In de media, beurstruc onder vuur. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 16/07/2017 06:54
De Beurstruc gaat over de reverse listing, dat is een fonds dat een beursnotering heeft en eigenlijk niets meer doet. Men noemt dat een lege huls en in die lege huls wordt op een goedkope manier een ander bedrijf ingeschoven.
Normaal moet je tonnen betalen aan allerlei onderzoeken/Juridische kosten, toetreding op de beurs etc., maar ook aan informatie wat je als bedrijf doet, hoe je ervoor staat financieel etc.. Dat wordt door een reverse listing voorkomen(lees onderzoeken etc.) en zo worden beleggers belangrijke informaties vaak onthouden.
Dan zegt een beursgoeroe wel, vraag & aanbod bepalen de prijs!
Die beursgoeroe laat zien dat hij van de tegenwoordige handel/omzet NIET veel begrijpt.
Vraag &aanbod bepalen al jaren niet meer de handel, dat moet een beursgoeroe weten.
Vaak waren de lege hulzen al "penny stocks" en dat moet voor de echte beleggers al het signaal zijn, op passen!

Wie waarschuwt er nog voor dit soort "trucs"? Toezicht moet er zijn, maar is die er wel? Wij vragen ons wel eens af, wat is de reden van toezicht en regels.
Want hoe meer "regels er komen, hoe meer ze ontdoken gaan worden"!

Kijk eens wat de ECB ervan bakt. Banken mogen niet meer met belastinggeld gered worden en wat zagen wij pas nog in Italië gebeuren! Twee banken aldaar worden met belastinggeld voor 17 miljard gered. Draghi (ECB)wil redden wat er te redden is, ook al is dat verboden, niet toegestaan.
Waarom dan al die regels? Die gelden als het LEIDERS van Instellingen uitkomt, dan hanteren zij de regels. Het Verdrag van Maastricht kun je als beleggers op een hoop gooien, de opstellers schopen er het hardste tegen aan.

De ECB is het orgaan die qua vertrouwen niet te vertrouwen is.
De EU zou in alle landen gelijken regels invoeren, nu zijn er onderling zoveel verschillen. De vakantietijd laat dat ook duidelijk zien dat dat ook list & bedrog is.
Kijk eens naar de benzineprijzen in de EURO landen. Een volle tanken van 50 liter kost hier ca. 80 tot 90 euro's, maar in Oostenrijk en Luxemburg lazen wij ca. 52,50 euro's. Dit is slechts 1 voorbeeld, maar eerlijk is 't niet.

Welke conclusie moet je als belegger hieruit trekken?
Dat je niet alleen op de beurs op je hoede moet zijn in de Eurolanden, maar ook bij HEEL veel andere zaken, dus is er van EENHEID & GELIJKHEID totaal geen sprake.

Daarom, vaar Uw eigen koers en volg UW gevoel.

de agenda voor deze week.
maandag 17 juli
In Japan - Tokyo Stock Exchange gesloten
China - Economische groei China

dinsdag 18 juli
In Duitsland - Economisch Sentiment ZEW Indicator
Cijfers J&J en IBM.

woensdag 19 juli
ASML Holding NV - Resultaten 2e kwartaal 2017
Befimmo NV - Halfjaarresultaten 2017
Nationale bank van België (BE) - Consumentenvertrouwen België
TomTom - Resultaten 2e kwartaal 2017
Morgan Stanley - Omzetcijfers Q2 2017

donderdag 20 juli
De ECB - Rente ECB
Nederland - Overheidsschuld Nederland (Eurostat).
SAP AG - Resultaten 2e kwartaal 2017
Unilever - Resultaten 2e kwartaal 2017
Diverse bericht CBS
In Duitsland - Producentenprijsindex
De ECB - Betalingsbalans Betalingsbalans ECB
18:00 Amsterdam Commodities NV - Halfjaarresultaten 2017
In de VS - Leading Indicators + Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid.

vrijdag 21 juli
Accell Group NV - Halfjaarresultaten 2017
Philips Lighting - Halfjaarresultaten 2017
CBS (NL) - Vastgoed Nederland

Manipulaties
De discussie over de manipulatie van de goudprijs via de termijnmarkten is al lang beslecht. De bewijslast is verpletterend en er werden ook al talrijke boetes uitgedeeld (o.a. aan Deutsche Bank, Barclays,…) die gezien de woekerwinsten die werden gerealiseerd eerder symbolisch waren. Met het betalen van die boetes en de belofte van de banken dat ze ‘het nooit meer gaan doen’, is de kous af. Wat niet wegneemt dat de manipulatiepraktijken nog altijd blijven doorgaan.
Geen ‘fat finger’ bij goud op 26 juni j.l.
http://www.edelmetaal-info.nl/2017/07/07/geen-fat-finger-goud/

media,
Griekenland
MAAR de Grieken lijden nog steeds onder de huidige crisis.
MOETEN de Grieken nog meer uitgeknepen worden?
Waar is nog controle op de leefbaarheid aldaar?
Veel bedrijven in Griekenland sluiten of worden/zijn opgekocht door DUITSERS en Chinezen. Bij dat laatste weet je toch dat na enige tijd het bedrijf wordt LEEG gemolken en ook gesloten!
IS dat een toekomst voor de Grieken? Daar hebben de financiers NU lak aan.
De Grieken en nog meer zwakkeren Eurolanden hadden er NIMMER bij gemogen komen.
Dankzij
The New York Times berichtte dat twee Amerikaanse grootbanken, JP Morgan en Goldman Sachs tien jaar lang professioneel geholpen hebben om de correcte Griekse schuld- en begrotingscijfers te verdoezelen. En wie was in die periode vicevoorzitter en managing director bij Goldman Sachs International? Meneer Mario Draghi. Ondanks het gesjoemel met de Griekse cijfers – Draghi had dat moeten weten, het was welbeschouwd zijn bank – hebben Merkel, Sarkozy en de andere Europese leiders Draghi voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Europese Centrale Bank.
Lees het onthutsende verhaal/boek van
Peter Mertens schetst in “Hoe durven ze” onder andere het onthutsende verhaal achter de Griekse crisis. Mertens en de uitgever (EPO) boden ons het volledige hoofdstuk over dat Griekse drama aan. zie en lees meer op
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/02/10/peter-mertens-in-griekenland-botsen-twee-werelden-met-elkaar

Dit moet U weten, dan pas GAAN UW ogen.
Rainer Voss biechtte op wat Peter Mertens neer schijft. Een aanrader om zeker te lezen.
Het bevestigt ook wat XEA.nl regelmatig al neer schrijft en wij schamen ons voor hoe de Bankiers met HUN klanten omgaan. De klant is GEEN koning meer, maar een, waarop systemen/producten op worden uitgetest en GELD oplevert. Wij zullen onze nieuwsbrief aan Rainer Voss weiden.
Want Bankiers lenen U een paraplu en als 't gaat regenen wordt die paraplu bij U weer opgehaald door de bank.

media in de VS
Bloedklonter senator McCain weggehaald
Stemming zorgwet VS uitgesteld
Stemming nieuwe gezondheidswet VS uitgesteld De stemming over de nieuwe gezondheidswet die Obamacare moet vervangen is opnieuw uitgesteld. Dit keer omdat senator John McCain een bloedklonter boven zijn linkeroog moest laten verwijderen. lees verder op http://www.telegraaf.nl/

Biodegradable mulch films supported in revision of EU fertilisers regulation.
lees elders meer.

media,
Een van de hoogtepunten van de Dutch Design Week (DDW) dit jaar wordt een huis gemaakt van 7000 kilo hergebruikt plastic. Dat meldt Omroep Brabant op haar website. Het huis moet het middelpunt worden van het World Design Event, een onderdeel van de DDW. Probleem is alleen dat nog niet alle bouwmaterialen er zijn. Een deel van die materialen moet komen van de Eindhovenaren: het wordt gehaald uit de afvalstroom van de stad. Daarnaast is er een inzamelpunt op Strijp S, waar het gebouw moet komen.
Overigens is niet al het plastic geschikt, zegt Reinder Bakker, van ontwerpbureau Overtreders W tegen Omroep Brabant. De makers zijn op zoek naar HDPE en PP-plastics. “Niet alle plastic is geschikt”, zegt Bakker. “Bij twijfel is er een makkelijke test, HDPE en PP zijn de enige twee soorten plastic die blijven drijven”
Naast het plastic op de gevel bestaat het huis uit ‘geleende’ materialen. Alles wat in het pand verwerkt wordt, komt er ook zo weer uit. Daardoor is het huis compleet circulair. De inzameling van het gevelplastic is inmiddels gestart en sluit 10 september. Het huis moet klaar zijn voor de Dutch Design Week, die wordt gehouden van 21 tot 29 oktober.
Bron: OmroepBrabant.nl

media,
Profits up at Cargill, Fueled by Bigger Demand for Meat.
lees elders meer.

Eco-Design: Start Slow or 'Pedal to the Metal'?
Lees elders meer.

Oranjewoud
DE AVA is op 21 september a.s.
---------------------------------- 2016 - 2015 x 1.000
Maar Oranjewoud heeft Agioreserve 201.896 183.310
Agio reserve zou best eens doormiddel van stock dividend uitgekeerd kunnen worden.
WINST PER AANDEEL (in euro's)
Netto resultaat per aandeel toe te rekenen aan de aandeelhouders
van de moedermaatschappij (gewoon en verwaterd) 0,19 0,31
Gemiddeld aantal uitstaande aandelen 58.948.912 58.408.124

Daar zullen wij in de AVA vragen overstellen, maar wij verwachten een wissel van Oranjewoud van de beurs af en het terug zetten van Strukton naar de beurs.

media,
Australia says MH17 perpetrators may be tried in absentia.
SYDNEY (Reuters) - The perpetrators who brought down Malaysia Airlines Flight MH17 in July 2014, killing all 298 aboard, may be tried in absentia, Australian Foreign Minister Julie Bishop said Today. Most of those on board the Boeing 777 were Dutch, but others came from 17 countries, including 38 Australians. read and see more on http://www.reuters.com/article/us-australia-mh-idUSKBN1A107E?il=0

media,
Unilever vies with Hormel to buy Reckitt food unit: Sunday Times.
Unilever and Hormel are front-runners in a deal that is likely to top 2.2 billion pounds ($2.9 billion), the unidentified sources told the Sunday Times.
read more on
http://www.reuters.com/article/us-reckitt-benc-grp-foods-m-a-idUSKBN1A00T8



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL