Oostmarkt zet nieuwe week gemengd in. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

11/02/2019 06:20
In de Oostmarkt een gesloten Japan en de rest gemengd. Afwachten wat de bijeenkomst China - VS zal gaan opleveren.
Japan dicht
In Hong Kong de Hang Seng 28.025 +79 punten
In Australië de All Ordinaries 6.128 -7 punten
In Singapore de Straits 3.182 -19 punten

Edelmetaal licht terug, goud $ 1.311,70 zilver $ 15,74 en platina $ 792 Gold/Silver Ratio 83.30 Olie $ 52,05 en de dollar euro 1,1317
1 bitcoin = 3.687 USA dollar
1 ripple = 0,29932 USA dollar

media,
Saudi Named in Report on Khashoggi Murder Becomes U.A.E. Envoy.
see &read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-10/saudi-named-in-report-on-khashoggi-murder-becomes-u-a-e-envoy?srnd=premium-europe

Prijszetting olie
media
Two Competing Forces Are Setting the Price of Oil
Crude’s rally has been stalled for a month. Lower output in Venezuela and elsewhere should be a godsend for bulls, but demand worries are growing.
see & read more on
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-02-10/donald-trump-s-dream-of-cheap-oil-might-still-come-true?srnd=premium-europe

De valuta's
de dollar euro 1,1317 de Yen 124,44 't Pond 08753 Au$ 1,5966 C$ 1,5048 NZ$ 1,6753 en Sing $ 1,5359

Actuele goud en zilver prijs
11-feb-2019 06:30 CET
Goudprijs: € 1.158,09 -2,28
Zilverprijs: € 13,90 -0,06
Prijzen in euro's en per troy ounce

de agenda voor deze week en diversen berichten van 't CBS
maandag 11 febr.
Japan Gesloten

dinsdag 12 febr.
resultaten 2018 Randstad en Wessanen.
In de VS overheidsschuld

woensdag 13 febr.
Resultaat 2018 van AKZO, Heineken + Holding, ABN AMRO, Vopak, Takeaway en nabeurs VastNed. Orange Belgium en Unibail- Rodamco 2018 Full Year Results + Outlook
In de VS MBA Mortgabe Applications, Inflatie, Consumptieprijsindex.

donderdag 14 febr.
Resultaat 2018 NN Groep, Gemalto, KBC, SBM, Euronext, Ordina, DSM, Telenet.
Aegon 2H2018 results (07:00 CET).
In de VS Producentenprijsindex.

vrijdag 15 febr.
resultaat 2018 Brunel Int.
In de VS Industriële bestellingen, Detailhandel, Industriële bestellingen, Industriële Productie

Kijk eens wat de ECB doet!
Rente in de Eurolanden
Zo manipuleert de ECB de rente, want al ruim 4,5 jaar is het belangrijkste rentetarief van de ECB, de depositorente, negatief. Dat betekent dat banken geld moeten toeleggen als zij geld parkeren bij de ECB, de centrale bank.

Alleen om hun eigen belang te dienen, de helpende hand voor de zwakkelingen, maar 't gaat wel ten koste van bestedingen van de Burgers en verlies aan vertrouwen. Vertrouwen komt te voet & gaat te "paard"! Maar dat weet Mijnheer Draghi en zijn club schijnbaar niet.

reactie Europese Rekenkamer
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt te veel documenten achter, en kan daardoor niet goed worden gecontroleerd. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer, die Brussel oproept om er iets aan te doen.

Toegang geweigerd
De controleurs willen dat het Europees Parlement erop aandringt dat ze toegang moeten kunnen krijgen tot elk document dat ze nodig vinden. Ze voeren daar al langer gesprekken over met de ECB, maar die discussie vordert volgens hen niet genoeg, dus vragen ze nu het parlement om in te grijpen.

Als er dan toch controleurs zijn die willen controleren, dan wordt 't HEN onmogelijk gemaakt. Triest.

reactie XEA.nl
Waar is nog democratie?
Wij van XEA.nl worden ook geweigerd, wij geven een sluitende oplossing aan, om FRAUDE met Dividend belasting tegen te gaan en wij krijgen NUL als antwoord. Zo werken OVERHEIDSORGANEN. Maar het gaat wel om ca. 2 Miljard euro fraude!
NEEN er moet aangerommeld kunnen worden/blijven.
DUS onze KREET, waar is nog controle?
Sluit goed aan bij de werkelijkheid, die is er nauwelijks.
zie ook
Fraude teruggave dividend belasting, antwoord van de AFM. + reacties
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-35139&type=toon

De rekenkamervoorzitter Klaus-Heiner Lehne zegt:.
"in een brief noemt hij drie voorvallen waarin de ECB toegang weigerde tot belangrijke informatie. Zo vroeg de Rekenkamer in januari 2018 om documenten voor een rapport over de crisismanagementrol van de bank, maar kreeg die niet in handen".

Lees het gehele verhaal van de Europese Rekenkamer op
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4573761/rekenkamer-europees-parlement-controle-toezicht-banken

en zie de foto hoe ze gearmd lopen...wat een indruk krijg je dan?

Wie is nog te vertrouwen?(red.)
DAAR schort 't aan in de gehele Financiële wereld, alles wijst in die richting.
Dagelijkse kost in de media.

De baas en zijn volgelingen hebben van de Europese economie een BENDE gemaakt en zouden per direct voor het gerecht moeten komen.

Want als U & wij dat gedaan zouden hebben, dan zouden wij wel voor de Rechter moeten verschijnen, (Lees verantwoorden wat wij gedaan hebben).

media
Meer asielzoekers in 2018, minder nareizigers.
Het aantal asielverzoeken is in 2018 weer toegenomen, na dalende aantallen asielverzoeken in 2016 en 2017. Opkomende nationaliteiten van de eerste asielverzoeken zijn Jemen en Moldavië. Opmerkelijk is de toename van het aantal Turken dat in ons land asiel aanvraagt. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. In 2018 kwamen 20,5 duizend asielzoekers naar ons land en 6,5 duizend nareizigers. Het aantal eerste asielverzoeken was een kwart hoger dan in 2017, het aantal nareizigers is met de helft afgenomen. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/07/meer-asielzoekers-in-2018-minder-nareizigers

media
Recordaantal bedrijfsoprichtingen in 2018
In 2018 zijn ruim 191 duizend bedrijven opgericht, voor het overgrote deel eenmansbedrijven. In 2018 zijn ook veel bedrijven (bijna 107 duizend) opgeheven, maar het saldo van oprichtingen en opheffingen is met bijna 85 duizend het hoogste na 2007. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers over bedrijfsoprichtingen en -opheffingen. Maar liefst 94 procent van alle bedrijfsoprichtingen in 2018 betreft eenmansbedrijven, tegen 82 procent in 2007. Bij de opheffingen is dat 90 procent (72 procent in 2007). Van het saldo van oprichtingen en opheffingen is 98 procent een eenmansbedrijf. Dat was 92 procent in 2007. In de afgelopen tien jaar is het aantal bedrijven met 52 procent toegenomen tot ruim 1,75 miljoen op 1 januari 2019, waarvan 80 procent eenmansbedrijven. zie & lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/07/recordaantal-bedrijfsoprichtingen-in-2018

reactie XEA.nl En mijnheer Rutte maar roepen, de werkeloosheid daalt. De meeste beginners waren vakmensen die aan de kant waren gezet.

Mevr. Kasner samen met Rutte achter de rug om....!!
media
Tere zieltjes in de EU! Topman Donald Tusk voelde zich gepasseerd door Merkel en Rutte omtrent Turkijedeal!
Hilarisch! EU-topman Donald Tusk was in een sombere stemming ten tijde van de Turkijedeal omdat Merkel en Rutte hem niet hadden betrokken! Morgen op camera te zien in de BBC-documentaire Inside Europe: Ten Years of Turmoil.
The Guardian merkte op dat in een aflevering van deze nog uit te zenden documentaire, diverse kopstukken aan het ...
zie & lees verder op
https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/tere-zieltjes-in-de-eu-topman-donald-tusk-voelde-zich-gepasseerd-door-merkel-en-rutte-omtrent-turkijedeal/

reactie XEA.nl
Zo werkt 't, totaal geen eenheid en gisteren schreven wij 't nog, Mijnheer Rutte probeert altijd in de buurt van Mevr. Kasner te zijn. DAT blijkt hier te worden bevestigd.

tijd 06.59
De goudprijs in euro per kg 37.242.93 en de zilverprijs in euro per kg 447.90

media IJmuiden Sluizen
AMSTERDAM - De Zuid-Koreaanse bouwer van de deuren van de nieuwe zeesluis in IJmuiden dreigt met beslaglegging op de net aangekomen deuren. Dit laat Geosung Tech weten aan Het Financieele Dagblad. De bouwer ligt in de clinch met OpenIJ, het consortium van BAM en VolkerWessels, over meerkosten van de bouw van de stalen deuren en over de bankgarantie waarvan OpenIJ gebruik heeft gemaakt.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3136112/bouwer-sluisdeuren-i-jmuiden-dreigt-met-beslag

media VEON
CAÏRO - De Egyptische financiële toezichthouder bekijkt het bod van telecombedrijf VEON op de uitstaande aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH). VEON maakte het bod afgelopen week bekend.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3133716/egypte-bekijkt-bod-veon-op-gth

Nyrstar
Extraordinary General Shareholders' Meeting of Nyrstar NV to be held on 14 March 2019 11 February 2019 at 08:00 CET
Nyrstar NV (the "Company") today invited the holders of securities issued by the Company to attend an extraordinary general shareholders' meeting on 14 March 2019. The items on the agenda of the extraordinary general shareholders' meeting relate to the following matters:
The amendment of Article 23 of the Company's Articles of Association to change the day on which the Company's annual general shareholders' meeting is to be held to the last Tuesday of June.
The appointment of Mrs. Jane Moriarty as new independent Director of the Company for a period of four years.
The extraordinary general shareholders' meeting will be held in Brussels and will commence at 10:30 a.m. CET. The full notice including the agenda and proposed resolutions, can be found on the Nyrstar website: https://www.nyrstar.com/en/investors/share-and-bondholder-information/shareholder-meetings

Boskalis tekent overeenkomst voor verkoop aandelenbelang in SAAM SMIT Towage voor USD 201 miljoen. lees elders meer

Media Euronext
AMSTERDAM - Euronext heeft zijn bod op zijn Noorse branchegenoot Oslo Børs verhoogd. De pan-Europese beursuitbater biedt nu 158 Noorse kroon per aandeel waardoor het totale bod op ruim 6,7 miljard Noorse kroon uitkomt. Omgerekend is dat ongeveer 690 miljoen euro. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3136235/euronext-verhoogt-bod-op-oslo-bors

Gemeente Vlaardingen en Heijmans sluiten overeenkomst project Vijfsluizen.
lees elders meer.

media
Infographic: al het geld in heel de wereld.
Een biljoentje hier, een biljoentje daar; voor je ’t weet heb je ’t over serieuze bedragen?! Deze infographic hieronder zet e.e.a. in perspectief. Is of was de cryptowereld een bubbel? Wat dan te denken van de hoeveelheid schuld in de wereld? Of de onvoorstelbare omvang van derivaten, afgeleide financiële ..
zei & lees verder op
https://biflatie.nl/infographic-al-het-geld-in-heel-de-wereld/

tijd 08.31
De goudprijs in euro per kg 37.227.49 en de zilverprijs in euro per kg 446.84

media,
De stikstof raakt op en dit is wat veerkracht daartegen kan doen. lees elders meer.

Handel
te Amsterdam. Wanneer wordt er eens wat gedaan aan het voorkomen van "SMERIGE handel?
Handel behoort eerlijk, transparant, begrijpelijk voor iedereen te zijn. Euronext gaat wel biedingen doen, maar zorg EERST eens dat deze genoemde feiten plaats vinden. Waarom moeten er met tienden van 1 cent gehandeld worden. In het verleden met 5 en 10 cent prijzen. Nu is controle nauwelijks mogelijk en ER IS OOK GEEN TIJG meer voor!!!
EN na 17.00 uur gaan veel controleurs al NAAR huis. Euronext heeft geen particuliere afdeling meer, die worden naar elders doorverwezen.
Je moet member/lid zijn en anders word je niet te woord gestaan of leggen direct de HAAK erop. Netjes zijn is anders.
Of weet de Euronext dat de particulier al LANG vertrokken is van de BEURS te Amsterdam!!??

tijd 09.00
De AEX 531,37 +3,38 +0,64% ASML EUR 160,42 +2,74 vol. 20.000

tijd 09.03
De Bel 20 3.489,79 +16,06 +0,46% Telenet EUR 40,60 +44ct vol. 3.287

tijd 09.05
De CAC 4.987,57 +25,93 +0,52% Airbus EUR 101,66 +1,72 vol. 59.000

tijd 09.06
De Midcap 715,20 +4,45 +0,63% ASMI EUR 42,60 +82ct vol. 663 Besi EUR 22,36 +42ct vol. 20.685 deze branche in trek, maar van waar die positieve stemmingen op de Europese markten?
Als de rente na het manipuleren wel gaat stijgen, dan zullen de lasten NOG zwaarder gaan wegen. Daar houden systemen GEEN rekening mee.
De JANBOEL op economisch gebied in de wereld zal dan nog groter worden. Waar lezen wij dat in de MEDIA?
WAAR is nog betrouwbaarheid? Als de ECB het al laat afweten!!!
Die mag manipuleren en belemmert de controles! Staaltje van MACHTSMISBRUIK.

Systemen
OOK Geld & Machtsmisbruik en controles erop is er nauwelijks.
WAAR is nog betrouwbare prijsvorming? WAAR is nog GB & GL!
Waar is nog de 2 wekelijkse baisse lijst?
Zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Waar in het verleden beleggers nog wat houvast hadden is allemaal weggehaald. Helderheid & duidelijkheid is toch anders.
EN
Waarom willen de Toezichthouders GEEN "herinvoering van de nummers aan de digitale aandelen"?
Dan is alles eenvoudig te controleren, je kunt GELD & Aandelen stromen volgen!

Milieu & plastics
Heeft U dat gezien in Spanje? Waar de plastic BENDE in het milieu terecht komt en de Overheid kijkt schijnbaar de andere kant op. Is net als hier met zichzelf bezig. Belijden met de mond heel veel, maar de daden zijn voor HUN eigen baantje en WACHTGELDEN, sommigen hebben na de politiek een "bruin leven"!
Nederland loopt door de linkse rakkers voor milieu voorop, maar elk fatsoenlijk mens weet dat hij/zij de wereld netje moet achterlaten voor de kleinkinderen.
MAAR diezelfde KLEINKINDEREN moet straks wel opdraaien voor enorme schulden die WIJ achterlaten.
WIE van de Linkse Rakkers horen we daar OVER?
De Euro is/wordt steeds zwakker en de basis ontbreekt ook: "geen dekking/garantie door welk EUROLAND ook en geen dekking door IETS "(lees goud).

tijd 09.26
De DAX 10.976,42 +69,64 +0,64% Deutsche Post EUR 25,99 +73ct vol. 545.000 Wire Crad EUR 100,50 +3,64 vol. 355.000

Oranjewoud
Per 6 febr. heeft G. Sanderink Aandelen A Oranjewoud N.V. 98.084,00 EUR 6,20 ingekocht, ook per 7 febr. 20.000 sts ad EUR 6,20.
Uitgevende instelling Aantal effecten Aantal stemmen
Aandelen B Oranjewoud N.V. 33.319.803,00 33.319.803,00
Aandelen A Oranjewoud N.V. 28.241.777,00 28.241.777,00
Totaal 61.561.580 verschil 1.311.289 sts., met 't totaal uitstaande aandelen.
Het aantal geplaatste aandelen met stemrecht (A + B aandelen) is: 62.872.869

tijd 10.36
De AEX 532,84 +4,85 +0,92% Altice EUR 1,839 +5ct vol. 2,1 milj. Aegon EUR 4,531 +11,3ct vol. 1,5 milj.

tijd 10.38
De DAX 11.001,43 +94,65 +0,87% Deutsche Bank EUR 7,359 +16,1ct vol. 2,3 milj. Wire Card EUR EUR 98,98 +2,12 vol. 1,1 milj.

tijd 10.41
De Bel 20 3.501,96 +28,23 +0,81% Solvay EUR 94,52 +1m72 vol. 25.500

tijd 10.43
De CAC 5.015,40 +53,76 +1,08% Atos en Capgemini op Resp EUR 79,72 +1,72 vol. 68.000 en EUR 97,78 +2,92 vol. 199.412

De Europese beurzen hebben er zin in bij de start van de nieuwe week. Wat zal Wall Street gaan doen?

tijd 10.46
Goud zakt wat weg naar EUR 1.307,60 zilver naar $ 15,72 en platina naar $ 790 Gold/Silver Ratio 83.16 Olie $ 52,45 en de dollar euro 1,1318
1 bitcoin = 3.690 USA dollar
1 ripple = 0,29997 USA dollar

tijd 10.48
De actuele koersen (kg): Goud: €37.124 | Zilver: €446

media,
Technische analyse Zilver. by Roy Martens on 11 februari 2019
Na de stijging vanaf het 200 d. MA vond er vorige week vrijdag de aanzet van een correctie plaats die de rem op de stijging gooide door de koers terug te duwen beneden de $16. Deze week moesten de stieren laten zien of zij de $16 grens opnieuw konden veroveren. zie & lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2019/02/11/technische-analyse-zilver-14/

media,
Exclusive Group lijft Canadese tak Fine Tec in
Frans securitybedrijf vergroot aandeel in Noord-Amerikaanse via overname Fortinet-partner. De Franse Exclusive Group, distributeur van value-added services and technologies (VAST) voor cybersecurity en cloud, neemt Fine Tec over, een Canadese distributeur die op de cybersecurity-markt actief is. Het bedrijf wil daarmee meer haar aandeel op de Noord-Amerikaanse markt, waar het eerder de Amerikaanse tak van Fine Tec inlijfde, verder vergroten.
zie & lees verder op'
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/6603608/250449/exclusive-group-lijft-canadese-tak-fine-tec-in.html

tijd 11.03
Fagron EUR 17,65 +29ct vol. 82.131
Heijmans EUR 9,044 +17ct vol. 18.524

media KLM - Air France KLM
Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat vandaag in gesprek over de machtsstrijd aan de top bij KLM met zijn Franse collega Bruno Le Maire, die grootaandeelhouder is van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3136647/hoekstra-gaat-praten-over-machtsstrijd-bij-klm

tijd 12.35
Goud stabiel op $ 1.307,50 zilver $ 15,71 platina $ 791 Gold/Silver Ratio 83.20
Olie $ 52,31 en de dollar euro 1,1315
1 bitcoin = 3.685,50 USA dollar
1 ripple = 0,29961 USA dollar

tijd 12.38
De AEX 530,82 +2,83 +0,54% Aegon EUR 4,526 +19,8ct vol. 2,4 milj. Galapagos EUR 88,20 -98ct vol. 70.000

tijd 12.40
De Midcap 717,40 +6,65 +0,94% Besi EUR 22,59 +65ct vol. 245.780 Wereldhave EUR 26,00 +75ct vol. 219.000

tijd 12.42
De Smallcap 929,89 +2,35 +0,25% Ordina EUR 1,538 +8ct vol. 172.000 Hunter D. EUR 58.40 +1,40 vol. 943

tijd 12.44
Probiodrug EUR 1,35 +1,5ct vol. 6.678 de gang is er weer uit.

tijd 12.45
De DAX 10.991,32 +84,54 +0,78% Wire Card EUR 101,40 +4,54 vol. 1,8 milj.

media,
De groene stad. lees elders meer.

Entrée Resources Announces Changes to Board of Directors.
lees elders meer.

media
Noors Visma koopt Hollands it-bedrijf Roxit.
zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3136860/noors-visma-koopt-hollands-it-bedrijf-roxit

media,
Australia sugar strategy: Nordzucker acquires 70 percent majority stake in Mackay Sugar.
11 Feb 2019 --- Nordzucker is set to acquire a 70 percent majority stake in Australia's second-largest sugar producer, Mackay Sugar Limited. Nordzucker reports it is building up its production capacities outside of Europe and pursuing its strategy of focusing on sugar production from sugar beet and sugar cane. The transaction is subject to the approval of Mackay Sugar’s shareholders and other conditions, including the sale of one of the four sugar factories.
see & read more on
https://www.foodingredientsfirst.com/news/australia-sugar-strategy-nordzucker-acquires-70-percent-majority-stake-in-mackay-sugar.html

tijd 14.10
De DAX 11.009,91 +103,13 +0,95% Deutsche Post EUR 25,85 +59ct vol. 2,2 milj. Deutsche Bank EUR 7,363 +16,5ct vol. klein 5 milj. Wire Card EUR 100,90 +4,04 vol. 2,1 milj.

tijd 14.13
De AEX 531,90 +3,91 +0,74% Aegon EUR 4,539 +12,1ct vol. klein 3 milj. ING EUR 10,93 +20ct vol. 5,8 milj.

tijd 14.15
De Bel 20 3.504,34 +30,61 +0,88% Solvay EUR 95,30 +2,50 vol. 89.000 Bpost EUR 7,86 +13,5ct vol. 108.000

tijd 14.26
De actuele koersen (kg): Goud: €37.147 | Zilver: €446

media, Zwitserse Frank
Options Markets Suggest Swiss Franc 'Flash Crash' Is a One-Off.
While the Swiss franc’s almost 1 percent drop gave currency traders a shock during Monday’s Asia session, options suggest it’s back to business as usual.
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-11/options-markets-suggest-swiss-franc-flash-crash-is-a-one-off?srnd=premium-europe

tijd 14.39
Goud $ 1.305,50 zilver $ 15,67 en platina $ 789 Gold/Silver Ratio 83.29
Olie $ 52,39 de dollar euro 1,1312
1 BITCOIN = 2.687,10 USA DOLLAR
1 RIPPLE = 0,30134 USA dollar

Trilogy Metals Reports Year End Results and Outlook for 2019.
lees elders meer.

tijd 15.39
In de Midcap AMG, PostNL en Wereldhave +3% en meer op resp. EUR 30,-- +96ct vol. 162.000 en EUR 2,248 +7ct vol. 2,1 milj. en EUR 26,02 +77ct vol. 314.000

Philips showcases connected care solutions across the health continuum at HIMSS 2019. lees elders meer.

media,
Deutsche Bank’s Funding Costs Show Its Struggle to End Vicious Circle
By Steven Arons , Thomas Beardsworth , and Katie Linsell
11 februari 2019 14:20 CET
- Investors demand higher returns as bank grapples with revenue
- CFO Von Moltke has said reducing funding costs a key priority
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-11/deutsche-bank-funding-costs-show-struggle-to-end-vicious-circle?srnd=premium-europe

tijd 15.51
Goud $ 1.306,80 zilver $ 15,69 en platina $ 787 Gold/Silver Ratio 83.25
Olie $ 51,47 en de dollar euro 1,1287
1 bitcoin = 3.700 USA dollar
1 ripple = 0,30233 USA dollar

Goud video ca. 22 min. media
The Consensus Is Clear: You Should Own Gold Now (Part 1).
see & listen on
https://www.kitco.com/news/video/show/VRIC-2019/2269/2019-02-11/The-Consensus-Is-Clear-You-Should-Own-Gold-Now-Part-1#_48_INSTANCE_puYLh9Vd66QY_=https%3A%2F%2Fwww.kitco.com%2Fnews%2Fvideo%2Flatest%3Fshow%3DVRIC-2019

wat =
Fiatgeld is geld waarvan de waarde niet langer gedekt wordt door de waarde die het als gebruiksgoed (zoals goud) heeft en dat niet vrijwillig op de markt werd verkozen maar waarvan de overheid verplicht dat mensen het accepteren als betaalmiddel.
o.a. de Euro

tijd 16.24
De Dow 25.112.91 +6.58 +0.03%
De Nasdaq 7.325.15 +26.95 +0.37%

media tekort aan woningen
’Tekort aan woningen veel groter dan gedacht’.
MSTERDAM - Er zijn op dit moment 263.000 huizen te weinig in Nederland. Dat is 3,4% van de totale woningvoorraad. Zeker tot het jaar 2030 zal er een hoog woningtekort zijn. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/3138089/tekort-aan-woningen-veel-groter-dan-gedacht

tijd 16.35
Sandstorm Gold Today Vol. 269.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:20:45 A 7.33 +0.01 100 79 CIBC 1 Anonymous K
10:20:12 O 7.33 +0.01 100 1 Anonymous 1 Anonymous K
10:20:00 X 7.33 +0.01 1,000 1 Anonymous 1 Anonymous K

tijd 17.12
Randstad, morgen de cijfers, maar beleggers lopen er al op vooruit EUR 43,64 +56ct vol. 367.000
Kijk ook eens naar RELX EUR 19,835 +16,ct5 +0,84% vol. 630.487
schuift stilletjes naar de EUR 20 toe.

tijd 17.16
De goudprijs in euro per kg 37.315.64 en de zilverprijs in euro per kg 448.35

tijd 17.23
De Dow licht lager op 25.086.43 -19.90 -0.08%
De Nasdaq licht hoger op 7.313.47 +15.27 +0.21%

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
11 febr. EUR 24,94 38.642 346 EUR 26,14 50.063 413 17.35.23

tijd 17.38
De AEX 531,12 +3,13 +0,59%
De Midcap 718,10 +7,35 +1,03% Wereldhave EUR 26,53 +1,28 vol. 507.105
De Smallcap 929,83 +2,29 +0,25% Ordina EUR 1,606 +14,8ct vol. 651.298 overname
geruchten.
De Bel 20 3.496,38 +22,65 +0,65%
De CAC 5.014,47 +52,83 +1,06%
De DAX 11.018,89 +112,11 +1,03% Wire Card EUR 102,85 +5,99 vol. 3,1 miljoen.

shortlijst
Merian Global Investors (UK) Limited BE Semiconductor Industries N.V. NL0012866412 1,88 09 feb 2019
Merian Global Investors (UK) Ltd Fugro N.V. NL0000352565 0,57 09 feb 2019
D. E. Shaw & Co., L.P. Wereldhave N.V. NL0000289213 0,92 08 feb 2019
Marshall Wace LLP Accell Group N.V. NL0009767532 0,59 08 feb 2019
Marshall Wace LLP Flow Traders N.V. NL0011279492 0,54 08 feb 2019
Marshall Wace LLP Fugro N.V. NL0000352565 1,25 08 feb 2019
Marshall Wace LLP Koninklijke Wessanen N.V. NL0000395317 1,37 08 feb 2019
Systematica Investments Limited Fugro N.V. NL0000352565 1,01 08 feb 2019
TT International ARCADIS N.V. NL0006237562 0,49 08 feb 2019
Wellington Man. Company LLP Wereldhave N.V. NL0000289213 0,67 08 feb 2019
Capital Fund Management S.A. Fugro N.V. NL0000352565 1,29 07 feb 2019

media Venezuela
How Venezuela Turns Its Useless Bank Notes Into Gold.
EL CALLAO, Venezuela (Reuters) - Venezuela’s most successful financial operations in recent years have not taken place on Wall Street, but in primitive gold-mining camps in the nation’s southern reaches.
With the country’s economy in meltdown, an estimated 300,000 fortune hunters have descended on this mineral-rich jungle area to earn a living pulling gold-flecked earth from makeshift mines. see & read more on
https://www.kitco.com/news/2019-02-11/How-Venezuela-Turns-Its-Useless-Bank-Notes-Into-Gold.html

Fijne avond en voor straks eet smakelijk.

Kiadis Pharma to participate in a panel at Innovation for Health 2019
Amsterdam, The Netherlands, February 11, 2019 - Kiadis Pharma N.V. ("Kiadis Pharma" or the "Company") (Euronext Amsterdam and Brussels: KDS), a clinical-stage biopharmaceutical company, today announces that it is scheduled to participate in a panel at the Innovation for Health 2019 Conference and Global Investor Forum on Thursday, February 14, 2019.
Innovation for Health
February 14, 2019, World Trade Center Rotterdam, Beursplein 37, Rotterdam, The Netherlands
Arthur Lahr, Chief Executive Officer, will participate in a panel discussion related to "Building a Winning Team for Innovation" held from 13:30 - 14:30 CET.
Innovation for Health is one of the premier events for Health & Life Sciences in the Netherlands and Belgium. It brings together key players in health and care, from bench to boardroom, start-up to multinational and from life sciences to medtech. Held in conjunction with Global Investor Forum, Innovation for Health brings together over 800 delegates and 60 influential speakers from across industry, academia, government, finance and patient-organisations with the purpose to contribute to a sustainable future of healthcare.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL