Nieuwe week, nieuwe kansen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 23/04/2017 06:18
Vandaag de eerste ronde van de Franse verkiezingen en wat zal de uitslag worden en wie nemen het tegen elkaar op? Dat zullen we morgen gaan weten en tot die tijd moeten wij afwachten.

Welke verrassing zal het deze week worden?

Vorige week (vrijdag) kwam Wessanen wel met een verrassing en werd de smaakmaker van de dag. Was Wessanen in de jaren 1980 de smaakmaker onder Gerrit van Driel. Gerrit van Driel heeft sinds 1970 de toppositie bij Wessanen bekleed. Dat is langer dan gebruikelijk bij grote Nederlandse ondernemingen.
Wessanen was jarenlang voor veel ondernemers een toonbeeld van hoe het moet, oplichtend mede dankzij het contrast. De vergelijking met de vroegere concurrent Meneba lag zo voor de hand dat in daarop gerichte onderzoeken Wessanen steeds de 'koploper' en Meneba steeds de 'achterblijver' was. Wessanen presteerde op financieel gebied goed en gestaag en daar was niets mis mee!
Op uitdrukkelijk verzoek van commissarissen was Van Driel langer bij Wessanen gebleven. Op 31 december 1990 droeg hij het vaandel over aan mr. P. Bakker Schut, die in 1986 bij Wessanen binnen kwam. Gerrit van Driel vertrok bij Wessanen eigenlijk (achteraf gezien) op het hoogtepunt van het bedrijf.
Daarna is de ombouw gekomen bij Wessanen onder een wisselend Management. In de BAVA van 25 januari 2014 trad de huidige CEO Chr. Barnouin aan, hij had in Frankrijk bewezen waartoe hij in staat kon zijn.
Wij van de redactie waren in de BAVA aanwezig en maakte kennis met de huidige CEO. Tijdens zijn presentatie liet hij door zijn manieren en lichaamstaal al merken meer in zijn MARS te hebben. Lees ons verslag van de bava nog eens via de fondsen navigator.

De cijfers van afgelopen vrijdag lieten dat ook zien.
Een omzet groei in het 1ste kwartaal 2017 van 15%, terwijl het cijfers 1ste kwartaal 2016 ook al veelbelovend was(lees aan de hoge kant), kwam dit als een totale verrassing.
En dat mocht ook wel eens, want de periode na de nu Wijlen Gerrit van Driel, waren niet de beste periode in de geschiedenis van Wessanen. Beleggers die in deze tussentijd gemiddeld hebben kunnen nu profiteren van hun daad.
Wessanen wil verder groeien doormiddel van "eigen merkten en overnames"!
Voor dit jaar gaat Wessanen uit van een verdere omzetgroei van iets meer dan 10%.
Over 2016 werd een dividend betaald van EUR 0,12 per aandeel en dat kan dus over 2017 verder groeien. Het aandeel heeft de wind mee en ook zetten concurrenten nu stappen in hun markt. Het aandeel heeft een hoge K/W van ca. 27
Door de verdere groei bij Wessanen, zal de winstgevendheid ook toenemen, wat die hoge K/W rechtvaardigt. Maar het zou ook kunnen gebeuren, dat een concurrent Wessanen in eens overneemt en niet zelfstandig in deze sector wil gaan (uit)bouwen. Danone nam Nutricia in het verleden ook over en dan zou Wessanen hun volgende "prooi" ook kunnen worden?
Met deze cijfers en vooruitzichten van omzetgroei van ruim 10% voor dit jaar, biedt het aandeel veel meer dan het aandeel Takeaway, om er 1 te noemen. Takeaway zit ruim boven de EUR 30 en biedt de eerste jaren geen dividend en is in onze ogen TE duur voor wat de toekomstige kansen zijn op de korte termijn, in vergelijking met Wessanen. Beseffen beleggers dat wel?

de agenda voor deze week
maandag 24 april
Koninklijke Philips NV - Resultaten 1e kwartaal 2017
Nederland - Overheidsschuld (Eurostat).
UCB NV - Resultaten 1e kwartaal 2017
07:15 BinckBank - Tussentijdse verklaring Q1 2017 + AVA Binck
In Duitsland - Ondernemersvertrouwen Ifo Business Climate - april.
10:00 AVA - TomTom
11:00 Europese Unie - Overheidsschuld Europese Unie - 2016 - 1e notificatie.

dinsdag 25 april
Accell Group NV - Tussentijdse verklaring Q1 2017 + AVA.
AVA Acomo
Batenburg Techniek - Omzetcijfers Q1 2017
BE Semiconductor Industries NV - Resultaten 1e kwartaal 2017 + AVA
Caterpillar Inc. - Resultaten 1e kwartaal 2017
Citigroup - Algemene Aandeelhoudersvergadering
Corbion - Resultaten 1e kwartaal 2017
Randstad Holding NV - Resultaten 1e kwartaal 2017
SAP AG - Resultaten 1e kwartaal 2017
Umicore - Resultaten 1e kwartaal 2017
AVA van Unibail-Rodamco, Befimmo NV., AKZO, Galapagos, GBL.
De Overheidsschuld EU per kwartaal - Q4/2016
In de VS - Vastgoed Verenigde Staten S&P Corelogic Case-Shiller - februari j.l. + Consumentenvertrouwen april.
Unibail-Rodamco - Resultaten 1e kwartaal 2017 nabeurs
22:30 AT&T Inc - Resultaten 1e kwartaal 2017

woensdag 26 april
AVA Kas Bank, ForFarmers, Arcadis, Asml, AXA, Telenet, Batenburg, WDP, Unilever
Esperite - Tussentijdse verklaring Q1 2017
ICT Group - Resultaten 1e kwartaal 2017
Kon. KPN NV - Resultaten 1e kwartaal 2017
CBS nieuws
Kas Bank 1ste kwartaal 2017

donderdag 27 april
Airbus Group - Resultaten 1e kwartaal 2017
BASF - Resultaten 1e kwartaal 2017
Bayer AG - Resultaten 1e kwartaal 2017
Cofinimmo - Resultaten 1e kwartaal 2017
Deutsche Bank AG - Resultaten 1e kwartaal 2017
Galapagos NV - Resultaten 1e kwartaal 2017
Telenet Group Holding - Resultaten 1e kwartaal 2017
In Duitsland - Consumentenvertrouwen GfK - mei
ECB - Vergadering Raad van Bestuur + Rente ECB.
UCB AVA
In Duitsland, Consumptieprijsindex(Prel.) + Inflatie april.
In de VS - Werkloosheid de wekelijkse werkloosheidsaanvragen + Handelsbalans maart j.l. + Bestellingen duurzame goederen - maart j.l. +Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid.
Starbucks Corp - Halfjaarresultaten 2017
Microsoft Corporation - Resultaten 3e kwartaal 2017

vrijdag 28 april
FNG - Jaarresultaat 2016
Gemalto - Resultaten 1e kwartaal 2017
In Japan Werkloosheid, Inflatie, Industriële Productie, Consumptieprijsindex, Detailhandel allen over maart j.l.
EU - Geldhoeveelheid Europese Unie M3 - maart j.l.
In de VS, BNP VS - Q1/2017 + Loonkosten - Q1/201 + Consumentenvertrouwen VS - april.
30 april Oranjewoud uiterlijk.

media, Rusland
Rusland heeft in maart bijna 25 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de centrale bank deze week naar buiten heeft gebracht. De centrale bank kocht om precies te zijn 800.000 troy ounce goud (omgerekend 24,88 ton), waarmee de totale goudreserve van het land een omvang van 1679,58 ton bereikt heeft. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft Rusland in totaal al meer dan 65 ton goud aan haar reserves toegevoegd.
De centrale bank van Rusland begon in 2006 met goud kopen, maar doet dat sinds 2014 in een veel hoger tempo. De meest waarschijnlijke verklaring daarvoor is de verslechterde relatie met het Westen door de ontwikkelingen in Oekraïne. Daardoor is het risico van valutareserves toegenomen, omdat die in theorie makkelijker geblokkeerd kunnen worden. Goud is een 100% verzekering tegen politiek risico, omdat de waarde niet afhankelijk is van ontwikkelingen in andere landen. De goudvoorraad van Rusland is in de afgelopen tien jaar vier keer zo groot geworden, want in 2007 lag er nog amper 400 ton goud in de kluis van de centrale bank.

Vluchtelingen in Griekenland
De Paus heeft de vluchtelingen In Griekenland vergeleken met de oorlog, concentratiekampen qua aantallen, op Lesbos zitten ca. 14.000 vluchtelingen en elders in Griekenland nog eens ca. 50.000.
Een situatie die anders zou moeten.

Edelmetalen
Gisteravond hadden wij nog overleg over de ontwikkeling in de edelmetaalmarkt.
Een manager van enkele Mijnbouw ondernemingen vertelde ons over de manier en de kosten van winning, dagelijks worden de aantal bedrijven die naar edelmetaal zoeken qua aantal groter, maar ook de kosten. Het zijn niet alleen deze kosten, maar ook de kosten als het zoeken over is, zeg maar er kwam tekort uit de "PUT" en de put is leeg! Daarna eisen steeds meer Overheden dat bij het achterlaten van de put, de omgeving netjes wordt achtergelaten. Terecht zeggen ook zij, maar die kosten moeten we wel erbij rekenen qua kostprijs van het edelmetaal(lees goud en andere metalen) die er naar boven gehaald worden.
Wel vond hij het vreemd dat goudprijs oploopt en de mijnbouwaandelen dit jaar achterblijven bij die stijging van het edelmetaal.
Wij wezen meer op het seizoenpatroon en dat bevestigde hij ook wel, maar hij had niet zo'n inzicht in de handel van het papieren gebeuren door o.a. Centrale banken. Dat blijft een manipulatie waar weinigen een vinger achter krijgen, MAAR zijn stelling was, de onzekerheid in de gehele wereld zorgt voor steeds meer vraag naar edelmetaal en de RARE metalen, o.a. voor de elektrische auto's accu's.
Overheden en particulieren zorgen ook voor aanzwellende vraag.
De euro kwam ook nog aanbod, de steunmaatregels van de ECB werden door ons belicht en toen begreep hij dat de Euro eigenlijk een kunstmatige munt was, omdat GEEN STAAT garant staat en er ook geen enkele dekking was voor de Euro.
Daar had hij zich niet zo mee bezig gehouden. Dus eigenlijk OOK een papieren MUNT!
De vraag naar o.a. zilver zal nog meer toenemen zei hij ook. Schaarste en extra vraag van uit alle hoeken van de wereld zal daar voor zorgen.
Dus beleggers en particulieren moeten zich daarop meer focussen zei hij.
Dit willen wij U vandaag meegeven.

tijd 07.26
Over ruim 1/2 uur gaan in Frankrijk de stembussen open.

Voetbal uitslagen
22.04. 20:45
G.A. Eagles Groningen 2 : 3
22.04. 19:45
AZ Twente 2 : 1
22.04. 19:45
Zwolle Heracles 1 : 2
22.04. 18:30
NEC Excelsior 0 : 1
21.04. 20:00
De nederlaag tegen Excelsior (0-1) van zaterdagavond heeft tot onrust geleid in het stadion van NEC.
Heerenveen Willem II 1 : 0

Sandoz proposed biosimilars rituximab and etanercept recommended for approval in Europe* Lees elders meer.

media,
WASHINGTON (ANP/RTR) - De Europese Centrale Bank (ECB) kan Franse banken bijstaan als de presidentsverkiezingen van zondag voor onrust op de markten zorgen, maar verwacht niet dat dit nodig zal zijn. Dat stelde de Oostenrijkse centralebankpresident, en ECB-bestuurder, Ewald Nowotny zaterdag bij de IMF-vergaderingen in Washington. Nowotny verwees naar het loket voor noodsteun van de ECB, lees verder op
http://www.telegraaf.nl/feed/28037238/__ECB_kan_Franse_banken_bijstaan_bij_onrust__.html

media,
- Dijsselbloem vreest afzwakking bankenregels.
- Waarom doet hij niets aan het manipulatief gedrag van Bankiers (Centrale Banken)?

media,
The Story of Gold Money, Past, Present and Future, by Edwin Walter Kemmerer.
There aren’t a lot of good books about the gold standard — the monetary system of the world until 1971 — after WWI. There aren’t a lot before WWI either, but it starts to get pretty bad after 1920. Ralph Hawtrey’s books have some merits, but they also have too many errors to serve as a definitive source.
Gold and the Gold Standard: The Story of Gold Money, Past, Present and Future (1944) is something of an exception to this pattern. Edwin Walter Kemmerer was a professor at Princeton. read more on
http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-the-story-of-gold-money-past-present-and-future-by-edwin-walter-kemmerer.aspx?article=10751379006H11690&redirect=false&contributor=Nathan+Lewis&mk=1

Media
'Bewegelijkheid komt terug’!!
reactie XEA.nl
Met welke snelheid zal dat dan terugkomen, die beweeglijkheid? Systeemhandel kan toch niet sneller. Als wij inleggen, ligt er al een systeem boven voor wij het gedrukt.
And Prefer clients gaan toch altijd VOOR!!! Daarna komt U!
Daar is het systeem op gebouwd( wij van de redactie noemen dat poortjes), die gaan eerst open voor de Prefer clients en daarna voor de anderen. Dus komt U eerst, dan wordt er gewacht of er een Prefer client komt, zo niet dan gaat het poortje pas open.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL