Al Rajhi Bank gebruikt Gemalto's oplossing voor onmiddellijke aflevering van EMV kaarten in nieuwe zelfbedieningskiosken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/01/2017 07:03
- Onmiddellijke kaartvernieuwing op elk moment om bankieren te digitaliseren.

Amsterdam, 30 januari 2017 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, levert aan Al Rajhi Bank, de belangrijkste financiële instelling van Saoedi-Arabië, zijn oplossing voor de onmiddellijke aflevering van kaarten (instant card issuance) voor de nieuwe reeks zelfbedieningskiosken van de bank. Dankzij de technologie van Gemalto kan er in slechts enkele minuten tijd een veilige vervanging van EMV-betaalkaarten worden verkregen, waardoor klanten onmiddellijk en op elk moment hun kaart moeiteloos kunnen vernieuwen. Zo kan het personeel van Al Rajhi zich focussen op het verlenen van diensten met toegevoegde waarde en gepersonaliseerde klantenondersteuning.

De nieuwe kiosken vormen de recentste fase van Al Rajhi's ambitieuze strategie om bankieren te digitaliseren, en bouwt verder op Gemalto's oplossing voor de onmiddellijke aflevering van kaarten, die de bank al lang gebruikt. Klanten moeten gewoon hun huidige kaart in de lezer van de kiosk invoeren en hun pincode intoetsen om zich te authenticeren. Ze krijgen automatisch een sms met een eenmalig wachtwoord, die een dubbele authenticatie vormt en zorgt dat aan alle nodige beveiligingsvereisten wordt voldaan. De machine geeft onmiddellijk een kaart vrij die klaar is voor gebruik. De kiosken worden buiten geplaatst bij bestaande vestigingen zodat de dienst altijd beschikbaar is. In een latere fase kunnen ze ook op andere plaatsen zoals winkelcentra worden geïntroduceerd.

Tien jaar geleden introduceerde Gemalto zijn oplossing voor de onmiddellijke aflevering van EMV-kaarten. In 2009 werd die voor het eerst gebruikt door Al Rajhi. Het systeem voor onmiddellijke aflevering wordt nu gebruikt in 1.200 automaten in de filialen van de bank en levert per dag 20.000 kaarten af. Gemalto's oplossing kan samen met elke soort hardware worden gebruikt, wat Al Rahji een optimale flexibiliteit biedt in zijn aankoopstrategie.

"De uitbreiding van de oplossing naar kiosken maakt deel uit van ons lopende plan om de filialen om te vormen voor digitaal bankieren en onze klanten geavanceerde diensten en een naadloze ervaring aan te bieden," zegt Saleh Alzumaie, General Manager Retail Banking Group bij Al Rajhi Bank. "De onmiddellijke kaartvernieuwing is nu 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar via zelfbedieningskiosken. Zo moeten onze werknemers minder repetitieve taken uitvoeren en kunnen ze meer klanten aantrekken en hen beter helpen. We zien dat er reeds 30% meer kaarten afgeleverd zijn sinds de kiosken werden geïntroduceerd."

"Ons partnerschap met Al Rajhi Bank gaat al vele jaren terug. Dit nieuwe initiatief versterkt nog maar eens zijn pioniersrol in betaalmiddelen en automatisering," zegt Eric Claudel, President Middle East and Africa bij Gemalto. "Dit is de eerste toepassing van onze technologie voor onmiddellijke aflevering in zelfbedieningskiosken in Saoedi-Arabië. Sinds de introductie in januari is het aantal kaarten dat op deze manier wordt afgeleverd verdrievoudigd."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL