Gemalto ontvangt Amerikaanse subsidie voor proef met digitale rijbewijzen in vier staten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/11/2016 07:07
Austin, TX, 14 november 2016, - Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, werkt samen met Colorado, Idaho, Maryland en Washington D.C. voor proeven met digitale rijbewijzen. Gemalto heeft een overheidssubsidie ontvangen om deze staten te steunen bij de ontwikkeling van een op smartphones gebaseerde referentie, en gaat een interoperabele oplossing van ongeziene omvang op de markt implementeren. Deze samenwerking omvat een subsidie gedurende twee jaar van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST). Deze organisatie voert de spits van de Amerikaanse nationale strategie voor betrouwbare entiteiten in de cyberruimte, de 'National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace' aan, een inspanning die gewijd is aan de beveiliging en bescherming binnen de digitale wereld.

Als jarenlange partner van staten in de gehele unie heeft Gemalto haar gecombineerde deskundigheid in zowel de rijbewijs- als de identificatiesectoren, evenals haar sterke positie als wereldleider in digitale beveiliging en mobiele technologie, kunnen inzetten. Nu staten en overheidsinstanties zich in de richting van digitale identificatiestrategieën verplaatsen, biedt de door het NIST gefinancierde proef een goede mogelijkheid om een standaard als voorwaarde neer te zetten en kaders te stellen voor de veiligheid van mobiele rijbewijzen.

Gemalto onderkent de voortdurende trend naar mobiliteit en digitale afhankelijkheid van de consument en gaat de staten bijstaan bij de aanpak van de digitale overgang door het bieden van de mogelijkheid van een rijbewijs voor hun continu mobiele burgers. Deze mobiele beweging geldt met name voor de volgende generatie chauffeurs en de grote demografie in het millennium. Volgens een in 2015 door Pew Research gehouden onderzoek heeft 86% van de bevolking tussen 18 en 29 jaar een smartphone. Uitgevende instanties zijn op zoek naar een manier om deze groep met nieuwe technologie te bedienen en tevens aan haar bestaande clientèle een aanvullende dienst te bieden om zo aan de behoeftes van een zeer diverse groep chauffeurs tegemoet te komen.

Het digitale rijbewijs fungeert als een veilige metgezel van de fysieke identiteitskaart. De proef richt zich op vier meest voorkomende vormen van gebruik, waaronder de inschrijving, bijwerkingen van het document vanaf het moment dat het in gebruik is, het delen van gegevens, en rechtshandhaving. Met het mobiele rijbewijs kunnen nieuwe veiligheidsfuncties worden gebruikt in combinatie met geavanceerde verificatie ter plaatse, en kan de privacy van de burger beter worden gewaarborgd met een betere controle op persoonlijke informatie.

"Wij zijn verheugd deel te nemen aan dit meerjaren-proefprogramma dat is ontworpen voor de aanpak van het grote aantal verschillende mogelijkheden rond digitale identiteiten", aldus Katerina Megas, NSTIC Pilots Program Manager bij NIST. "De digitale rijbewijsoplossing die door Gemalto werd aangeboden, belichaamt de beginselen van de NSTIC1, de "Guiding Principles surrounding trusted identities in cyberspace". Ons doel is samen te werken met organisaties om de beste technologie en implementatiestrategie te bepalen die zowel de privacy als de veiligheid van de burger waarborgt."

"Gemalto begrijpt dat iedere staat haar eigen unieke behoeftes heeft en andere uitdagingen kent in de implementatie ervan", zegt Steve Purdy, VP State Identity Programs bij Gemalto. "Het samenwerkingskarakter van dit project maakt het ons mogelijk om per gebruikssoort, op een snelle manier de beste praktijken te identificeren en daaruit lessen te trekken, deze te delen en de oplossing op een meer grondige en doelmatige wijze te raffineren. Naast de mogelijkheid om in de individuele behoeften per rechtsgebied te voorzien biedt het ook de kracht van het nauw samenwerken met een gemeenschappelijk doel."

1 National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL