Wa!, de mobiele portefeuille met verschillende diensten van BNP Paribas, wordt beveiligd door Gemalto

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/01/2017 07:49
Amsterdam, 11 januari 2017 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, biedt BNP Paribas, een toonaangevende Europese bank, zijn Ezio Mobile Protector-oplossing aan, een beveiligde oplossing om Wa! te beschermen. Wa! is een innovatieve mobiele portefeuille voor verschillende merken en kanalen die betalingen, kortingsbonnen en getrouwheidsprogramma's samenbrengt. Gemalto's Mobile Protector omvat een SDK (Software Development Kit) en een registratie- en authenticatieserver voor klanten. De oplossing biedt hoge beveiliging voor alle mobiele betalingen die via Wa! worden uitgevoerd. De bank test Wa! momenteel uit in Frankrijk bij Carrefour, 's werelds op een na grootste warenhuisketen met 12.300 winkels in 35 landen.

Met Wa! kunnen klanten snelle en veilige betalingen uitvoeren, louter via hun smartphone. Eenmaal de app is gedownload, zorgt Gemalto's oplossing voor een eenvoudig registratieproces dat wordt geactiveerd door een pincode die per sms naar de klant wordt gestuurd. Daarop valideren klanten de betalingen met hun pincode of hun vingerafdruk. Daarnaast kunnen er kortingsbonnen en getrouwheidsprogramma's worden aangevraagd en verzilverd door dezelfde portefeuille te gebruiken, wat een totale winkelervaring biedt die een nieuwe dimensie geeft aan de relatie tussen winkels en klanten.

Gemalto's bewezen beveiligingsexpertise speelde een cruciale rol bij het helpen van BNP Paribas om de eerste goedkeuring ooit voor een mobiele portefeuille te verkrijgen van GIE-Cartes Bancaires, de interbancaire organisatie van Frankrijk. Mobile Protector biedt uitstekende gebruikersbescherming. Aan de oplossing is dan ook onlangs de in de sector erkende ANSSI CSPN-norm voor softwarebeveiliging toegekend. BNP Paribas verwacht, voortbouwend op het succes van het Carrefour-testprogramma, dan ook Wa! te kunnen uitrollen samen met vele andere winkels die ernaar streven de ervaring van hun klanten te verbeteren.

"Gemalto was de perfecte kandidaat voor onze mobiele-beveiligingsbehoeften, en biedt een groot gebruiksgemak," zegt Jacek Szpakiewicz, CEO van RMW1. "Door de sterke betrokkenheid van Gemalto-teams tijdens het hele project konden wij de integratie van de oplossing en de ontwikkeling van de app optimaliseren."

"Wa! is een omnikanaalsoplossing voor verschillende merken en banken, en biedt 100% veilige betalingen. Het is de toekomst van de mobiele portefeuille voor banken en winkels," zegt Philippe Cambriel, President for Europe, Mediterranean and CIS bij Gemalto. "BNP Paribas heeft dit gewaagde concept met succes omgezet naar de realiteit en heeft aangetoond hoe strikte normen voor mobiele beveiliging kunnen worden gekoppeld aan een zo vlot mogelijke ervaring voor de klant."

1 RMW is het bedrijf dat de Wa! mobiele portefeuille heeft ontwikkeld.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL