Gemalto vereenvoudigt en beveiligt toegang tot cloud-applicaties met nieuwe service voor toegangsbeheer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/06/2017 07:06
- Door middel van geïntegreerde Single-Sign-On, multifactor-authenticatie en risicogebaseerde analyse kunnen bedrijven nu risico's beter beperken
Amsterdam, 13 juni 2017 - Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, introduceert SafeNet Trusted Access. Dit is een service voor toegangsbeheer en identiteitsbescherming om on premise en cloudapplicaties te beveiligen. Gestuurd door een robuuste en risicogebaseerde analysemodule levert Gemalto's oplossing geïntegreerde mogelijkheden voor Cloud Single-Sign-On (SSO) en Multifactor Authenticatie (MFA). Hiermee kunnen organisaties eenvoudig veilige, voorwaardelijke toegang en extra authenticatieniveaus implementeren als die in de beleidsmodule werden gedefinieerd.

Met SafeNet Trusted Access hoeft een gebruiker maar één keer in te loggen voor toegang tot alle goedgekeurde applicaties, zoals dat in het beleid voor die applicatie is gedefinieerd. Volgens recent onderzoek wordt verwacht dat organisaties gemiddeld 17 cloud-applicaties gebruiken om hun IT, bedrijfsactiviteiten en bedrijfsstrategieën te ondersteunen in 2017.

"Het gebruiken van cloudapplicaties wordt steeds meer een commodity. Toch hebben IT-teams nog moeite om deze applicaties doeltreffend te managen, de toegang ertoe te beheren en om hun medewerkers het gemak te bieden dat ze verwachten", zegt Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto. "Met SafeNet Trusted Access kunnen IT-managers scenario-based beleidsmaatregelen opzetten gekoppeld aan de risicofactoren die hierbij horen. Daarnaast kunnen ze authenticatie voor een bepaalde applicatie, of groep gebruikers toepassen, afhankelijk van het niveau van gevoeligheid en de rol. Deze nieuwe toepassing berust op de expertise en het succes van de bekroonde SafeNet Authentication Service om zo onze klanten te ondersteunen als ze hun workflows naar de cloud verplaatsen. We hebben dit volgende generatie 2FA en Cloud SSO platform ontworpen met als doel het voor IT makkelijker te maken om de beveiliging af te stemmen op de bedrijfsprocessen."

"Van oorsprong is toegangsbeheer een kwestie van 'rood licht' of 'groen licht' verlenen . Of je bent wel toegelaten of je mag niet in. Als je er eenmaal in bent, zijn de meeste SSO-aanbiedingen blind voor alles wat een gebruiker doet. Ze worden toegekend. Door analyses te combineren met IAM biedt SafeNet Trusted Access bedrijven de mogelijkheid om afwijkingen in toegangspatronen te herkennen die risicp's kunnen aangeven en daarmee datalekken voorkomen", aldus Garrett Bekker, hoofdanalist bij 451 Research.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL