Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Vergrijzing in Nederland is proof gemaakt, maar is dat zo? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 19/03/2017 06:41
Sterke ingrepen hadden de Nederlandse economie vergrijzing proof gemaakt en daar leunde het vorige kabinet op. Zij hadden dat tussen 2010 en 2015 met ingrepen gedaan (lees maatregels) van totaal 35 tot 40 miljard en daar gingen zij trots op, dat hebben we maar even gefikt.

Maar welke maatregels waren dat o.a., de AOW werd aangepakt, de zorg werd aangepakt, de uitgaven in Nederland liggen ver boven het gemiddelde en mede door de lage rente was de stijging van het tekort in Nederland minder explosief, investeringen in Infra werd uitgesteld e.a. zogenaamde bezuinigingen deden geen beslag op de uitgaven POT!

Laten we de AOW er eens uitpakken. De AOW werd in 1957 ingevoerd onder leiding van Mijnheer W. Drees, daarom was het in het verleden, ik trekt nu van DREES als je AOW ontving. De oudere generatie ging al vroeg aan het werk, 12 jaar (o.a. de echtgenote van ons Nestor), want geld voor scholing was er nauwelijks. Als je 15 jaar werd, werd je betalingsplichtig voor de AOW. Die was gebaseerd op 50 jaar e/o je moest in Nederland wonen. Deed je dat niet, dan werd/word je 2% per jaar gekort als je AOW gerechtigd werd/wordt.
Maar NU beginnen velen pas VER na hun 20 jarige leeftijd aan de AOW betaling mee te doen(opbouw ervan). Dat is dus in veel gevallen 10 jaar korter dan de 50 jaar die ervoor staat.
Dat geeft al een achterstand voor later en voor de inkomsten van de AOW pot.
Dit kabinet zag de bui al hangen en heeft de AOW verlengd met kleine stappen, MAAR zou het niet reëel zijn, als de vaste waarden voor het verkrijgen van die AOW gewijzigd zouden worden naar het aantal jaren van JE EIGEN INBRENG voor die AOW pot?
Zo creëer je een soort AOW inkomen verzekering voor elk persoon afzonderlijk en met de nieuwste technieken (lees computersystemen) moet dat een fluitje van 1 cent zijn!

Maar het probleem zit in de MIGRANTEN, jong & oud.
Die komen binnen en hebben nimmer betaald en MOETEN dan ook 2% gekort worden, maar dan komen de echte problemen naar voor!
Want hun potje is niet of nauwelijks gevuld door HUN eigen inleg!
Maar Nederland moet gewoon gerechtigheid tonen en dan maar minder eigen AOW.

Ook is het levensonderhoud in Nederland de pan uitgerezen en ook de ouderenzorg. Dus komen vooral deze mensen in de knoei en ook mensen die NIET voor HUN oude dag hebben gezorgd. Want WIE doet dat NOG? De Staat moet dat maar doen horen wij vaak.

Wij kwamen op dit schrijven, wij hadden gisteren nog een gesprek met een ex CEO van 84 jaar, van een AEX fonds en die had een potje voor hun oude dag verzorging opgebouwd om zo THUIS te worden verzorgd als dat nodig is.
Een goed idee, je bent dan van niemand afhankelijk.

Dus vergrijzing proof is Nederland lang niet, de ZORGKOSTEN liggen in Nederland VER boven het normale. ER wordt maar wat gedaan (lees over de balk geslingerd en zo). Lees dit eens, de moeder van onze Nestor had een papegaai boven haar bed en toen zij er niet meer was, moest die terug. Maar bij het ontvang kantoor van de zorgmaterialen aangeboden, wat kreeg onze Nestor te horen? Mijnheer die is meer dan 7 jaar oud en dus afgeschreven, U mag die houden! Zo'n bed papegaai kan wel 100 jaar mee om het zo te zeggen.
Zo worden de rekeningen (lees zorg) veel te hoog, want waarom moeten de lonen zo hoog (lees van specialisten e.a.)? Ook bij de CEO's van bedrijven in Nederland van tegenwoordig, ook daar zouden ingrepen moeten komen, die dit weer naar het normale terugzet.

Daar zou wat "te verdienen zijn voor volgende kabinetten"!
Wat is in Nederland NIET te duur?
Huizenprijzen, daar MOETEN 2 personen voor werken en wel het mooiste deel van HUN leven, om maar 1 voorbeeld te geven, zijn we daarvoor op de wereld GEZET/GEBOREN!

media
Meterstanden slimme meters vaak onjuist
Bepaalde elektronische energiemeters kunnen een tot wel 582 procent te hoog verbruik aangeven. In zeker 750.000 huishoudens is een meter geïnstalleerd die potentieel foute meterstanden kan weergeven. Dit, terwijl de overheid wil dat in 2020 in elke woning zo’n slimme meter aanwezig is. lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/maatschappij/5970795/250449/meterstanden-slimme-meters-vaak-onjuist.html

MISPLAATSTE CBS verhaal.
CBS moet zich SCHAMEN door de BabyBoomers in de hoek te zetten.
Wij van de redactie schrijven daar vaker over, deze GROEP heeft samen met hun ouders de welvaart opgebouwd na de oorlog 1945 in Nederland.
HET CBS weet zelf niet wat zij deze hardwerkende groep aandoet.
Wij hebben toen met hard werken en lange dagen, spaargeld voor later opzij gelegd. Sommigen wisten een huis te kopen en zo een appeltje voor de dorst te hebben. Vanaf je 15 jaar betalen aan de AOW pot en vanaf je 25 jaar (je mocht niet eerder meedoen) betalen de halve premie van je pensioen opbouw per maand bruto van je salaris.
HET CBS zeggen dat wij (babyboomers) op kosten van anderen = JE GROOTSTE LEUGEN! hebben geleefd.
Deze schrijvers moeten een rechtszaak aan de broek krijgen, Wilders mocht niet vragen meer of minder..! CBS is bij ons door deze stelling door de mand gevallen als een hitsende partij.
ZIJ schrijven wat HEN gevraagd wordt en wij twijfelen vanaf NU aan hun onafhankelijkheid. WAAR IS DAT NOG???
SCHAMEN zij zich NIET!!!

Ook vertelde het CBS
dat er in Nederland ca. 500.000 werkelozen waren. OOK DAT IS NIET JUIST en Mijnheer Rutte nam DIT CIJFER wel mee in zijn Campagne! DIE mijnheer Rutte WILDE ook de WAARHEID NIET WETEN, een "loze KREET van HEM kon hij wel gebruiken!"

de agenda voor deze week
maandag 20 maart
Japan - Tokyo Stock Exchange gesloten.
CBS nieuws
Duitsland - Producentenprijsindex Duitsland - februari j.l.

dinsdag 21 maart
BMW Group - Jaarresultaat 2016
Nabeurs FedEx Corp - Resultaten 3e kwartaal 2017

woensdag 22 maart
Delta Lloyd - Jaarverslag 2016
Kon. Porceleyne Fles - Jaarresultaat 2016
00:50 Bank of Japan (JP) - Handelsbalans Japan - februari j.l.
09:00 ECB - Vergadering Raad van Bestuur ECB: non-monetair
AVA Sligro
In de VS - Vastgoed Bestaande Huizenverkopen - februari j.l.

donderdag 23 maart
Galapagos NV - Jaarverslag 2016
CBS nieuws
Basic-Fit - Jaarresultaat 2016
ECB - Vergadering Raad van Bestuur.
In de VS - Werkloosheid de wekelijkse werkloosheidsaanvragen + Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid.
EU - Consumentenvertrouwen - maart

vrijdag 24 maart
Aegon NV - Jaarverslag 2016
CBS nieuws
In de VS - Bestellingen duurzame goederen - februari j.l. + PMI Diensten en Industrie (Flash).

Sport Voetbal
18.03. 20:45 Sparta Heracles 3 : 1
18.03. 19:45 NEC Utrecht 0 : 3
18.03. 19:45 PSV Vitesse 1 : 0
18.03. 18:30 Groningen Willem II 1 : 1
17.03. 20:00 Roda Twente 0 : 3

Clinical trials demonstrate benefits of instant wave-free ratio (iFR) compared to fractional flow reserve (FFR) for the assessment of coronary artery disease.
lees elders meer.

Vraag
Waarom mogen mensen met 2 paspoorten zich Nederlanders noemen? De grootste FOUT, want je KUNT geen 2 HEREN dienen!
Dat breekt NU op, want zij komen ook in de Kamer met 2 paspoorten en wel LAND vertegenwoordig je dan?

Fijn afsluiting van Uw weekend.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL