Oeganda versnelt de verstrekking van visa en versterkt grensbeveiliging met Gemalto's Visa Management System

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/01/2017 07:08
Amsterdam, 5 januari 2017 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, biedt Oeganda's Directorate of Citizenship and Immigration Control (DCIC) zijn Coesys Visa Management-oplossing aan. Deze oplossing combineert de snelle verstrekking van visa en vergunningen met biometrisch inchecken bij aankomst.

Gemalto ondersteunt zijn nieuwe oplossing met integratie, uitrol, onderhoud en opleiding voor Oegandese immigratiebeambten. Door dit nieuwe systeem kunnen de autoriteiten de volledige levenscyclus van een visum beheren, van aanvraag tot uitreiking. Het systeem zal het land helpen om zijn doelstellingen te verwezenlijken inzake makkelijker reizen, de verbetering van de nationale veiligheid en de beveiliging van de identiteit van een reiziger tegen diefstal.

Deze bedrijfsklare oplossing omvat een handig online portaal om op welk moment dan ook vóór de reis aanvragen in te dienen voor visa en vergunningen. Legitieme reizigers ontvangen hun elektronische reisvergunning (ERV) via e-mail. Bij aankomst in Oeganda krijgen bezoekers hun visum na controle van de ERV, verificatie van hun paspoort en de biometrische scan (vingerafdrukken) om bezoekers te koppelen aan de documenten die ze voorleggen.

Gemalto's oplossing bevat een link naar een geïntegreerde controlelijst van lokale en internationale bronnen en een waarschuwingssysteem om ongewenste aanvragers te detecteren en te beheren. Ook wordt er een gecentraliseerde reizigersdatabase gecreëerd, die wordt beveiligd door een automatisch vingerafdrukidentificatiesysteem (AVIS), waarmee autoriteiten in het hele land elektronische vingerafdrukken kunnen delen, opzoeken en matchen.

Het online visumportaal werd geïntroduceerd op 1 juli 2016. Het vormt een aanzienlijke verbetering van de reiservaring naar Oeganda en ondersteunt de groeiende bedrijfs- en toerismesectoren van het land. Nu er meer migratie is in Oost-Afrika, kunnen de Oegandese autoriteiten garanderen dat visa worden uitgereikt aan bona fide aanvragers.

"Gemalto voldeed aan onze vraag naar een sterke en veilige oplossing, gebaseerd op internationale normen en in de lijn van de doelstelling van Oeganda om reizen makkelijker te maken," zegt commissaris Anthony Namara, Project Coordinator bij het Department of Citizenship and Immigration Control. "Gemalto Visa Management biedt een snel en flexibel antwoord op de uitdaging van grootschalige regionale migratie."

"Dit nieuwe project plaatst Oeganda op de voorgrond van verbeterde immigratieoplossingen in Oost-Afrika," zegt Ari Bouzbib, Senior Vice President of Government Programs bij Gemalto. "Het nieuwe systeem past ook in het regionale initiatief om één programma voor toeristenvisa te implementeren in Oeganda, Kenia en Rwanda. Hierdoor kunnen de Oegandese autoriteiten gemakkelijk reizigers identificeren en de nationale veiligheid versterken."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL