Gemalto introduceert LTE Cat. M1 draadloze module om nieuwe IoT toepassingen mogelijk te maken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/01/2017 07:17
Amsterdam, 4 januari 2017 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, introduceert een baanbrekende LTE Cat. M1 draadloze module voor IoT-oplossingen. De nieuwe Cinterion® LTE Cat. M1-oplossing biedt ongekende netwerkefficiëntie en eenvoud, levert LTE aan mechanische communicatie (Machine-Type-Communication, MTC) en verbetert de energiebesparing waardoor batterijen in sommige gevallen meer dan 10 jaar meegaan. De nieuwe module is ideaal voor toepassingen die niet afhankelijk zijn van snelheid maar eerder nood hebben aan een netwerk dat lang meegaat en een beter bereik binnenshuis door traceersystemen, gezondheidszorgoplossingen, slimme meters en industriële sensoren.

De nieuwe draadloze module is de eerste IoT-oplossing die gebaseerd is op een speciale LTE Cat. M1-chipset. De 'low-power, wide-area' (LPWA) module heeft een uitgebreid bereik, inclusief een verbeterd bereik binnenshuis en ondergronds. De oplossing maakt gebruik van het uiterst efficiënte LTE-spectrum en kan meer dan 10 frequentiebanden ondersteunen vanuit één enkel hardwareapparaat. Daardoor zijn geen verschillende soorten meer nodig, waardoor de toepassing op wereldwijde schaal eenvoudiger wordt en de oplossing sneller op de markt komt. In de toekomst zal de nieuwe module LTE NB-IoT-protocollen kunnen laten draaien op dezelfde hardware, waardoor klanten steeds beschikken over de meest recente netwerknormen. De LTE Cat. M1-oplossing, die op dezelfde manier is opgebouwd als bestaande Cinterion-producten, maakt het mogelijk om gemakkelijk over te stappen van 2G- en 3G-toestellen. Er zijn onmiddellijk testversies uit de ontwikkelingsfase beschikbaar, waarna de introductie voorzien is op het Verizon 4G LTE Cat. M1-netwerk begin 2017, die zou moeten leiden tot een volledig nationaal bereik in de Verenigde Staten tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017.

"LTE-M1, dat wordt ondersteund door alle grote producenten van mobiele toestellen, chipsets en modules, vormt een belangrijke stap voorwaarts in de zoektocht naar een universele norm voor IoT-communicatie," zei Johan Fagerberg, CEO van Berg Insight. "LTE-M-netwerken zijn compatibel met 2G-, 3G- en traditionele 4G-netwerken, waardoor overstappen gemakkelijk is. Tegelijk wordt dezelfde veiligheid en privacy gewaarborgd die men verwacht van gsm's en mobiele technologieën."

"De LTE-markt voor IoT is ontzettend groot en vereist verbindingsoplossingen voor een waaier aan toestellen, van energiezuinige toepassingen met een lage bandbreedte die worden verzorgd door LTE Cat. M1, tot toepassingen met hogere prestaties en bandbreedte die het best worden verzorgd door LTE Cat. 1 of Cat. 3," zei Chris Schmidt, Executive Director Device Technology van Verizon. "We zijn blij dat Gemalto innovatieve en kostenefficiënte oplossingen blijft leveren om te beantwoorden aan de evoluerende behoeften van de klanten van Verizons LTE. Zo heeft Gemalto een Cat-M1 module ontwikkeld voor gebruik in een waaier aan IoT-toepassingen, zoals een slim netwerk, landbouw, wagenparken, traceersystemen en technologieën voor een 'slimme' stad."

"Gemalto's LTE-M1-, LTE Cat. 1- en VoLTE Cat. 1-oplossingen garanderen dat elk type IoT-toepassing beschikt over een uiterst efficiënte 4G-verbinding," zegt Andreas Haegele, Senior Vice President M2M bij Gemalto. "Met zijn constante tweecijferige groei die wordt verwacht in de komende jaren, blijft Gemalto zich inzetten om baanbrekende producten te leveren die het groeiende IoT verbinden, beveiligen en omzetten in inkomsten."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL