Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal 2019

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/04/2019 07:02
- Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%
Kernpunten
Omzet steeg met 13,1% naar € 123,4 miljoen
Organische omzetgroei van 7,1% CER[1], vooral gedragen door sterke groei in Noord- en Zuid-Amerika
Omzet Brands groeide organisch met 14,8% CER
Verdere groei van omzet en winstgevendheid verwacht in 2019


Rafael Padilla, CEO van Fagron: "Fagron is 2019 uitstekend begonnen met een omzetgroei van 13,1% en een organische omzetgroei van 7,1%. De segmenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika presteerden onverminderd sterk terwijl de omzetontwikkeling bij het segment Europa, zoals eerder aangekondigd, nog wordt beïnvloed door het tijdelijk terugbrengen van de capaciteit bij één van onze bereidingsfaciliteiten in Nederland. De bereidingsactiviteiten in deze faciliteit zijn begin april weer opgestart en we verwachten dat de faciliteit in de loop van het tweede halfjaar van 2019 weer volledig operationeel zal zijn. Daartegenover stond een sterke ontwikkeling van Brands in Europa, onder meer door de succesvolle start van Fagron Genomics.

In Noord-Amerika was er sprake van dubbelcijferige omzetgroei bij alle activiteiten. Naast de sterke omzetgroei bij de bereidingsfaciliteiten in Wichita is er ook goede voortgang geboekt met de verdere uitbouw van het productaanbod en de automatisering van het productieproces. De steriele bereidingsfaciliteiten in Wichita liggen op koers om de eerder afgegeven omzetdoelstelling te realiseren.

In Zuid-Amerika wist Fagron te profiteren van de aanhoudend positieve marktontwikkelingen door een goede productbeschikbaarheid te garanderen en haar onderscheidend vermogen verder te vergroten door de ontwikkeling en introductie van innovatieve Brands.

Met onze gezonde organische groei en gedisciplineerde overnamestrategie zullen wij onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen. Wij zien volop kansen in de markt voor gepersonaliseerde medicatie, en ik ben ervan overtuigd dat wij met onze strategische focus sterk gepositioneerd zijn om die kansen te benutten. Dit wordt onderschreven door de positieve ontwikkelingen in de eerste maanden van 2019, en wij verwachten in 2019 dan ook verder te groeien in omzet en winstgevendheid."

zie & lees verder op
http://hugin.info/138311/R/2241525/884191.pdf

tijd 09.14
De Smallcap 1.012,11 -6,46 -0,63% Fagron EUR 17,10 -50ct vol. 106.055Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL