Alibaba en Gemalto slaan de handen in elkaar om de Chinese IoT-markt te beveiligen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/10/2016 07:37
Amsterdam, 17 oktober 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, kondigde zijn samenwerking met YunOS van de Alibaba Group aan om connectiviteit en beveiliging aan te bieden voor YunOS. YunOS is ontwikkeld door de Alibaba Group en is een cloudgebaseerd besturingssysteem voor gegevens en diensten gericht op het Internet of Things (IoT), op grote schaal geïntegreerd in IoT-toestellen, chips en sensoren in verschillende sectoren. In dit partnerschap biedt Gemalto zijn Allynis Trusted Service Hub aan, die op eenvoudige wijze gevoelige informatie beheert tijdens haar levensduur.

Beveiliging is een cruciaal aspect van IoT-toestellen, aangezien het de YunOS-gebruikers, zoals bestuurders van verbonden wagens, en gebruikers van slimme huishoudtoestellen en mobiele toestellen, gemoedsrust biedt. Deze alliantie breidt YunOS' visie van een uniform identiteitsnetwerk voor verschillende IoT-toepassingen uit.

Hoewel de IoT-markt nog in zijn kinderschoenen staat, wordt over het algemeen verwacht dat hij de komende jaren enorm zal groeien. Volgens Gartner zullen er 20,8 miljard[1] IoT-toestellen in gebruik zijn tegen 2020, goed voor een markt van US$ 3,49 biljoen. YunOS telde in mei dit jaar al 70 miljoen smartphonegebruikers en meer dan 100 miljoen slimme terminals.

"YunOS gaat niet enkel om het verbinden van dingen, het gaat om alles te verbinden door middel van geloofwaardige perceptie, betrouwbare connectiviteit en een efficiënt verkeer van diensten," zegt Zhang ChunHui, Alibaba OS Business Group President. "Gemalto biedt complete IoT-beveiligingsoplossingen aan en is van oudsher een vertrouwde partner, voldoet aan de criteria en is de geknipte partner om onze YunOS-visie te vervullen."

"De afgelopen jaren was de Chinese markt een echte hotspot voor innovatie, en Alibaba is een van de meest actieve pioniers in de sector. Wij zijn er trots op de technologie aan te bieden voor YunOS' grootste IoT-offensief tot nu toe," zegt Suzanne Tong-Li, President, Greater China & Korea bij Gemalto. "Wij beschikken over uitgebreide expertise en ervaring in het beveiligen van talloze IoT-toepassingen in China en de rest van de wereld, wat ons in een goede positie plaatst om beveiliging en vertrouwen aan te bieden in dit steeds groter wordende ecosysteem."

tijd 09.30
De AEX 448.45 -2,05 -0,46% Gemalto EUR 56.35 +23ct vol. 42.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL