De laatste gebroken handelsweek van het jaar. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 24/12/2017 06:32
De laatste week van het jaar, waar vaak vreemde uitslagen worden genoteerd. Boeken worden gesloten of posities worden gewisseld, om de portefeuille een beter aanzien te geven. Aandelen Steinhoff eruit en kwaliteit ervoor terug.
Maar 2017 is 'n jaar geworden waar winsten van 10 tot 20% en zelfs meer te behalen waren, maar beleggers durven nauwelijks winst e/o verlies te nemen. Dat was in 't verleden zo, maar tegenwoordig lijkt dat nog wel van groter omvang te zijn.
Pak je winst en laat er nog wat "zegen" voor een ander op of is dit niet meer van deze tijd?
Dat zien we aan de hype rond de Bitcoin, hebzucht en ik wacht nog langer met winst te nemen. Tevredenheid is er nog nauwelijks, 't is ieder voor zich en GOD voor allemaal.

De ECB houdt de Geldmachines draaiende en dat maakt de ellende steeds groter! Want wie zal die enorme schulden straks moeten afbetalen?
Of worden de lasten doorgerold & doorgerold! Onze achterkleinkinderen moeten boeten voor onze "WELVAART", want we leven in overvloedige welvaart.
En dan hoorden wij gisteren (23 december) over de Radio dat er in Nederland ca. 1 miljoen mensen onder welstandsgrens moeten leven.
En MIJNHEER M. Rutte staat te roepen dat 't in Nederland zo goed gaat!
Wie spreekt/roept er de WAARHEID?
Of moeten we dit ook zien onder de noemer van "LIST & BEDROG"!
Want in de media lazen wij dit,
Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Wat zal 2018 de beleggers brengen? Wij zien een moeilijk jaar voor ons opdoemen. Hogere rente tarieven zullen hun werk doen.

De agenda voor deze week.
maandag eerste Kerstdag 25 dec.
Amsterdam en andere beurzen gesloten.

dinsdag 26 dec.
Wall Street geopend.
De meeste andere beurzen gesloten.

woensdag 27 dec.
In de VS MBA Hypotheek-aanvragen en Consumentenvertrouwen.

donderdag 28 dec.
Onnozele kinderen.
In de VS werkeloosheid

vrijdag 29 dec.
In Duitsland consumptieprijsindex.

Oranjewoud
De grootaandeelhouders is aan inkopen doen en koopt tegen opklimmende prijs alles weg.
Daar zit een reden achter.
Onze inschatting is, onze voorstellen in de laatste 2 AVA's worden ten uitvoer gebracht. Die waren, van de beurs af van Oranjewoud Antea erop en geef de NOG zittende aandeelhouders tegen gereduceerde prijs aandelen van de Antea groep en korting bij de inschrijving bij de beursgang Strukton. Alles zal niet geheel volgens ons advies gaan, maar wel dat er een wisseling komt van stuivertje wisselen van Oranjewoud met Antea Groep. En een zelfstandig notering voor Strukton.
Moeilijkheden levert dat niet op, want Strukton heeft een geheel eigen balans, gescheiden van o.a. Oranjewoud.
Slechts 'n kleine 1,5 miljoen aandelen zijn er nog van Oranjewoud verhandelbaar, waarvan de meesten in vaste beleggers handen zit. Deze groep heeft de laatste jaren nauwelijks rendement gehad(lees dividend), dus mag er best een goede premie betaald worden bij de wisseling van de wacht!
Onze taxatie is richting de EUR 10 of meer. Want er zitten GEEN lijken in de kast bij Oranjewoud, dus een soort compensatie voor de dividendloze jaren mag best wel. Er werden wel winsten gemaakt, maar die verdwenen weer in het bedrijf, dus de intrinsieke waarden werd hoger en wordt nu uitbetaald.

Beleggen wordt voor de korte termijn tegenwoordig gedaan, 'n blik voor lang, dat duurt te lang, pakken wat je kunt pakken.
Daar helpen de tegenwoordige managers bij de bedrijven aan mee, die vliegen ook van 't ene bedrijf naar 't andere met medeneming van zakken vol geld.
Zo ondergraaf je wel je eigen vertrouwen dat je als management bij je aandeelhouders (lees beleggers) had!

Voetbal uitslagen'
23.12. 20:45 Excelsior Twente 0 : 0
23.12. 19:45 AZ Heerenveen 3 : 1
23.12. 19:45 PSV Vitesse 2 : 1
23.12. 18:30 NAC Utrecht 3 : 1
22.12. 20:00 ADO Zwolle 4 : 0

tijd 07.54
1 Bitcoin = 13.678 USA dollar
'T herstel is slechts technisch!
De Bitcoin is gelijk de Euro een waardeloze munt eenheid, beide hebben geen Staats garantie en de basis dekking ontbreek ook!

media,
Novartis drug Tasigna® is approved by FDA as first and only CML therapy with Treatment-free Remission data in its label.
AND
Novartis' combination therapy Tafinlar® + Mekinist® granted FDA Priority Review for the adjuvant treatment of stage III BRAF V600 mutation-positive melanoma. lees elders meer.

media
Kerstinkopen zorgen voor nieuw pinrecord.
lees verder op https://www.telegraaf.nl/financieel/1470607/kerstinkopen-zorgen-voor-nieuw-pinrecord

reactie XEA.nl
Weten de consumenten wel wat zij bereiken met pinnen?
Straks is alles van hen via een omweg te bekijken wat men gekocht heeft bij... de supermarkten.
Via de Electra & gas rekening is te zien wanneer U opstaat. Via uw pinpas, creditcard e.a. plastics kaarten is UW dagelijks patroon te volgen en OOK op financieel gebied.
Wij van XEA.nl hechten veel waarde aan patronen in de effecten wereld.
Daar heb je meer aan dan de Persberichten, want patronen ontstaan door handelingen (lees systemen) en die worden weer gevoed door computers, die alleen systemen volgen. Dus een vaste strategie om de prijsontwikkelingen te bepalen.(lees manipulatief gedrag), wat verboden is. MAAR wie controleert?
Toezicht kijkt wel, maar lijkt NIETS gade te slaan!

Zorg dat U contant betaald, dan weet U wanner UW portemonnee leeg is en dat er geld blijft staan voor de andere betalingen.
EEN wijze raad, bij contant weer u tot hoever U gaat!
En bij Pinnen, dan weet U later niet meer waar te beginnen!
De schulden stapelen zich op en UW leven wordt een Flop.


tijd 09.23
1 bitcoin = 13.320 USA dollar
Geen enkele Crypto munt staat op dit moment in de plus, ruime verliezen.

Media snippers
Bioplastic uit papierslib
Purac, Crown Van Gelder (CVG) en Bumaga BV ontwikkelen samen een concept voor de productie van melkzuur op basis van celluloseafval uit de papierindustrie. Melkzuur is een belangrijke grondstof voor bioplastics. Het project, MIDAS genaamd, valt onder het Nederlandse TERM Bioraffinage-programma van Agentschap NL. Als grootste producent van melkzuur en melkzuurderivaten wil Purac in samenwerking met CVG en Bumaga met dit project de technische en economische haalbaarheid van het concept op pilotschaal aantonen.

media snippers
Duurzaam Papier van Parenco
Norske Skog Parenco is een papierfabriek gelegen in Renkum, dat grotendeels magazinepapier maakt, circa 260 000 ton per jaar. Naast het primaire proces van papier maken worden er op het moment de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid van het terrein en het productieproces geïnventariseerd. Dit project, 'Duurzaam Papier van Parenco', is een samenwerking tussen de gemeente Renkum, de stadsregio Arnhem – Nijmegen, OOST NV en de Provincie Gelderland. O.a de mogelijkheden om afvalstromen op een groene manier te benutten en het gebruik en de productie van biomassa worden onderzocht.

media snippers
Grassa! gaat uit gras duurzaam graseiwit produceren voor de diervoedersector. Daarmee kan een eiwitrijk product als sojaschroot worden vervangen. Daarnaast levert het een nieuwe, duurzame vezel voor de papier- en kartonindustrie. Het proefproject moet het raffinageproces en de verwerking en valorisatie van de productstromen technisch optimaliseren. Ook wordt onderzocht welke waardevolle componenten eventueel nog uit het restsap gewonnen kunnen worden. De testinstallatie wordt gebouwd in een loods van het PTC+ in Oenkerk.

media snippers
Inulinederivaten
Met inuline als basis molecuul zijn verschillende derivaten ontwikkeld zoals Carboxymethyl inuline (CMI) en cationische inuline. CMI is een milieuvriendelijk additief voor het voorkomen van het neerslaan van hardheidszouten zoals kalk. CMI wordt toegepast in was- en reinigingsmiddelen, voor drinkwater productie en bij diverse vormen van (proces)waterbehandeling. CMI (merknaam: Carboxyline®) wordt geproduceerd in Roosendaal. Cationische inuline (merknaam: Catin®) heeft eigenschappen die het geschikt maken als wasverzachter en in hairconditioners.

media snippers
BIOCAB beoogt een totaalverwaarding van biomassa en biobased reststromen. Hiertoe worden technologieën ontwikkeld voor nieuwe hoogwaardige toepassingen uit (componenten van) biomassa en biobased reststromen: duurzame chemie (BioSyn), nieuwe vezels (BioFib) en waardevolle mineralen (BioNPK). Een vierde werkpakket BioBus is ingesteld om tot een optimale afstemming met aanpalende initiatieven en sectoren te komen. Om de nieuwe Biobased Business daadwerkelijk te realiseren zal worden samengewerkt met onderzoeksinitiatieven in de chemie-, energie- en watersector.

media snippers
De Wit Plastic ontwikkelt duurzame dop
De Wit Plastic heeft een nieuwe dop ontwikkeld die volledig recyclebaar is. De ontwikkeling vond plaats als onderdeel van een totaalconcept: een complete fles die 100% recyclebaar is, geschikt voor het verpakken van beperkt houdbare versproducten. In tegenstelling tot de veelgebruikte PET-fles, zijn alle onderdelen gemaakt van bioplastic PLA, dat volledig biologisch afbreekbaar is. Hiermee vormt de PLA-fles een duurzaam alternatief. Samenwerkingsproject
De fles is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met de firma’s Sidaplax, Log Plastics, IML expert en DAKA. De uitdaging voor De Wit Plastic was om zowel de dop van bioplastic PLA te maken als deze reproduceerbaar en volcontinue te kunnen produceren. En dat is gelukt dankzij een speciale matrijs en aanspuiting. Het resultaat: een kwalitatief hoogwaardig kunststofproduct tegen de meest verantwoorde kostprijs.


Kabinet Rutte speelt met belastinggelden
Afscheid feestjes kost 300.000, de moraal van dit en vorige kabinetten. 'T is ons geld toch niet en zij zullen zich beteren! Maar DIT moet met een goede moraal GEEN PAS HEBBEN!

media
Rechts: Pechtold moet weg om duur cadeau.
AMSTERDAM - Ongeveer zeven op de tien kiezers van Forum voor Democratie, PVV en in mindere mate 50PLUS vinden dat D66-leider Alexander Pechtold moet aftreden vanwege het appartement dat hij cadeau kreeg van een oude vriend. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1470956/rechts-pechtold-moet-weg-om-duur-cadeauBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL