Fagron realiseert organische omzetgroei van 8,5%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/08/2018 07:02
- Fagron realiseert organische omzetgroei van 8,5%
- Organische omzetgroei in alle regio's
- Groeiversnelling in Noord- en Zuid-Amerika in Q2

Hoofdpunten - Financieel
REBITDA[1] steeg met 1,1% (+6,9% tegen constante wisselkoersen) naar € 48,7 miljoen
Recurrente nettowinst steeg met 6,6% naar € 22,3 miljoen
Operationele kasstroom van € 34,4 miljoen
Netto financiële schuld/REBITDA-ratio van 2,72

Strategisch - operationeel
Uitbouw organisatie om groei verder te versnellen
Opstart greenfield activiteiten in Canada in Q2
25 innovaties geïntroduceerd tijdens Consulfarma in Brazilië
Steriele bereidingsfaciliteit in Wichita (VS) heeft licenties in 49 staten
Coöptatie Judy Martins als niet-uitvoerende bestuurder van Fagron

Rafael Padilla, CEO van Fagron: "Fagron heeft sterk gepresteerd in het eerste semester van 2018. De organische omzetgroei tegen constante wisselkoersen steeg met 8,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2018 zien we een duidelijke groeiversnelling. De omzet tegen constante wisselkoersen in het tweede kwartaal steeg organisch met 10,0%, vooral gedreven door onze activiteiten in Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De winstgevendheid van onze activiteiten in Europa en Zuid-Amerika was onverminderd sterk. In Noord-Amerika hebben we in het eerste semester fors geïnvesteerd en 43 nieuwe medewerkers aangenomen om het productaanbod in de 503B-faciliteit in Wichita versneld uit te bouwen om maximaal te profiteren van de groeimogelijkheden in de markt voor steriele bereidingen in de Verenigde Staten.

De steriele activiteiten in de Verenigde Staten hebben in het eerste semester van 2018 een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. De omzet tegen constante wisselkoersen steeg met 27,5%. De sterke groei van de 503B-faciliteiten in Wichita wordt gedreven door een toename van het aantal klanten, de versnelde groei van het productaanbod alsook de toenemende controle van autoriteiten op het naleven van wet- en regelgeving voor 503B-faciliteiten. We zijn verheugd dat de nieuwe 503B-faciliteit in Wichita in 2018 licenties heeft ontvangen van de staten Californië en Indiana, waardoor het aantal nu op 49 staat.

De verkoop van Essentials en Brands voor bereidingen in de Verenigde Staten is in het eerste semester van 2018 met 7,6% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alle activiteiten hebben een bijdrage geleverd aan de omzetgroei. In het tweede kwartaal van 2018 zijn goede vorderingen gemaakt met de integratie van het Amerikaanse Humco, dat begin april 2018 door Fagron werd overgenomen. Met de integratie van Humco hebben we een sterke basis gecreëerd om onze marktpositie in de Verenigde Staten verder te versterken. In het derde kwartaal zullen de eerste innovatieve farmaceutische merkproducten en vehikels van Humco in Europa en Zuid-Amerika worden geïntroduceerd.

De organische omzetgroei tegen constante wisselkoersen in Zuid-Amerika bedroeg 13,3% en werd vooral gedreven door de sterke groei van de onderliggende markten en de focus op de ontwikkeling en introductie van innovatieve producten en gepatenteerde concepten. Deze focus heeft geresulteerd in een sterke groei van Brands in het eerste semester van 2018.

De eind 2017 ingezette strategische focus op de ontwikkeling en introductie van onderscheidende innovatieve producten is duidelijk succesvol in Europa. Het percentage Brands is gestegen van 8,2% naar 10,6%. In Europa hebben we in de afgelopen periode geïnvesteerd in het verder verhogen van de kwaliteit van onze faciliteiten en processen, een kernwaarde waarop Fagron zich onderscheidt van haar concurrenten.

We kijken met vertrouwen vooruit naar de rest van het jaar en verwachten dat we de positieve trend van het eerste semester in het tweede semester van 2018 kunnen voortzetten.
--------------------------------------------------------------------------------

[1] EBITDA voor niet-recurrent resultaat.

tijd 09.07
De Smallcap 1.065.79 +3.17 +0.3% Fagron EUR 16,56 +40ct vol 36.810

Hoe lees je nieuws?
tijd 10.12
Fagron terug op EUR 15,28 -88ct vol. 285.934 = 1338 transacties.
Ook hier speelt systeemhandel een rol.
Eerst opblazen en aanlappen en dan vaste drukpatronen inzetten.
Alles kan & mag!!
Wanneer zal Systeemhandel verboden worden? Heeft NIETS met vraag & aanbod te maken. Gemaakte handel met o.a. nepaandelen. De handelaars rekening wordt gecrediteerd 's morgen en de interne rekening gedebiteerd, in de 5 spookminuten glad gestreken en al eerder op de dag. Net hoe dit uitkomt.

tijd 16.31
Fagron vandaag zeer beweeglijk op EUR 16,47 +31ct vol. 661.029 hoog EUR 16,70 & laag EUR 14,76 Ziet U haast EUR 2,-- verschil en dat op z'n lage prijs!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL