Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Verschil moet er wezen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 05/03/2017 08:05
Wij kregen van lezers het verwijt o.a. over Heijmans en Kas Bank.
Heijmans daar willen wij kort over zijn. Daar zal een emissie wel boven de markt blijven hangen. Daar ging het verwijt ook over. Heijmans staat er voor het OOG (lees prijsontwikkeling) weer redelijk bij.
Maar is het niet de schijn? Deze schijn zagen wij ook bij de Deutsche Bank, ook daar steeg de prijs van het aandeel tegen de ontwikkelingen bij het bedrijf in. Nu komen daar ook de plannen voor een emissie naar buiten.
En zo zagen(zien) wij dat ook bij Heijmans. Het draaide verlies en zal dat in 2017 plots, in een verkleinde markt voor Heijmans anders zijn? Daar hebben wij met de info die wij hebben, grote twijfels over.

Kas Bank, het verwijt, zijn/waren jullie niet te negatief?
De Kas Bank geeft nu weer hetzelfde dividend t.w. EUR 0,64 p.a. Het geeft toch een goed (ZEER hoog) rendement!
Het resultaat Kas Bank 2016
Operationeel resultaat (1) EUR 8,2 miljoen EUR 11,1 miljoen -26%
(1)
Het operationeel resultaat is exclusief in 2015: Lehman claim en in 2016: Verkoop pand (netto EUR 15,9 miljoen),IT outsourcing en reorganisatievoorziening (netto EUR 9,2 miljoen)).
Toekomstige verwachting bij ons (red.) is twijfelachtig. Daar zullen wij ook vragen over stellen in de AVA van 26 april a.s.
Rente baten zullen nog niet direct stijgen, er wordt wel negatieve rente betaald (lees ontvangen), maar dat vangt die lage rente nog niet totaal op.
De winstgevendheid zal onder druk blijven, want de marges op de producten/dienst in de markt zullen klein blijven.
Wat is er nog te verkopen? De Spuistraat is verkocht en de Nw Zijds(oude Telegraaf gebouw) ook, daar kwam nu de baten vandaan en ook in dwp bank zorgde (vergoeding opzeggen van het deal) voor EUR 20 miljoen bruto en ex belasting EUR 15 miljoen.
Waar zijn al die bate gebleven? Voorzieningen (?) en dan geef je de aandeelhouders EUR 0,64 (0nv.) dividend per aandeel (voorstel over 2016).
Is er dan een juich stemming? Voor ons niet, want over dit jaar 2017 zal er een GEHEIDE verlaging of geen dividend inzitten. In het verleden werd er 1 extraatje aan dividend betaald.
Reken je dus niet rijk bij dit aandeel Kas Bank (rendement = schijn bedrieglijk)). Wij vinden het aandeel Kas bank duur.
1 Gewaarschuwde belegger telt voor twee.

Belangrijke strategische verandering bij TOTAL.
lees elders meer d.d. 28 febr. 2017

de agenda voor deze week
maandag 6 maart
Jaarcijfers Corbion 2016
In de VS Industriële bestellingen januari j.l.
D'Ieteren - Jaarresultaat 2016 nabeurs

dinsdag 7 maand
Aalberts Industries NV - Jaarverslag 2016
08:00 Duitsland - Industriële bestellingen - januari j.l.
In de VS - Handelsbalans januari .j.l.

woensdag 8 maart
Adidas AG - Jaarresultaat 2016
Altice SA - Jaarresultaat 2016
In China - Handelsbalans China - februari j.l.
Deutsche Post AG - Jaarresultaat 2016 - Jaarverslag 2016
Kon. Boskalis Westminster NV - Jaarresultaat 2016
Ontex Group NV - Jaarresultaat 2016
Wolters Kluwer NV - Jaarverslag 2016
In Japan - Betalingsbalans
In Duitsland - Industriële Productie januari j.l.
bpost - Jaarresultaat 2016 nabeurs
In de VS - Werkgelegenheid 't ADP Banenrapport - februari j.l. + Productiviteit en loonkosten - Q4/2016

donderdag 9 maart
AMG Advanced Metallurgical Group - Jaarresultaat 2016
Ctac - Jaarresultaat 2016
RoodMicrotec - Jaarresultaat 2016 (voorlopig)
Stern Groep NV - Jaarresultaat 2016
divers CBS nieuws
13:45 ECB - Rente ECB (onze verwachting is onveranderd.)
In de VS Import -en exportprijzen februari j.l. + Werkloosheid de wekelijkse werkloosheidsaanvragen + Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid VS.
Acomo jaarverslag 2016

vrijdag 10 maart
Accell Group NV - Jaarresultaat 2016
CBS nieuws
In de VS de Werkgelegenheid en werkloosheid februari j.l. + Overheidsschuld februari j.l.

Herhaling van gisteren
Corbion
Daar kijken wij naar uit wat dit bedrijf morgen bekend gaat maken.
Waarom kijken wij er naar uit.
In de loop van 2016 is Corbion met haar inkoop beleid van eigen aandelen gestart.
Daar haalden wij verschillen omissie uit, dit was tegen het zere been van de PR man. Maar wij vonden (lees onze techneuten) dat de website van Corbion niet goed in elkaar stak qua tijdsplanning en oude events erop. Een website moet het visite kaartje van je bedrijf zijn en dat was het zeker niet bij Corbion. Kijk eens op www.corbion.com

Oude laten ze er maar staan, die van de 26 febr. is gisteren weggehaald en deze van 1/31/2017 staat er nog.
IPPE 2017
Atlanta, Georgia, USA | The 2017 International Production and Processing Expo will bring together more than 1,200 exhibitors and

Maar wat ons opviel, de website van www.total-corbion.com ziet er wel verzorgd uit.
MAAAAAR, wat zeggen onze techneuten?
Deze website had een onderdeel moeten zijn van de oude website van www.corbion.com en doorgelinkt naar deze.
Hier zit dus meer achter. Zij hebben bij een samengaan al een website KLAAR en kunnen zo doorgaan met het gezamenlijke nieuws.
Daarom kan er best een samenwerking (uitgebreid) a.s. maandag bekend gemaakt worden. Dit is de inschatting van onze techneuten.
Wij horen het a.s. maandag wel.
Waarom maakte ze verschillende (lees laatste)berichten Corbion niet op haar eigen website bekend? Omdat die al niet meer wordt bijgehouden of met achterstand van dagen.

media in China
China pledged more support to its military on Sunday including strengthening maritime and air defenses amid efforts to safeguard sovereignty, but in a highly unusual move did not give spending figures for 2017 despite promises of transparency. Parliament's spokeswoman Fu Ying said on Saturday defense spending for this year would rise about 7 percent, accounting for around 1.3 percent of gross domestic product - the same level as the last few years. However, the actual defense spending target for this year was not included in the country's budget released at the opening of parliament's annual session Today, as it has been in previous years. read more on
http://www.reuters.com/article/us-china-parliament-defence-idUSKBN16C01A

Sport - Voetbal
FC Twente 2 - 1 Willem II
PSV 4 - 0 Roda JC Kerkrade
PEC Zwolle 3 - 1 Vitesse

Zilver in Bel Bel
Zilver wordt wellicht betere belegging dan goud.
Aan de opmerkelijke rust op de grondstofmarkten is in februari niets veranderd. De prijzen van belangrijke grondstoffen schommelen al langere tijd binnen een vrij nauwe bandbreedte. Een vat WTI-olie werd bijvoorbeeld de hele maand februari verhandeld voor $52,50 tot $55,00 per vat, terwijl de prijs voor Brent-olie $55,00 tot $57,50 was. Dit terwijl tot december vorig jaar prijsschommelingen van ruim 10% per maand meer regel dan uitzondering waren. Per saldo steeg de olieprijs in februari met iets meer dan 2%.
De winst van de goudprijs kwam daarentegen uit op bijna 4%. Die terreinwinst is opmerkelijk, aangezien het edelmetaal in het verleden juist in trek was in periodes waarin de volatiliteit op financiële markten toenam. Ook het vooruitzicht dat de Federal Reserve binnenkort de rente gaat verhogen is in principe slecht nieuws voor de goudprijs. Blijkbaar bouwen sommige beleggers hun positie in de grondstof toch uit met het oog op de toegenomen politieke onzekerheid. In januari kwam de instroom van de tien grootste goud-ETF’s op $1,6 mrd en voorlopige cijfers wijzen erop dat die trend in februari heeft doorgezet. Sinds half december is de goudprijs met ruim 10% opgeveerd. Voor zilver komt die winst zelfs op 15%. Zilver krijgt de afgelopen jaren veel aandacht omdat het metaal een belangrijke grondstof is voor de productie van zonnecellen. De groeiende vraag vanuit deze markt is een van de oorzaken ..
lees verder op
https://www.beleggersbelangen.nl/2017/03/01/zilver-wordt-wellicht-betere-belegging-dan-goud/

media
Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta.
Er is een relatie tussen het optreden van het Nederlandse Openbaar Ministerie in de zaak tegen de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch, verdacht van moorden, en het justitiële handelen tegen de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta. Dat vertelde Michiel Meijer, voormalig president-directeur van luchtvaartmaatschappij Transavia, gisteren bij de rechtbank in Den Haag. Meijer werd via een videoverbinding onder ede verhoord door de rechtbank in Buenos Aires, waar Poch terechtstaat. De piloot is ervan beschuldigd ‘dodenvluchten’ te hebben uitgevoerd voor de Argentijnse junta (1976-1983), waarbij ‘subversieven’ uit het vliegtuig werden gegooid.
Meijer zei zich te baseren op een “off-the-recordgesprek” dat hij enige maanden na aanhouding van Poch in 2009 voerde met officier van justitie Guus Schram. Meijer:
“Hij zei me dat er in het onderzoek tegen Poch hogere belangen waren die ik me waarschijnlijk niet kon voorstellen. Ik vroeg Schram of hij doelde op de relatie van deze zaak met het Koninklijk Huis, een gerucht dat toen al in bredere kring werd gehoord. Hierop gaf hij geen antwoord, maar uit zijn lichaamstaal maakte ik op dat ik gelijk had.”
lees verder op
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/17/getuige-julio-poch-geruild-voor-jorge-zorreguieta-a1421684

Want‘Nederland werkte mee om Zorreguieta ongemoeid te laten’!

media,
Hoogleraar ‘Computing for Society’ Mirjam van Reisen van de Universiteit Leiden onderzoekt de toepassing van datawetenschap in ontwikkelingslanden. In de aankondiging van haar oratie toont ze meerdere voorbeelden van dataprojecten die bijdragen aan de ontwikkelingssociologie van die landen. lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/onderwijs/5969578/250449/onderzoek-naar-big-data-in-ontwikkelingslanden.html

media Rente aftrek op Hypotheek voor woning.
Onderzoek van de Telegraaf laat weten, dat 76% vindt dat de leencapaciteit voor een woning, de Huizenmarkt afremt.
De meeste willen dat de leen capaciteit NIET lager mag dan 100% voor de woninghypotheek.
Zij zien dat er dan druk op de woningmarkt komt en uiteindelijk prijsdruk.
reactie XEA.nl
De leen capaciteit moet weer terug naar 60%, de norm die ook circa 40 jaar geleden werd losgelaten en daardoor is er armoede en ellende in de gezinnen gekomen, door dat loslaten van de leen norm. De huizenprijzen stegen en wie werden daar beter van? Allerlei instantie, zoals de fiscus, de Gemeente (WOZ) de Waterschappen andere instanties waarop de WOZ als basis voor HUN tarief wordt genomen.

Wij hoorden pas nog 1 tweeverdieners roepen, wij moeten tegenwoordig wel met z'n tweeën werken, anders kunnen wij de lasten niet opbrengen.
Is je leven daarop gebaseerd? Werken om je lasten te kunnen betalen? Om alleen te stressen en te haasten voor GELD?
Kunnen twee verdieners wel genieten van HUN gezin en het leven erom heen?
Door het loslaten van de norm 40% eigen geld en 5 maal je bruto jaarinkomen in het verleden, hebben Overheid en Effectenkredietinstellingen gezamenlijk meegewerkt aan de huidige stress en veel ellende in de maatschappij.
Maar Overheden wilden zelf ook op GROTE VOET leven en stapelde zelf ook schuld op schuld en DIE moet nu door de twee verdieners betaald worden.
Daarom bezuinigt de Overheid en Semi Overheden OP de BURGERS zijn doen en laten, maar zelf bezuinigen ZIJ (lees Overheid en Semi Overheid) niet.
DAAR zit het verschil, wel de Burgers uitknijpen, maar zelf op grote voet leven of noodzakelijke investering achterwege laten. Korten op AOW en zelf een vroeg pensioen of wachtgeld!
Daarom is de afschaf van de rente aftrek NU niet realistisch. Maar zo gauw de oude norm weer terug is gebracht op 40% eigen geld bij/voor aankoop eigen woning, kan er met een onder bodem gewerkt gaan worden. Dat iedere hypotheeknemer tot een vast bedrag aftrek mag hebben/krijgen van de woning. Dus een deel lening/hypotheek blijft voor rente aftrek .

media
Amsterdam De Schotse vermogensbeheerders Standard Life en Aberdeen Asset Management zijn met elkaar in gesprek over een mogelijke fusie. Dat hebben beide partijen dit weekend in een gezamenlijke verklaring bevestigd.
Samen zouden de twee een vermogen van circa £660 miljard ..
lees verder op
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27736147/__Schotse_vermogensreus_in_de_maak__.htmlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL