Zullen de Europese beurzen de stijging door zetten de komende tijd? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 07/01/2018 06:35
De sterke stijging in de eerste week van het Nieuwe Jaar is wel hard gegaan. Onze verbazing is des te groter en vooral dat beleggers slechts 1 verwachting hebben en dat is OMHOOG met die Koersen!
Dat kan wel eens de "grote misrekening van 2018 worden"!
Realiteit is een groot begrip en van winstnemen is niemand arm geworden is er ook een!

Sommige prijzen van aandelen werden met HFT en doormiddel van systeemhandel beïnvloed en dat er bij deze aandelen een correctie komt omhoog e/o naar beneden, dat is te verwachten.
Kijk vooral naar de kwaliteit van het management en wat is hun strategie.
Afgelopen week stond Value8 in de schijnwerpers, in de BAVA werden de aandeelhouders geen steek wijze en toch werden alle agenda punten goed gekeurd.
Het ging onder meer om de vaststelling van de jaarrekening over 2016. In 2016 leed Value8 een verlies van €3,6 miljoen, waardoor de aandeelhouders geen dividend krijgen. Ook waren er meer zorgelijke berichten naar buiten gekomen in de media.
Bij Value8 verlies draaien en toch een Bonus voor 't management!
De Vries 40.000
Hettinga 25.000
Koopmans 20.000
Wat zal de Vries als oud VEB optreder hiervan gezegd hebben in zijn tijd als CEO van de VEB?
Ons vermoeden is dat hij de in aanvallen zou zijn gegaan. Maar nu spelen eigen belang eerst.
De moraal is... !

Onze vraag is dan: " aandeelhouders wat doen jullie met deze informatie"?

Maar zo zijn er meer fondsen waar wij vreemd tegen aankijken naar de gang van zaken binnen dat bedrijf. Neem Altice, bedolven onder schulden en Altice wil nu onderdelen afstoten. Maar zoals wij dit hebben gelezen in de media, zullen de eventuele kopers ook niet de topprijs willen betalen voor die onderdelen van Altice.

Maar al dit soort berichten raken de beleggers nauwelijks, want deze berichten hebben nauwelijks invloed op de prijsvorming nadat deze berichten in de media zijn verschenen.
Ze stijgen gewoon mee!

De tijd zal 't leren of de reacties juist zijn.

De agenda voor deze week
maandag 8 jan.
In Duitsland de Industriële bestellingen.

dinsdag 9 jan.
geen mededelingen

woensdag 10 jan.
Takeaway 4de kwartaal

donderdag 11 jan.
geen mededelingen

vrijdag 12 jan.
Geen mededelingen.

Niet veel nieuws op de agenda, maar wij verwachten wel bijzonder nieuws over Oranjewoud, de aandelen inkoop door de CEO dhr G. Sanderink. De CEO zal daar zijn reden voor hebben. Eerst morgen (maandag) kijken welke hoeveelheid er door de CEO weer is ingekocht. Daaruit kunnen wij aflezen of hij alles wat aangeboden wordt inkoopt en tegen welke prijs hij wilt doorgaan.

Media
Turkije breidt goudreserve uit met 127 ton.
Turkije heeft het afgelopen jaar 127,7 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Turkse centrale bank. In een jaar tijd groeide de totale goudreserve van 377 naar 504,7 ton, waarmee de voorraad weer terug is op het niveau van eind 2015. Een gedeelte van die stijging komt voor rekening van goudaankopen door de centrale bank, maar het cijfer wordt opgeblazen door goudvoorraden van particulieren die in bewaring liggen bij commerciële banken. Deze private goudbezittingen worden sinds een paar jaar namelijk meegeteld in de totale publieke goudvoorraad. lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/turkije-breidt-goudreserve-uit-127-ton/

Turkije nationaliseert productie goudmijnen.
Risico’s van goudmijnen
Het grootste risico van goudmijnen is het tegenpartij risico van de overheid. Een mijn kan weliswaar het recht verkrijgen om goud uit de grond te halen, maar dat recht kan in extreme scenario’s ook weer ingetrokken worden. Een goudmijn is dus overgeleverd aan de lokale autoriteiten, die toestemming moeten geven om het uit de grond te halen én het goud in het buitenland weer te verkopen. In het geval de goudprijs stijgt of de beschikbaarheid van het edelmetaal op de wereldmarkt verslechtert moet je serieus rekening houden met de mogelijkheid dat de overheid een goudmijn sluit of de opbrengst nationaliseert.
lees verder op
https://marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/turkije-nationaliseert-productie-goudmijnen/

Welke Mijnbouwer?
Wij kregen een vraag over mijnbouwers, welke zijn kansrijk.
Een goede vraag, veel mijnbouwers zijn kansrijk en vooral als het edelmetaal niet meer gemanipuleerd zou worden.
Een kleinere willen wij wel noemen Entree Resources Ltd (zie voor meer op http://www.entreeresourcesltd.com/ )
Tijdens ons bezoek aan Canada(eind sept/ begin okt. j.l. kregen wij van Mr. Stephan Scott een presentatie over zijn bedrijf, waar Rio Tinto ook in meewerkt in het Oyu Tolgoi underground project. Mr Stephan Scott vertelde dat hij 15 jaar voor Rio Tinto had gewerkt en daardoor de mentaliteit kende van Rio Tinto.
Ook gaf hij verdere uitleg over de ins & outs van Entrée Resources en dat gaf ons een goede gevoel, de prijs van het aandeel was toen ca. C$ 50 tot 60 cents.
Nu noteert 't aandeel ruim C$ 75 tot 80 cents. Ons gevoel gaat voor de langere termijn, wat eigenlijk bij alle mijnbouwers moet worden gezien, zeker niet voor de korte termijn.
Allen zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de edelmetaalprijzen en ook van de grondstofprijzen zoals koper en andere grondstoffen die zij mee naar boven halen als bijproducten. Ook de financiering van de mijnbouwers speelt een hoofdrol, vergeet dit aspect ook niet bij de mijnbouwers.
Wanner gaat "the Mill draaien" en voor welke duur (lees termijn) is dat.

Ter overweging
Het ware te wenschen
Dat alle Menschen
Met al hun gebreken
Zichzelf eens bekeken
Dan zouden ze 't wel laten
Om over anderen te praten

De Moraal
Je bent wat je doet!

Uit de media,
Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Bovenstaande gaat weer op bij Mijnheer Rutte, de loonstrookjes laten iets meer zien, maar aan de andere kant laten de lasten verhogingen van o.a. Gemeenten/Waterschappen e.a Nutsinstellingen zien, dat 't kleine beetje meer op de Loonstrookjes, weer meer dan teniet wordt gedaan.
Dus gaat LIST & BEDROG weer op bij Rutte III

Media
kunnen je maken & breken
D66-leider Alexander Pechtold vindt niet dat hij het gratis verkrijgen van een appartement in Scheveningen had moeten melden in het geschenkenregister van de Tweede Kamer.
Nauwelijks meer in de media... !!!!!
Mijnheer C. Eurling
Kreeg ruzie met zijn vriendin en veel in de media. Die ruzie is al enige jaren geleden en nog steeds op TV en in Couranten.

media
Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid.
De Gifbeker moest leeg voor hem.
Nu de gifbeker voor Pechtholt of komt dat NU niet van pas?
Want de media maakt of BREEKT iemand.

Media, 26 juli 2016
IS eist moord op Franse priester op.
Islamitische Staat heeft de moord op een Franse priester opgeëist. De 85-jarige priester werd vanochtend in zijn kerk in Normandië aangevallen door twee mannen, die zijn keel doorsneden. Het Vaticaan is ernstig geschokt en noemde de moord "een barbaarse daad". Een van de daders was een 19-jarige jihadist.

Nu het echte VERHAAL
Wat blijkt sinds eergisteravond!

De opsporingsambtenaar in Frankrijk had op een media gelezen dat de dader dit van plan was, de dader was bekend bij de Franse Politie. Die ambtenaar gaf het door (mocht alleen aan zijn MEERDERE) aan de juiste persoon. Die waren niet allen aanwezig en de ambtenaar die het door MOEST geven had het te DRUK. Dus bleef het liggen tot dat de aanslag gepleegd was.
Toen de aangever van die mogelijke aanslag duidelijk liet weten wat HIJ had doorgegeven, moest HIJ (de klokkenluider) alles wat hij had doorgegeven in woord & geschrift verwijderen en de monde houden.
Nu zijn opsporingsjournalisten er achter gekomen en GISTERAVOND zijn die opsporingsjournalisten ERMEE naar buiten gekomen.

DE DOOFPOT werkt dus ook in Frankrijk, Overheden zijn NIET te vertrouwen wat wij vandaag al eerder schreven. Alles moet dicht voor eigen EER & GLORIE!

Een SCHANDE, dus die bejaarde Priester had NU nog kunnen leven als er juist was gehandeld (Lees ingegrepen).

Barbaars
Paus Franciscus liet weten dat hij zwaar geschokt is door het nieuws. Het Vaticaan noemde de dood van de 85-jarige priester een "barbaarse daad".

Wat een huichelaars
Woordvoerder Frederico Lombardi: "We zijn vooral geschokt omdat dit vreselijke geweld in een kerk plaatsvond, een plek waar Gods liefde wordt verkondigd."
De Franse president François Hollande bracht na de aanslag een bezoek aan de kerk en noemde de moord op de priester, "een schandelijke terreuraanslag''. Hij zei dat Islamitische Staat Frankrijk de oorlog heeft verklaard, en benadrukte dat de Franse regering de strijd tegen IS "met alle middelen'' zal voortzetten.
De Franse premier Manuel Valls noemde de gijzeling een "barbaarse aanval". Marine Le Pen, de leider van het extreemrechtse Front National, sprak van "een nieuwe aanslag van islamitische terroristen".

Novartis drug Promacta® receives FDA Breakthrough Therapy designation for first-line use in severe aplastic anemia (SAA). lees elders meer.

media,
Er blinkt meer dan bitcoin.
AMSTERDAM - In de wereld van cryptomunten is bitcoin al oud nieuws. Terwijl die munt na een stormachtig 2017 wat wegzakt, zoeken begerige beleggers hun heil in alternatieven als Ripple, Cardano of NEM. Maar wie van de ruim 3000 cryptomunten heeft het in zich om de nieuwe bitcoin te worden? lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1508224/er-blinkt-meer-dan-bitcoin

reactie XEA.nl
Het vervaardigen van Crypto munten kost enorm veel energie (en is dat dan wel aan te raden?

media,
Overloper onthult Noord-Koreaanse geldjacht.
SEOUL - Een Noord-Koreaan die onlangs is overgelopen naar Zuid-Korea, heeft een boekje opengedaan over de manier waarop het regime in Pyongyang aan geld probeert te komen. De man maakte deel uit van ’Bureau 39’, dat is ingericht om buitenlands geld bij de leider Kim Jong-un te krijgen. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1508690/overloper-onthult-noord-koreaanse-geldjacht

De Nieuwsbrief ligt bij Techneut, wanneer die zijn goedkeuring er aan geeft wordt die live gezet voor leden. Gratis aan te vragen.
Het onderwerp is de MiFiD II en de LEI verplichting.
De MiFiD II is een hele kluif en waarom? Dat begrijpen wij niet!
De herinvoering van nummering digitale aandelen zou eenvoudiger zijn geweest en GELD & AANDELEN stromen waren direct te volgen.
Ook zou de handel snel te controleren zijn en VEEL minder compact zijn en zeker voor 80 % schoner en dit percentage SCHOONHEID van de handel halen we bij lange na niet met de MiFiD II en LEI, als dat ca. 15 tot 20% wordt zal dat veel zijn is onze inschatting.
MAAR de Toezichthouders weten dat ook wel, MAAR voor de vorm willen ze er wat aandoen," MEER is 't niet".
Een trieste constatering van ons en de kleine beleggers worden de dupe.
Het is nauwelijks een verbetering en de MiFiDF I voldeed al jaren niet en deze MiFiD II haalt eigenlijk ook niet veel uit. Enorm veel werk en de LEI zorgt voor extra kosten en daar zal de AFM weer blij mee zijn, DAT levert inkomsten (lees boetes) op.
DAAR draait 't in onze ogen alleen om, administratieve controle op de naleving en NIET op de Handel is onze inschatting.

MAAR veel schonere handel krijgen wij zo NIET!

Fijne afsluiting van 't weekend.

tijd 07.30
1 bitcoin = 16.570 USA dollar
1 Ripple = 2.60000 deze daalt weer vanaf 2.9990 eind vorige jaar.

Spada Gold Completes Qualifying Transaction to Acquire Côte d'Ivoire Assets and Changes Its Name to Awale Resources Limited. lees elders meer.

Leagold Mining Reports Q4 and Full Year 2017 Production at Los Filos in Line With Guidance.
lees elders meer.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL