PostNL maakt solide resultaten bekend over derde kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/11/2013 08:54
Highlights 3e kwartaal
Onderliggende omzet €1.020 miljoen (3e kwartaal 2012: €1.022 miljoen)
Onderliggend bedrijfsresultaat €60 miljoen (3e kwartaal 2012: €49 miljoen)
Onderliggend cash bedrijfsresultaat €16 miljoen (3e kwartaal 2012: €4 miljoen)
Nettokasstroom uit operationele en investeringsactiviteiten van €79 miljoen (3e kwartaal 2012: €(96) miljoen)
Operationele highlights 3e kwartaal
Volumes geadresseerde post Mail in Nederland daalden met 12,2% op vergelijkbare basis
Kwaliteit van bezorging steeg tot 96,6% (2e kwartaal 2013: 96,3%)
De volumes van Parcels stegen met 8%
Positieve bijdrage van International
Vooruitzichten 2013
De vooruitzichten voor onderliggend cash bedrijfsresultaat verhoogd naar tussen €130 miljoen en €160 miljoen (eerder: €50 miljoen - €90 miljoen)
De vooruitzichten voor kostenbesparingen verhoogd naar tussen €90 miljoen en €110 miljoen (eerder: €60 miljoen - €80 miljoen)
Blijvende focus op de implementatie van de reorganisatie; besparingen komen eerder
Toelichting van de CEO
Herna Verhagen, CEO van PostNL, licht toe: "We hebben een solide kwartaal achter de rug, waarbij met name Mail in Nederland heeft bijgedragen aan de sterke financiële resultaten. Kostenbesparingen en ook prijsverhogingen hebben een positief effect gehad op de resultaten.

De reorganisatie van Mail in Nederland begint vruchten af te werpen. De kostenbesparingen liggen voor op schema en compenseren de volumeafname in geadresseerde post.

Parcels liet opnieuw een goede volume- en omzetgroei zien. Bij International zien we volume- en omzetgroei en het segment leverde een positieve bijdrage aan het resultaat van PostNL.

Op basis van deze resultaten en voor een groot gedeelte de snelheid waarmee de kostenbesparingen worden gerealiseerd, verwachten we nu een onderliggend cash bedrijfsresultaat in 2013 van tussen €130 miljoen en €160 miljoen.

We moeten nog een aantal stappen zetten om onze vooruitzichten voor 2015 te kunnen realiseren. Met de vorderingen die we dit jaar hebben gemaakt op het gebied van operationele resultaten, prijzen, verlenging van het sociaal plan en overeenstemming over cao- en pensioenregelingen blijven we op koers om onze doelstelling voor onderliggend cash bedrijfsresultaat te realiseren."

Over PostNL
PostNL is de vindingrijke partner in de wereld van verzenden en ontvangen. Dat zijn wij al 200 jaar. We zijn in de eerste plaats actief op het gebied van post, pakketten en e-commerce, maar bieden ook diensten aan op het gebied van data- en documentmanagement, direct marketing en fulfilment. Buiten Nederland zijn we actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, België en Luxemburg. Bij PostNL werken in totaal ongeveer 66.000 mensen. In 2012 bedroeg onze omzet bijna € 4,3 miljard.

We lopen graag voorop. We zijn het modernste postbedrijf van de wereld. Daar zijn we trots op. Als het eerste aan de beurs genoteerde postbedrijf zijn we een voorbeeld voor de rest van de wereld in het automatisch sorteren van brieven. Daarnaast speelt ons innovatieve pakkettennetwerk optimaal in op de wensen van de webwinkeliers.

tijd 09.00
De AEX rustig van start in de nieuwe week op 391.92 +0,72 +0,18% PostNL EUR 3,98 +12ct vol. 866.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL