Sequans en Gemalto zorgen voor een revolutie in het Internet of Things met de eerste echte LTE Cat M1-technologie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/10/2016 07:12
- Wereldwijde primeur op GSMA Mobility Live! toont sterk verbeterde efficiëntie
en sterk verminderde complexiteit van LTE-M
Amsterdam - 31 oktober 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging, werkt samen met de fabrikant van LTE-chips Sequans Communications S.A. (NYSE: SQNS) om een revolutie teweeg te brengen in het 'Internet of Things' (IoT) dankzij de LTE-M-technologie. Beide bedrijven demonstreren op de GSMA Mobility Live!-conferentie in Atlanta de eerste Cat M1 IoT-oplossing, gebaseerd op de Cat M1-chip ontwikkeld door Sequans, die een ongeëvenaarde netwerkefficiëntie en eenvoud biedt. De oplossing is veel energiezuiniger, waardoor IoT-apparaten langer meegaan, en zorgt voor betere indoorprestaties. Het is een ideale oplossing voor IoT-toepassingen met een lage bandbreedte zoals alarmsystemen, traceersystemen, slimme meters, stedelijke infrastructuur, wearables en industriële sensoren. Nieuwe 'low-power, wide-area' (LPWA) netwerktechnologieën zoals LTE-M bieden netwerkbeheerders de kans om aanzienlijke inkomsten te genereren uit de miljarden verbonden apparaten[1].

De LTE-M-demonstratie maakt gebruik van een draadloze module van Gemalto die is uitgerust met de speciale Cat M1-technologie gebaseerd op de Monarch-chip van Sequans om een ongeëvenaard niveau van IoT-connectiviteit met een laag energieverbruik en lage bandbreedte mogelijk te maken. De module is verbonden met een RBS6000 Multi-Standard basisstation van Ericsson dat een Cat M1-softwareupdate heeft gekregen. De oplossing kan meer dan 10 LTE-frequentiebanden vanuit één enkel hardwareapparaat ondersteunen voor een echt wereldwijde dekking. Dynamische energiebeheertechnologie maakt een batterijduur van meer dan 10 jaar mogelijk voor standaard IoT-apparaten. Verwacht wordt dat de eerste samples van de aangekondigde LTE Cat M1 draadloze module van Gemalto zullen worden verscheept in het vierde kwartaal van 2016.

"Gemalto is de ideale partner om LTE-oplossingen geoptimaliseerd voor het snel evoluerende Internet of Things aan te bieden die profiteren van hun expertise in digitale beveiliging," zegt Georges Karam, CEO van Sequans. "Het succesvolle partnership tussen Gemalto en Sequans heeft baanbrekende LTE-innovaties op de markt opgeleverd die onze respectieve sterktes bundelen en de klanten onmiskenbare concurrentievoordelen bieden die ze nergens anders zullen vinden."

"Cat M1 zal een ruim scala van nieuwe IoT-toepassingen mogelijk maken die zowel de industrie als de hele samenleving ten goede zullen komen. Wij zijn verheugd om samen met Sequans en Gemalto samen te werken aan de ontwikkeling van een revolutionair Cat M1-ecosysteem om bijvoorbeeld een multifunctionele applicatie met betrekking tot telematica in voertuigen, zoals mogelijk gemaakt door deze demo, te ondersteunen," zegt Thomas Norén, VP Business Unit Network Products bij Ericsson.

"Het potentieel van de LTE-technologie van de volgende generatie om de IoT-markt uit te breiden biedt een enorme kans voor Cat M1-apparatuur met een laag energieverbruik en lage bandbreedte, én voor toepassingen waar LTE Cat 1 het beste voor is," zegt Andreas Haegele, Senior Vice President M2M bij Gemalto. "Samen met Sequans blijft Gemalto first-to-market IoT-verbindingsoplossingen leveren die de markt voortdrijven."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL