Verstoppertje spelen, waar gebeurd dat niet! Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 26/11/2017 08:51
Verstoppertje spelen, waar gebeurd dat niet?
De Overheden en Semi Overheden zijn daar de beste in, maar ook sub instanties vanuit de Overheid. Neem ook de Toezichthouder op het Effecten verkeer eens onder de loep t.w. de AFM.
Ook onder de Burgers is dat gaande, maar dat moeten zij zelf weten, wij van XEA.nl vinden dat Overheden, Semi en door hen aangestuurde instanties geen verstoppertje mogen spelen met de Burgers.
Dat is een zeer kwalijke zaak.
Neem het huidige kabinet, zij verstoppen zich steeds achter flauwe uitdagingen waarmee zij de Burgers eerst lekker maakten en later kwam het verstopte aapje uit de mouw.
Je mocht EUR 100.000 schenken aan de kinderen bij aankoop huis voor een lagere Hypotheek, zelf mocht je je hypotheek aflossen en dan kreeg je geen forfait bijtelling meer, lekker voordelig. Maar weer kwam er een verstopt aapje uit de mouw, die van afgeloste hypotheken op woningen (lees vrij van schulden op 't huis), worden straks beboet met een aflossing belasting! Een schone zaak!
Maar ook de energie, in Europa hebben wij een overschot aan energie. Centrales werken op halve kracht of zijn op non-actief gezet. Dus zou je verwachten dat de energie goedkoper zou zijn/worden!
Een dure misrekening van/voor de Burgers.
De Overheid gaat juist de energie zwaarder belasten en hoopt daarmee dat U in de winter een dikke trui e/o een extra jas in huis aantrekt, om zo de thermostaat op een lager pitje te laten staan en dan kan/hoopt de Overheid 't uitgespaarde energie duur aan het Buitenland te kunnen verkopen.
Het verstoppertje spelen is niet van nu, maar ook eerdere kabinetten deden dat, het mooiste voorbeeld is het kwartje van Wimmetje Kok, op de benzine prijs kwam 1 kwartje (lees 25 cent) en dat was tijdelijk, maar hij verstopte het kwartje wel en Kok kon 't niet meer vinden en nog steeds hebben alle na hem komende kabinetten het kwartje nog niet gevonden(lees teruggegeven aan de Burgers door de benzine prijs daarmee te verlagen.
Wij schreven dat 't leugens waren die de Overheden en Semi-Overheden verkochten, maar wij werden gecorrigeerd, 't was verstoppertje spelen met de Burgers!

Verstoppertje spelen klink aanlokkelijker, dan leugens verkopen.
Waar is nog "DIENSTBAARHEID van iedereen, dus ook van de Kabinetten?


Wat doet de Toezichthouder bij de Beleggers?
Ook die spelen verstoppertje met beleggers.
De invoering van een LEI nummer per begin januari 2018
lees dit eerst eens
Vraag over 't LEI nummer
Uit het VEB blad Effect.
Per 3 jan. 2018 gaat de MiFiD 111 in werking. LEI staat voor Legal Entity Identifier. een internationale code per entiteit. Financiële instellingen zijn straks in overtreding op het moment dat zij " effectenorders uitvoeren zonder bekend te zijn met het LEI nummer van de cliënt"! Op deze manier wordt het onder meer mogelijk om contractpartijen van transacties op de financiële markten te identificeren. Dit helpt financiële risico's beter te beheersen, aangezien toezichthouders hiermee mogelijke systeemrisico's en marktmisbruik eenvoudig en tijdig kunnen herkennen.
reactie XEA.nl
Wat een gedoe, als je nummering van de digitale aandelen invoer, dan valt dat MOGELIJKE per direct weg, dan kunnen toezichthouders ALTIJD en EENVOUDIG de aandelen & geldstromen controleren en kunnen zij OOK zien dat er geen aandelen van cliënten zonder betaling worden gebruikt (lees misbruikt().

Wat een ingewikkelde manier van controleren en vastleggen, terwijl 't HEEL eenvoudig kan.

Maar is dit geen verstoppertje spelen met de beleggers? Worden zij nu zo beschermt voor o.a. misbruik van digitale aandelen van klanten door hun depotbewaarders tegen het uitlenen ervan, zonder een vergoeding! Wel neen!
Wie controleert dat uitlenen?
Schone handel, daar praten toezichthouders en andere partijen al jaren lang over. Resultaat NUL!
Maar dat is ook verstoppertje spelen met de belangen van/voor beleggers.
Want met de "herinvoering van nummering digitale aandelen" is dit een veel betere oplossing dan de invoering van het LEI nummer. Dat weten de Toezichthouder(s) en andere partijen ook best wel.
Maar het aapje mag niet te snel uit de mouw komen.

Voor Beleggers zijn er veel meer zaken waardoor zij NIET beschermd worden en dat weten de Toezichthouders ook wel. Want de herinvoering van de nummering digitale aandelen, zet veel zaken op slot en kunnen dan NIET meer worden toegepast of zeer beperkt t.w. HFT, 't uitlenen van aandelen, zonder de klanten te informeren (lees vergoeding te geven voor die uitleen),maar ook per dag salderen van stukken & geld stromen kan dan niet meer.
Zo zijn er nog veel meer zaken, teveel om op te noemen, maar deze werken tegen de strategie van de 10 tot 20 MACHTIGE instellingen (lees zo noemen zich Effectenkredietinstellingen maar zijn 't eigenlijk NIET) en daardoor(lees de HER invoering van nummering van digitale aandelen) kunnen zij niet VERSTOPPERTJE meer spelen en HUN macht op te leggen aan de klanten (lees Burgers).

PLAT gezegd, er wordt de Burgers in de wereld veel belooft, maar als de ECHTE AAP uit de mouw komt, dan blijken veel Overheden, Semi-Overheden en andere instantie verstoppertje te spelen met de echte WAARHEID!
Én blijkt veel "LIST & BEDROG te zijn"!

Wie is er nog te vertrouwen? Als je de Overheid, Semi-Overheid en andere instanties nauwelijks nog kunt vertrouwen, wat is de wereld dan ver weggezakt!

De agenda voor deze week
maandag 27 november
geen nieuws ontvangen

dinsdag 28 nov.
In de VS Consumentenvertrouwen.

woensdag 29 nov.
3de kw. cijfers ASR.
In de VS MBA Hypotheek-aanvragen.

donderdag 30 nov.
3de kw. cijfers Probiodrug
In Duitsland, werkeloosheid & werkgelegenheid.
In de VS Consumentenuitgave okt.j.l. + werkeloosheid cijfer.

vrijdag 1 dec.
In de VS div. cijfers over o.a bouwuitgaven, ondernemersvertrouwen, autoverkopen.

voetbal uitslagen
25.11. 20:45 Heerenveen Zwolle 1 : 2
25.11. 19:45 Groningen Feyenoord 0 : 2
25.11. 19:45 Heracles NAC 2 : 1
25.11. 18:30 VVV-Venlo Willem II 3 : 3
24.11. 20:00 AZ Twente 2 : 0Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL