dat HIJ voor de Italianen de euro als de verlosser ziet en dat was ZIJN tweede grootste fout uit zijn carrière!
Hij (Matarella) blijft aan de hand van Brussel lopen en wil niet onder die druk vandaan en dat was zijn DERDE grootste fout uit zijn carrière!

Wij van de redactie hebben al zo vaak geschreven, dat de invoering van de EURO de grootste fout uit de economische geschiedenis is van de Eurolanden.
Het gedrocht trok/trekt alle Eurolanden en toetreders naar de afgrond en is zo "DE VEROORZAKER van een HELSE ellende geworden"!

De Benelux was ons voorbeeld van een mogelijk samen gaan van enige landen en meer niet. Dat werkte en daar hadden de beslissers in 1992 (lees Het Verdrag van Maastricht) een conclusie uit moeten trekken (lees inzicht/afweging ervan nemen).
NEEN, "de grootheidswaanzin vierde feest en zette het VERSTAND van de beslissers van dat Verdrag op NUL"!

De "ellende" begon voor vele landen die waren toegetreden en dat zal pas eindigen als veel landen HUN eigen "STUUR" weer in handen krijgen/nemen en dat "STUUR" is, devalueren & revalueren van je eigen munt en met je eigen "rentewapen" je eigen economische ontwikkelingen afwegen/bezien/regelen om, indien nodig daarmee te kunnen BIJSTUREN!

Je hoeft geen econoom te zijn met gezond verstand van economische zaken, dat ziet/begrijpt/weet elk normaal mens wat hij/zij met de inhoud van "zijn eigen portemonnee kan & mag doen"!

NU wordt dat in Brussel bepaalt!

Die fout maakt ook President Mattarella van Italië tegen beter weten in, zo zette HIJ alle Italianen weer in bij 't Brusselse POKERSPEL!

Dat is het behoudt van de Euro!!
Een munt die waardeloos is, geen enkele STAAT, staat garant & er is GEEN enkele dekking voor deze waardeloze munt".

De Italianen hadden per mei 2018 ca 2.263 Miljard schuld en de Italianen hebben per 9 jan. 2017 ca. 2.451,8 ton GOUD. De "derde plaats van de grootste bezitters van GOUD"!
Ons advies is, kijk daar eens met economische ogen naar en overweg met verstand of die derde plaats wel behouden moet blijven!

Want Politiek mag geen POKERSPEL zijn, maar is het heden ten dage wel geworden t.g.v. VERRIJKING, AANZIEN & EER van de spelers zelf en de burgers betalen 't gelag!

de agenda voor deze week en diversen bericht van het CBS.
maandag 4 juni
AVA Kiadis
Industriële bestellingen in de VS

dinsdag 5 juni
In de VS Ondernemersvertrouwen.

woensdag 6 juni
AVA Novisource
In de VS de MBA Hypotheek-aanvragen, Handelsbalans, Productiviteit & kosten.

donderdag 7 juni
Lucas Bols jaarcijfers 2017/2018
In Duitsland Industriële bestellingen
In de VS werkeloosheid

vrijdag 8 juni
In Duitsland - Producentenprijsindex & loonkosten.
In Japan Betalingsbalans.

Privacy schending door de MiFiD II, niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa. Dat hoorden wij van 1 bemiddelaar.
Wij krijgen steeds meer vragen over UW eigen effectentransacties, waarom moet mijn bemiddelaar dat aan de AFM doorgeven. Zelfs door de telefoon verbazing. Schijnbaar weet niemand dat Uw bemiddelaar dat per 1/1/2018 al doorgeeft.
Wat moet/doet de AFM daarmee??
Doe Uw beklag bij UW bemiddelaar.
Neem 't door in het weekend met Uw vrienden & kennissen, laat die ook hun beklag doen bij hun bemiddelaar.
lees elders meer bij
Doorgeven transactie (effecten) klanten Effectenkredietinstellingen.
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-33523&type=toon
zie OOK bij deze link het antwoord van de VEB en dat is voor ons teleurstellend!
Komt de VEB nog wel op voor de belangen (lees de Privacy) van haar leden. Enige TEGENSTAND hadden wij ZEKER verwacht. Verschuil je niet achter de AFM e/o ESMA.
Het lijkt de Regering wel!!!


Dit betekent 't voor U
Vanaf 3 januari 2018 is de wetgeving MIFID II in werking getreden, dit betekent onder andere dat Uw bemiddelaar in Effecten alle beleggingstransacties van u moet doorgeven aan de toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Een enge gewaarwording.

Geef dit door aan vrienden & Kennissen en protesteer bij Uw Bank e/o bemiddelaar. DIT MAG NIET GEBEUREN!

Steeds meer beleggers spreken HUN afschuw hier over uit!
Bespreek dit ook als U AVA's bezoekt met UW mede beleggers aldaar en laten zij ook een KLACHT sturen naar HUN bemiddelaar en vertegenwoordiger o.a. de VEB. Misschien herzien zij hun standpunt die wij (lees red.) hebben ontvangen.
Privacy is ons GROOTSTE recht!

Wij hebben dit in de AVA van de Kas Bank ook aangekaart op 25 april j.l.. DE CEO vond een her- invoering van nummering digitale aandelen de best en eenvoudigste oplossing, HELEMAAL eens met uw onderbouwing zei hij.

New Novartis data presented at ASCO find nearly half of CML patients treated with Tasigna® remain in remission almost three years after stopping therapy.
lees elders meer.

Sandoz receives positive CHMP opinion for proposed biosimilar adalimumab.
lees elders meer.

tijd 06.12
1 bitcoin = 7.640,60 USA dollar
1 ripple = 0,64218 USA dollar

maybe intresting
Gold's 12 Month Road To $1700
see and read more on
https://www.gold-eagle.com/article/golds-12-month-road-1700

media, G7
G7-landen uiten kritiek op importheffingen VS.
WHISTLER - De Verenigde Staten hebben nog enkele dagen de tijd om een handelsoorlog met hun bondgenoten te voorkomen. Dat zei de Franse minister Bruno Le Maire (Financiën) na een bijeenkomst van ministers uit de zeven grootste industrielanden, de G7, in Canada. see & read more on
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2117026/g7-landen-uiten-kritiek-op-importheffingen-vs

media Het zal je maar gebeuren!!
Lichamen gevonden na redding ontvoerde vrouw.
BOSTON - De Amerikaanse politie heeft een morbide vondst gedaan nadat een ontvoerde vrouw bij toeval was gered uit een auto. De autoriteiten ontdekten de afgelopen dagen drie lichamen bij het huis van de automobilist in Springfield (Massachusetts), berichten Amerikaanse media. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2116681/lichamen-gevonden-na-redding-ontvoerde-vrouw

Media Deutsche Bank
Kredietbeoordelaar S&P somberder over Deutsche Bank.
Standard & Poor's (S&P) heeft het kredietoordeel voor Deutsche Bank met een stap verlaagd van A- naar BBB+.
Welke adviseur horen/lezen wij daarover? Waar lezen wij over de ver strekkende gevolgen die deze Bank kan/gaat veroorzaken als het fout loopt!?
XEA.nl waarschuwt al enkele jaren voor de instabiele situatie bij deze bank.

Voor ons is de situatie van de Deutsche bank angst aanjagend, onder meer dat het verdien model zwaar is achter gebleven en er teveel werd geleund op de "derivaten handel, was medio 2016 80% van het totaal gebeuren is deze sector!" Een risico van ca. 20 maal het BNP van Duitsland en ca. 5 maal dat van de EU.

Waarom keken de Toezichthouders de anderen kant OP? Waarom zette(afgelopen week) de Amerikaans Toezichthouder de Tak van de Deutsche bank op de lijst van "probleem banken"?
Nu pas!?
Vaak is het dan al te laat.

In de media
- 'Saoedi-Arabië dreigt met aanval op Qatar om luchtafweerraketten.'
- Zes politieagenten doodgeschoten in Mexico.
- Jordaniërs de straat op uit protest tegen belastinghervormingen.
Hier worden wij niet vrolijk van en dat op zondag.

tijd 06.45
De goudprijs in euro per kg 35.654.00 en de zilverprijs in euro per kg 451.69Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL