De twee werelden waarin wij leven. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 02/07/2017 14:29
Een mooi begin van de nieuwe week. Twee werelden waarin wij leven, de wereld van het geld en de wereld van het sociale(lees vanuit 't hart) leven.
De meesten van ons allen zijn met het eerste bezig, alles draait om geld en de andere wereld is of raakt in de vergetelijkheid. Het Respecteren van de medemens daar is nauwelijks tijd & plaats voor.
Geld, Macht en glamour voor eigen belang, daar draait tegenwoordig het hele leven in de wereld om, begrijpelijk van een kant, maar onbegrijpelijk van de andere kant.
Want regeringen hebben dat geld alleen voor ogen staan. Hun leiders zijn voor eigen belangen bezig en de wereld van het hart/sociale staat heel veel weg.
Dat is triest. Er zou een combinatie moeten zijn en geen ruimte voor....!?
Dat zie wij ook dagelijks aan de controle in de Financiële geld wereld, het mag niets kosten die controle op 'n juiste gang van zaken en de tijd die er nu aan besteed wordt, de controle, is tijd wat rest! Dus niet teveel, want dat KOST geld!

Gaat het om juistheid en liefde voor het vak? Of gaat het om zoveel mogelijke verdiensten?

Dat is de over(af)weging van vandaag.

Boskalis neemt nieuwe mega snijkopzuiger Helios in de vaart.
lees elders meer.

de agenda voor deze week.
maandag 2 juli
België - Werkloosheid België
DNB - Rente en wisselkoersen.

dinsdag 4 juli
Wall Street gesloten
AVA - Esperite

woensdag 5 juli
Europese Unie - Betalingsbalans.
In de VS - Industriële bestellingen + Federal Reserve (USA) - Notulen vergadering.

donderdag 6 juli
RoodMicrotec - Omzetcijfers half jaar 2017
CBS berichten
In de VS - Werkgelegenheid 't ADP Banenrapport + Handelsbalans + Werkeloosheid + ndernemersvertrouwen ISM Non-Mfg
Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid.

vrijdag 7 juli
VK - Industriële Productie.
VS - Werkgelegenheid

Tour de France
Gisteren door de regen in Duitsland veel valpartijen, jammer dat schaad de sport en juistheid. Hadden ze maar op regenbanden gereden!

Handel & manipulatie liggen in HETZELFDE BED!
Daarin beschrijft Lo o.a. de veranderingen in de markten, van nieuwe producten o.a. de opties medio jaren 1970 en de opmars van de derivaten etc. etc..
Dit doet ons terug kijken naar de biecht van de Bankier in de Master of the Universe van vrijdagavond 16 juni en zaterdagavond 17 juni bij RTL Z.
Die, de heer Rainer Voss vertelde(onze volgende nieuwsbrief zullen wij uitgebreid daarop terug komen), dat hij als 25-30 jarige werd meegesleurd met de zucht naar eer & roem en vergeet het grote geld niet, waar het Vaderschap (het is vandaag Vaderdag) onder geleden had en wij wensen alle Vaders een beter vaderschap dan Rainer. Hij wilde de vraag NIET beantwoorden of hij een goede Vader was geweest voor zijn gezin. HIJ had GEEN tijd bij de eerst geborene een vaderschap verlof op te nemen. Dit zal hem z'n leven lang achtervolgen(red.)
Dit brengt ons weer naar dhr. Andrew Lo, hoe hebben beleggers op de grote veranderingen in de Financiële markten gereageerd?
Daar gaat hij breed op in. Wij zijn het als ervaren man in en uit het vak niet altijd met hem eens, maar dat terzijde.
De markten zijn complexer en ingewikkelder geworden en de markten zijn onderling veel meer met elkaar verbonden. De technologie heeft de markten in HAAR greep gekregen, dat speelt op alle fronten o.a. financiële technologie, telecommunicatie en het belang van de DATA! Het vermogen van Computers heeft zeer geavanceerde handels-algoritmen mogelijk gemaakt, mede daardoor zijn de financiële markten nog meer onderling verbonden.
Nu komt het, Andrew Lo, je zou de markten ook overspannen kunnen noemen door alle activiteiten van de Flitshandelaren. Zij nemen de helft van de beurshandel voor hun rekening EN het heeft weinig met beleggen te maken.
Hier zijn wij van de redactie het niet geheel met Andrew Lo eens, 90% van de handel neemt de Flitshandel in van de transacties(Neppers).
Wel dat het NIETS met beleggen te maken heeft, maar met in elkaar gezette OMZET met nepaandelen, dit benoemt Andrew Lo niet zo expliciet, maar zegt wel dat het NIETS met beleggen te maken heeft. Daarin heeft hij 1 PUNT.
Wat wij missen in zijn verhaal, de CONTROLE & TOEZICHT op die flitshandel, NIETS daarover. Een STERK gemis van Andrew Lo.

Wel schrijft Andrew Lo, wat XEA.nl ook dagelijks al schrijft, "we hebben te maken met een technologische wapenwedloop"!
Die zorgt meer dan eens voor problemen in de markt.
Beurs bedrijf Knight Capital is van de kaart geveegd door een software-storing! Ook waren er problemen op technisch gebied bij de intro van Facebook aandelen, om er enkele te noemen.
*De beurswereld is zo complex gewordendat NIEMAND de implicaties écht begrijpt. Implicatie = dat wat erin opgesloten zit, wat erbij hoort!

*DIT halen wij (red.XEA.nl) van de website AFM vandaan: "De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland. zie https://www.afm.nl/ rechts onder in.

* deze twee citaten zijn tegenstrijdig! DAAR vechten wij al jaren tegen en erkenning/ondersteuning krijgen wij niet, noch van de VEB of anderen TOEZICHTHOUDERS. Triest en dan moet je daar tussen zitten als belegger/particulier?

Conclusie samengevat,
De Heer Andrew Lo zegt als Hoogleraar economie van MIT Sloan School of Management, de beurswereld is zo complex gewordendat NIEMAND de implicaties écht begrijpt.

Maar moet de handel niet eerlijk, transparant, begrijpelijk zijn voor IEDEREEN!
Waarom noemt hij (Andrew Lo) de controle NIET op?
Als computers de koersvormingen van beursfondsen bepalen is de rol van de MENS, die VRAAG & AANBOD brengt in de financiële markten, steeds minder relevant.
Wij praten dan over "gemaakte handel/omzet, die door systemen gestuurd worden en dat kan alle kanten op, zowel omhoog als omlaag"!

Dit is verboden, neem de brochures van de AFM erbij van februari 2007 , verbod marktmanipulatie en februari 2009 voorlichtingsbrochure manipulatieve handelspatronen.

Wie handhaaft deze brochures? Niet de instantie die deze 2 brochures heeft uitgevaardigd.
NIEMAND heeft het over controles op DEZE complexe en ingewikkelde producten/systemen etc. etc., MOETEN wij van de redactie constateren dat NIEMAND toezicht/controle erop uitoefent?

HET GELIJK schuift langzaam naar ONS toe, wat wij dagelijks aan het licht brengen.

media,
Griekenland
EU & IMF lijken er in Luxemburg toch uit gekomen te zijn over Griekenland.
MAAR de Grieken lijden nog steeds onder de huidige crisis.
MOETEN de Grieken nog meer uitgeknepen worden?
Waar is nog controle op de leefbaarheid aldaar?
Veel bedrijven in Griekenland sluiten of worden/zijn opgekocht door DUITSERS en Chinezen. Bij dat laatste weet je toch dat na enige tijd het bedrijf wordt LEEG gemolken en ook gesloten!
IS dat een toekomst voor de Grieken? Daar hebben de financiers NU lak aan.
De Grieken en nog meer zwakkeren Eurolanden hadden er NIMMER bij gemogen komen.
Dankzij
The New York Times berichtte dat twee Amerikaanse grootbanken, JP Morgan en Goldman Sachs tien jaar lang professioneel geholpen hebben om de correcte Griekse schuld- en begrotingscijfers te verdoezelen. En wie was in die periode vicevoorzitter en managing director bij Goldman Sachs International? Meneer Mario Draghi. Ondanks het gesjoemel met de Griekse cijfers – Draghi had dat moeten weten, het was welbeschouwd zijn bank – hebben Merkel, Sarkozy en de andere Europese leiders Draghi voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Europese Centrale Bank.
Lees het onthutsende verhaal/boek van
Peter Mertens schetst in “Hoe durven ze” onder andere het onthutsende verhaal achter de Griekse crisis. Mertens en de uitgever (EPO) boden ons het volledige hoofdstuk over dat Griekse drama aan. zie en lees meer op
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/02/10/peter-mertens-in-griekenland-botsen-twee-werelden-met-elkaar

Waar is de wereld van het sociale/hart?
Grote partijen schuiven in elkaar de MACHT toe.

Innoconcepts
Waarom duurt het zolang voor het management van Innoconcepts voor het GERECHT komt wegens BEDROG!
Wij hebben een rapport over Innoconcepts van 5 december 2008 over vreemde prijsvorming begin 2009 (7/1) persoonlijk afgegeven Te Amsterdam aan het Bureau Financiële economische Recherche (BFER).
Die hadden dat doorgeschoven naar de AFM.
Als wij schade hadden opgelopen bij transacties in aandelen Innoconcepts moeten wij aangifte tegen Innoconcepts doen bij de plaatselijke Politie.
Op donderdag 8 jan om 07.10 uur hadden wij contact met de plaatselijke politie dhr. Hans V. en vertelde dat XEA.nl GEEN uitleg mocht komen geven in de bijeenkomst waar o.a. ECD, AFM, BFER e.a. waren om uitleg te geven.
Dat hadden wij namelijk aangeboden.
Toen wij enige tijd later contact zochten met de BFER, werd er door dhr. v. B. gezegd tegen ons, dat het contact door de AFM met XEA.nl niet naar wens was verlopen.
op 31 maart 2009 belde kort na de middag de heer v. B. (BFER) en zei het volgende: 'wij hebben de kennis niet en de AFM wel en de heer v.d. B. zal al wel met U gesproken hebben'.
Op 2 april gebeld met de plaatselijke Politie dhr. Hans V. en het e.a. uitgelegd.
Die zei: dan zijn ze (AFM) wel laat met hun uitleg, maar worden jullie NIET om de tuin geleid!
In een later contact met de AFM vertelde die dat zij het rapport NIET hadden ontvangen.

Wat als de AFM WEL direct een onderzoek was begonnen bij Innoconcepts, was het bedrog van het Innoconcepts management dan WEL opgevallen!"
In december 2010 wordt Innconcepts failliet verklaard.

want op 11 dec. 2015 staat er in het FD.
Het voormalige bestuur van Innoconcepts, een beursgenoteerd uitvindersbedrijf dat eind 2010 failliet ging, heeft samen met accountant Deloitte voor 18 miljoen euro geschikt. Daarmee zijn beschuldigingen van wanbeleid en wanprestatie van de baan. Inclusief de schikking is er nog een EUR 20 miljoen in de boedel van Innoconcepts, gaat dat soms allemaal naar de banken?
https://www.businessinsider.nl/wanbeleid-innoconcepts-bestuur-en-accountant-schikken-voor-18-miljoen-euro-604360/
Waar blijft de schade vergoeding voor de benadeelden? VEB waar blijft U?
We zijn ca. 1 1/2 jaar later. Wij moeten maar eens met Cur. Louis Detering bellen.
De AFM is in deze zaak ook niet vrij uit gegaan, zij waren te laat of hebben met ONS rapport NIETS gedaan.

The Darkrooms.
Is daar vreugde en vriendschap onderling? Ja, maar niet het licht van de eerlijkheid en transparantie en is dat begrijpelijk? Ja, want in de Darkrooms streven zij allen naar macht, geld & roem, dat si waar ZIJ 't allen voor doen.
Rainer Voss had spijt, maar dat was na die tijd. lees onze nieuwsbrief nog eens, daarin staat zijn biecht. De biecht van iemand die roem en geld achterna liep en NU, na ontslag de overweging deed over zijn zakelijke leven. Het sociale werd terzijde geschoven.

media,
KBC Securities noemt het positief voor het aandeel Wessanen dat de activistische belegger Engaged Capital een belang van 9,9 procent heeft opgebouwd in de Amerikaanse rivaal Hain Celestial. Lees verder bij Binck.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL