Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Gemalto, weinig vertrouwen in de beveiliging van IoT-apparaten.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/10/2017 07:10
Grootste zorg consumenten zijn hackers die de besturing van devices overnemen

Amsterdam, 31 oktober 2017 - 90 procent van de consumenten heeft weinig vertrouwen in de beveiliging van de apparaten van Internet of Things (IoT). Ondanks dat meer dan de helft (54%) van de consumenten (meerdere) IoT-apparaten bezit, vindt slechts 14 procent dat ze zeer goed geïnformeerd zijn over de beveiliging van deze devices, blijkt uit het onderzoek The State of IoT Security van Gemalto, wereldleider op het gebied van digitale beveiliging. Consumenten maken zich dan ook zorgen over hackers die de besturing van devices over kunnen nemen (65%). Ook is een groot deel van de consumenten bang dat gegevens worden gelekt (60%) en dat hackers zichzelf toegang verschaffen tot persoonlijke gegevens (54%).

Ten opzichte van consumenten wereldwijd maken Belgen en Nederlanders zich minder zorgen. Maar ook hun grootste zorg zijn hackers die de besturing overnemen (59%). Een andere veelvoorkomende zorg is de mate waarin kwetsbaarheden in de IoT-beveiliging gebruikt kunnen worden bij misdaden als overvallen en fraude (54%). De top drie wordt gecomplementeerd met de angst voor datalekken (53%).

Informatie over beveiliging
Fabrikanten van IoT-apparaten en serviceproviders besteden slechts 11 procent van het totale IoT-budget aan het beveiligen van hun devices. Desondanks zeggen bedrijven wel het belang te erkennen. 50 procent probeert de apparaten goed te beveiligen door middel van een 'security by design'-aanpak. Een meerderheid van de organisaties zet voornamelijk in op de versleuteling van gegevens (67%), in België en Nederland wordt deze methode beduidend minder vaak toegepast (52%).

"Het is duidelijk dat zowel consumenten als bedrijven weinig vertrouwen hebben in en zich zorgen maken over de beveiliging van IoT. Het is aan fabrikanten en IoT-dienstverleners om deze zorgen weg te nemen," aldus Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto. "Overheden laten met wetgeving als GDPR zien dat ze beginnen te begrijpen hoe groot de dreiging en de schade van cyberaanvallen op het dagelijks leven is. Ook specifiek ten aanzien van IoT moeten overheden in actie komen. Als dit niet gebeurt zet dit de rem op het gebruik van IoT."

Invloed van beveiliging op verkoop
Na het implementeren van beveiligingsmaatregelen geeft 92 procent van de bedrijven aan een toename te zien in de verkoop of het productgebruik. Belgische en Nederlandse bedrijven zijn hier minder uitgesproken over. Het gros zegt slechts een kleine in plaats van een grote toename waar te nemen. Dit verschil zien we ook terug bij consumenten. Wereldwijd gaat 76 procent er van uit dat beveiliging in overweging wordt genomen bij het gebruik van IoT, waar dat in Nederland en België maar 64 procent is.

Steun voor regelgeving neemt toe
Meer dan twee derde van de consumenten en bijna 80 procent van de organisaties vinden dat de overheid zich moet gaan bemoeien met IoT-beveiliging. Een meerderheid van de bedrijven is voorstander van regelgeving om duidelijk te maken wie er verantwoordelijk is voor het beveiligen van IoT-apparaten en -data (61%) en de gevolgen wanneer er niet aan de regels voldaan wordt (55%).

"Het gebrek aan kennis bij zowel bedrijven als consumenten is zorgwekkend, hackers profiteren hiervan," gaat Geeraerts verder. "Zowel consumenten, fabrikanten, cloudaanbieders als derden zijn verantwoordelijk voor de bescherming van gegevens. Voor bedrijven is 'security by design' is de meest effectieve aanpak om datalekken te voorkomen. IoT-apparaten zijn dé toegangspoorten tot een veel breder netwerk, deze onvoldoende beschermen is als de deur openlaten voor hackers. Totdat men meer weet van het beschermen van IoT en er binnen de industrie een standaard is voor het beveiligen ervan blijft het een walhalla voor hackers."

Gerelateerde bronnen:

Rapport: http://www6.gemalto.com/state-of-iot-security-2017-press-release
Website: http://www2.gemalto.com/iot/
Infographic: https://safenet.gemalto.com/resources/data-protection/state-of-iot-security-infographic
Gemalto IoT-oplossingen: http://www.gemalto.com/iot;

---
Gemalto LTE-M IoT technology paves the way for widespread adoption

Verizon certifies Gemalto LTE-M platform that delivers highly efficient 4G IoT connectivity

Provides compatibility with Gemalto's On Demand Connectivity for simplified IoT remote subscription management

Amsterdam - October 31st, 2017 - Billions of new Internet of Things (IoT) devices are expected before 2020[1] but the majority of these do not require the full capabilities of 4G cellular networks. Emerging Low-Power Wide-Area wireless technologies, including LTE-M and NB-IoT, allow devices to efficiently connect to existing 4G networks. Gemalto's LTE Cat M1 IoT module is now certified by Verizon. With very low power consumption, these new modules will expand the use of cellular connections in applications such as security systems, points of sale, vending and eHealth solutions.

Compatible with Gemalto eSIM and Remote Provisioning

The revolutionary Cinterion® IoT module is compatible with Gemalto's embedded SIM (eSIM). Integrating an eSIM inside the module for the first time streamlines the process of connecting with confidence and simplifies solution design by combining two components into one. In addition, this module supports remote device updates and Quality of Service management over the lifetime of the device.

Groundbreaking power saving features extend battery life

The module features a proprietary solution for exceptionally quick wake-up times that are 15 times faster than traditional solutions. This preserves power and improves responsiveness, which are essential elements for power sensitive, battery-operated IoT applications.

"The Cinterion LTE-M platform blends efficient connectivity and streamlined design to enable and accelerate new IoT applications and improve Total Cost of Ownership," said Andreas Haegele, SVP IoT Products, Gemalto. "With decades of experience in provisioning services and more than 50 global MNO references for On-Demand Connectivity, Gemalto is in the lead position to help drive adoption and transform the way IoT technology is deployed in the future."

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL