Vier Canadese provincies besteden de beveiliging en aflevering van rijbewijzen uit aan Gemalto

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/06/2017 07:06
Amsterdam, 1 juni 2017 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging, kondigt aan dat het bedrijf in oktober vier contracten in de wacht heeft gesleept om nieuwe en sterk beveiligde rijbewijzen van polycarbonaat te leveren in New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia en Prince Edward Island. Deze provincies in Atlantisch Canada waren op zoek naar een dienstleverancier met een sterke positie als innovatieve partner die lasergegraveerd polycarbonaat kan produceren in Canada. Zo kunnen ze hun inwoners een betere identiteitsbescherming aanbieden met een beter beveiligd rijbewijs.

Gemalto zal zijn Premium PC aanbieden, waardoor de provincies de kaarten niet meer via loketten zullen leveren, maar via een veilige centrale entiteit. Hierdoor verloopt de authenticatie met een geavanceerde, fraudebestendige en niet te manipuleren beveiliging die enkel mogelijk is via een gecentraliseerde aflevering. Daarnaast wordt het proces om bestuurders te registreren ook efficiënter, aangezien afdrukken ter plaatse niet meer nodig is.

Naast de gecentraliseerde aflevering staat Gemalto ook in voor een uitgebreide registratieoplossing, met inbegrip van het fotograferen, de digitale handtekening plaatsen, en een biometrisch gezichtsherkenningssysteem dat voldoet aan de recentste vereisten van de International Civil Aviation Organization (ICAO). Deze geavanceerde end-to-endoplossing zal de bestaande processen harmoniseren en de basis bieden voor aanvullende technologieën in de toekomst, zoals elektronische identiteitskaarten (eID) of digitale rijbewijzen (DDL).

"De provincies in Atlantisch Canada hadden een sterke en duidelijke visie van het beoogde resultaat van dit contract en het proces om de dienstleveranciers te beoordelen", zegt Paula Biggar, Minister voor Transport, Infrastructuur en Energie in Prince Edward Island. "We kozen voor Gemalto omdat hun ruime ervaring en vaardigheden in beveiliging onze prestaties van vandaag kunnen verbeteren. Bovendien zullen hun technologische innovaties ons helpen onze doelen te bereiken in de komende jaren."

"We zijn verheugd om te kunnen samenwerken met de provincies in Atlantisch Canada. Dit nieuwe rijbewijs vormt een mooie kans om inwoners de voordelen te laten inzien van de recentste kaartbeveiliging en duurzaamheid", zegt Steve Purdy, Vice President of Government Programs in North America bij Gemalto. "Een gecentraliseerde aflevering is efficiënter en klantvriendelijker, zowel tijdens de registratie als voor het dagelijks gebruik van hun rijbewijs of identiteitskaart."

Ga voor meer informatie over het aanbod van Gemalto in de overheidssector naar www.gemalto.com/govt of download Gemalto's witboek over Polycarbonate and Identity Documents (Polycarbonaat en identiteitsdocumenten).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL