De voor en na-delen van schaarste. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 03/12/2017 07:00
Wij kregen opmerkingen over ons schrijven over de Bitcoin. Wij waren te terughoudend en hadden al lang ingestapt moeten wezen.
Wij stappen nergens meer ZOMAAR in, omdat 't een hype kan zijn en wegen alle plussen en minnen af. De Bitcoin is wereld wijd, zoals alle ander Cryptomunten een hebzuchtige HYPE geworden, die op schaarste is geënt!
Alles wat op schaarste is geënt, daar moet je goede afwegingen en studies op loslaten.
Nogmaals, de Bitcoin is een technische in elkaar geknutselde munt, die zoveel energie vraagt, dat straks het maken onbetaalbaar kan worden, dus zouden ze gesplitst moeten worden, maar hoe staat t dan met het UNIEKE eigenschap nummer?
Maar laten wij U als lezer nu niet opzadelen met iets schaars waar een HEEL groot risico in zit!

Wij kijken liever op de beurs naar schaarse en nog niet geheel ontdekte bedrijven die iets UNIEKS meedragen, maar waar beleggers nauwelijks oog voor willen hebben.

Wessanen nemen wij als voorbeeld.
Wij kennen de tijd nog van wijlen de Heer G. van Driel uit de jaren 1980. Zo'n 20 jaar was hij aan het stuur en het bedrijf was een parel op de beurs.
De strategie moest om, er kwamen andere bestuurders en Bols werd overgenomen om waarde te creëren.
Het werd van 1 mooi aandeel, het aandeel van steeds nieuwe naar beneden gestelde verwachtingen. Het tij & "meesterschap" zat tegen.
Dhr M. Zondervan, werd niet als een sterke leider gezien, maar het gezegde, "de CEO Zondervan, de man van zonder PLAN", moet anders worden gezien op dit moment.
Onder zij leiding werd de keer naar natuurlijke voeding gemaakt.
Het nadeel was, de kosten waren te duur en het besef naar gezondere voeding was er NOG niet! De tussen Pauzen na de CEO Zondervan hadden tekort gevoel voor de veranderende markt in natuurlijke voeding. Terwijl Wessanen in Frankrijk in eigen gelederen een man Christophe Barnouin rond liep, die HUN eigen dochter in Frankrijk tot een winstgevende TENT had gemaakt.
Er werd een BAVA op 25 januari 2014 uitgeschreven en werd deze Chr. Barnouin als CEO aangesteld. Het aandeel Wessanen deed ca. EUR 2,50 tot EUR 2,75
Wij waren in de BAVA aanwezig en onze indruk was, DIT kan wel eens (wij hadden zijn verhaal aangehoord wat hij allemaal had gedaan & gepresteerd) de man worden die de ommekeer bij Wessanen zal brengen.
Vooral zijn manier (lees lichaamstaal & lopen/houding) vertelde ons dat.
De vertrekken CEO ad interim kocht 100.000 sts op EUR 2,55, dat ondersteunen onze visie.
Het signaal om Wessanen een positieve kijk voor de toekomst mee te geven en hebben wij ook gedaan.
Het succes bij Wessanen bleef niet uit, mede gesteund door het algemeen besef in de Europese landen VOOR GEZONDE VOEDING.

Wij weten dat de echte aandeelhouders door TOEN te middelen, nu ook in de winst zitten, het aandeel Wessanen doet nu EUR 16,60 tot EUR 17,--
De schaarse kopers van Natuur producten is een groeiende consumenten groep geworden. Wessanen zal in onze ogen nog lang niet zijn uitgegroeid.
Dus schaarste kan omslaan ten gunste van een groeimarkt.
Het aandeel is nu goed geprijsd, maar dat zeiden ze ook van de Bitcoin op 6.000 USA dollar.
"Wie 't weet mag 't zeggen!

Want de vraag was aan de redactie, als ik niet in Bitcoin moet, waar dan wel in?

Er is nog een sector waar verrassingen uit kunnen komen t.w. de biotech!
Avantium & Corbion, waren /zijn onze favorieten.
Maar er is 1 verschil, Avantium is in de opstart fase en Corbion ligt ver voor.
Avantium krijgt steun van o.a. AKZO Nobel, BASF, Cosun e.a. bedrijven.
Laten wij Corbion verder toelichten, hun dochter Purac is de verborgen "parel"!
Haar PLA( Polylactic acid) kan worden gebruikt in eigenlijk allerlei samenstellingen van nieuwe producten(lees innovatieve).
Een veelvoud ervan, want ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet), ... etc.

De eerste strategie van CSM het nu Cobion was een totaal afbreekbaar product, maar het nieuwe management kreeg een ander verzoek. Daar wilden zijn niet over spreken.
Wij hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben een belrondje gedaan voor onze lezers, bij verschillende afnemers van het PLA (Polymelkzuur product van Purac).

Daaruit kwam naar voor dat de afnemers GEEN totaal afbreekbare grondstof wilden hebben, maar een mengsel van grondstoffen waar EEN REST PRODUCT na gebruikt overblijft.
In de daarop volgende AVA hebben wij de uitslag van ons belrondje ter tafel gebracht.
Toen zei het huidige management dat zij al in een ver gevorderd stadium waren om de klanten aan HUN vraag te voldoen. Corbion was met verschillende bedrijven samenwerkingsverband e/o andere vormen van samenwerkingen aangegaan.
BASF, AKZO NOBEL, Indorama, FKUR (hitte bestendige producten), TOYOBO en vele anderen in binnen & buitenland.
De groeipotentie van het PLA is onbegrensd en vandaar ook onze positieve benadering van dit aandeel Corbion.
Daar staat een mooie toekomst voor open en de prijs van het aandeel biedt dezelfde kansen als de ontwikkeling bij Wessanen.

Want ook hier is de schaarste van kennisin de Biotech sector de "BURG" maar een veelvuldig(lees innovatieve) ontwikkeling van hervormde bestaande & nieuwe producten.

Schaarste moet je op HUN waarden afwegen.

de agenda voor deze week
maandag 4 dec.
In de VS - de Industriële bestellingen.

dinsdag 5 dec. Pakjes avond.
In de VS de handelsbalans en 't ondernemersvertrouwen ISM Non-Mfg

woensdag 6 dec.
In Duitsland de industriële bestellingen.
In de VS de Werkgelegenheid ADP rapport + de Productiviteit en loonkosten + MBA Hypotheek-aanvragen.

donderdag 7 dec.
BAVA Brunel
In de VS de Werkloosheid.

vrijdag 8 dec.
BAVA IEX groep.
Japan BNP e.a. cijfers
In Duitsland loonkosten.
In de VS Werkgelegenheid + Consumenten sentiment.

Voetbal uitslagen
02.12. 20:45 Feyenoord Vitesse 1 : 0
02.12. 20:45 Willem II Heracles 3 : 1
02.12. 18:30 ADO Groningen 0 : 3
02.12. 18:30 Twente Ajax 3 : 3
01.12. 20:00 Zwolle Utrecht 1 : 1

tijd 08.23
1 bitcoin = 11.126 USA dollar
Het geloof is er nog, maar 't geloof is ook niet tastbaar, dat moet je voelen & belijden en ook NU lopen de KERKEN leeg.
Zo ook straks de Bitcoin e.a Crypto munten.

In de media
’Crash bitcoin komt en is geen risico economie’.
De waarde van de bitcoin is dusdanig sterk opgelopen, dat een crash van de digitale munt onafwendbaar wordt. Dat stelt Chris Iggo, hoofd beleggingen bij de grote vermogensbeheerder AXA IM. Die crash zal echter geen risico vormen voor het financiële systeem. lees verder op

reactie XEA.nl
Tot op zekere hoogte kunnen wij 't eens zijn, maar dat geldt alleen voor de eerste instappers tot enkele honderden Euro's voor 1 Bitcoin.
Maar als je nu pas( in 2016/7) instap met duizenden Euro's, dan kan het totale bedrag erin happen en ten kosten gaan van het vermogen van de instappers.
Dan wint de "hebzucht" en het verlies in gerealiseerd.
EEN voorbeeld hebben wij & U mogelijk ook gelezen, die verkocht hebben & houwen en zette 't om in Bitcoins, MAAR hij was een van de eerste en VERKOCHT(lees verzilverde zijn WINST)!
Bij de meeste is de HEBZUCHT die het overwint van het langer vasthouden, met alle gevolgen!

media in Duitsland
’Duitsland groeit harder door’.
De Duitse economie groeit sneller dan tot nu toe werd aangenomen. Het Duitse DIHK-kamer van koophandel verhoogd zijn vooruitblik voor de grootste economie van Europa. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1385432/duitsland-groeit-harder-door

Media Griekenland
Deal Grieken met eurozone.
Griekenland, de landen van de eurozone en het IMF hebben zaterdag een voorlopig akkoord bereikt over hervormingen die Athene zal doorvoeren in ruil voor financiële steun. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1385527/deal-grieken-met-eurozone

reactie XEA.nl
Deze Grieken zijn al tot 't bot uitgekleed, moeten zij nu nog gefileerd worden?
Welke bedrijven zijn nog van de Grieken? De Chinezen, Duitsers en wie niet haalden de parels in Griekenland op en lieten de Grieken met schulden achter.

met o.a.
Voor de Grieken, steunpakketten met leningen oplopend tot €270 miljard.

Media Zwarte Piet actie te Dokkum
Voor TWEE honderd actievoerders ZOVEEL kosten maken. Voor ouderen heeft dit & vorige Kabinet weinig tot niets extra geld over.
NU, "KOSTEN NOCH MOEITE WERDEN GESPAARD", om dit mogelijk te maken.
Waar is nog realiteit! Even de belasting (lees BTW) wat hoger en WIJ (lees Regering) kunnen voor Sinter Klaas spelen, want spelen doet DIT Kabinet maar al te graag.

media.
Duitse inlichtingen chef vreest kinderen van IS.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1385720/duitse-inlichtingenchef-vreest-kinderen-van-is

media,
Het mixen en combineren van technologieën en services van verschillende clouds zorgt er voor dat we altijd de beschikking hebben over de beste oplossing. De ontwikkeling die we hier direct aan verbinden is een multi-cloud strategie. Wat zijn de voordelen daarvan? Wat zijn de uitdagingen? En belangrijker nog, hoe maak je het tot een succes? lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/expertverslag/cloud-computing/6254041/4573232/de-voordelen-van-een-multi-cloud-strategie.html

media in de VS
U.S. Senate tax bill accomplishes major Obamacare repeal goal.
WASHINGTON (Reuters) - The sweeping tax overhaul that passed the U.S. Senate on Saturday contains the Republicans’ biggest blow yet to former President Barack Obama’s healthcare law, repealing the requirement that all Americans obtain health insurance. read more on
https://www.reuters.com/article/us-usa-tax-healthcare/u-s-senate-tax-bill-accomplishes-major-obamacare-repeal-goal-idUSKBN1DW07T

media
US Global Health Committee report on heart disease burden: prioritize noncommunicable diseases.
lees elders meer.

media Air France KLM
'Vertrouwen keert langzaam terug bij AF-KLM'.
MUMBAI (AFN) - Het vertrouwen in de toekomst keert na een aantal moeizame jaren langzaam terug bij Air France-KLM. De verbeterde financiële resultaten bieden ook voor de komende jaren ruimte voor verdere groei, aldus topman Jean-Marc Janaillac in een gesprek met het ANP. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1385753/vertrouwen-keert-langzaam-terug-bij-af-klm

tijd 10.25
1 bitcoin = 11.138 USA dollar

prettige voortzetting van UW zondag.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL